عباس آغاز رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مهاباد با اعلام اینکه تب کریمه کنگو از جمله بیماریهایی است که همزمان با آغاز فصل گرما نمود پیدا میکند، در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، تاکید کرد: شهروندان به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری خطرناک تب کریمه کنگو حتما گوشت قرمز مورد نیاز را از مراکز تحت نظارت و مورد تایید دامپزشکی خریداری و به مهر دامپزشکی بر روی لاشهها دقت کنند.
آغاز با اشاره به اینکه بیماری CCHF یک بیماری ویروسی تب دار حاد است که بوسیله کنه به انسان منتقل میشود، افزود: این بیماری بجز تبِ مختصر و گذرا معمولا هیچ علایمی در دامها ندارد. ویروس بیماری در خون و بافتهای بدن حیوان مبتلا وجود دارد که دراین مواقع انجام کارهایی، چون شاخ بری، پشم چینی، کشتار دامهای آلوده و تماس افراد با خون و سایر بافتهای آلوده دامها ممکن است سبب انتقال بیماری شود؛ و تصریح کرد همچنین گزش کنه، له کردن کنه با دست، تماس با خون و ترشحات خونی و گوشت آلوده نیز از راههای انتقال بیماری میباشد.
این مقام مسئول در شهرستان مهاباد اظهار کرد: با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنهها، احتمال شیوع این بیماری افزایش پیدا میکند که از راههای کنترل و پیشگیری این بیماری میتوان به سمپاشی دام و اماکن دامی، تجهیز کشتارگاههای دام به سردخانه نگهداری گوشت و رعایت بهداشت فردی به هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی اشاره کرد.
او افزود: یکی از بهترین روشهای جلوگیری از انتقال این بیماری علاوه بر رعایت بهداشت فردی، نگهداری لاشه دام پس از کشتار حدافل بمدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد میباشد.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مهاباد همچنین تاکید کرد: کشتار غیر مجاز و خارج از کشتارگاه بدون رعایت پوشش ایمنی و فروش گوشت آن یکی از نقاط حساس و خطرناک در انتقال این بیماری است که در این رابطه پیشنهاد میگردد شهروندان محترم تنها از مراکز مجاز و بهداشتی نسبت به خرید گوشت مورد نیاز خود که به تایید ادارات دامپزشکی رسیده است اقدام نمایند.
انتهای پیام / س خ