به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نان شیر ژاپنی از نانهای معروف کشور ژاپن است، اما مطمئن باشید شما هم میتوانید به راحتی آن را در خانه درست کنید. وقتی شما این نان را تهیه کنید، هر کسی از آن میل کند قطعا طرفدار پر و پا قرصش میشود. هنگام پخت این نان بوی بسیار مطبوعی در آشپزخانه پخش میشود و حس خوبی فضای خانه را پر میکند.
مواد لازم
برای استارتر (تنگ ژانگ):
آرد نان ۲ قاشق غذاخوری (۲۵ گرم)
آب ۶ قاشق غذاخوری
برای نان:
آرد نان ۳۰۰ گرم (۲ پیمانه به علاوه ۲ قاشق)
پودر خمیر مایه ۲ قاشق چایخوری (۷ گرم)
شیر ۱۲۰ میلی لیتر (۱/۲ پیمانه)
کره ۳۰ گرم (۲ قاشق غذاخوری کره آب شده)
نمک ۱ قاشق چایخوری
شکر ۳ قاشق غذاخوری (۴۲ گرم)
تخم مرغ ۱ عدد
برای رومال:
زرده تخم مرغ ۱ عدد
طرز تهیه نان شیر ژاپنی
مرحله اول: تهیه استارتر نان
برای درست کردن نان شیر ژاپنی، ابتدا باید استارتر آن را آماده کنید. برای این کار ۲۵ گرم آرد را با ۶ قاشق غذاخوری آب داخل یک تابه کوچک مخلوط کرده و هم بزنید تا یکدست شود. سپس آن را روی حرارت قرار دهید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود. وقتی غلظت آن به حدی رسید که رد قاشق روی آن باقی بماند، حرارت را خاموش کنید.
مرحله دوم: تهیه کردن خمیر نان شیر ژاپنی
داخل یک کاسه بزرگ آرد، مخمر، شیر، کره ذوب شده (داغ نباشد)، شکر، نمک و تخم مرغ را بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس استارتر را به آن اضافه کنید و کاملا هم بزنید تا مواد مخلوط شوند. این کار را میتوانید یا با هم زن و یا با دست انجام دهید. خمیر را به آرامی به یک سطح منتقل کنید و خوب ورز دهید اگر لازم بود کمی آرد اضافه کنید. سپس خمیر را به یک ظرف که کاملا چرب شده است منتقل کنید. روی آن را بپوشانید و در یک جای گرم، ۱ ساعت زمان دهید تا حجم آن دو برابر شود.
مرحله سوم: قرار دادن خمیر نان ژاپنی داخل قالب و پخت آن
پس از اینکه حجم خمیر دو برابر شد هوای خمیر را گرفته و به سه قسمت تقسیم کنید. هر قسمت خمیر را به شکل بیضی پهن کنید و از دو طرف خمیر را تا وسط تا کرده و به هم بچسبانید. یعنی شما باید سه لایه خمیر روی هم داشته باشید. سپس در صورت نیاز خمیر را به آرامی رول کنید. با هر سه قسمت خمیر همین کار را انجام دهید و هر سه رول خمیر را در یک قالب مستطیلی ۲۲ در ۱۲ سانتی که با روغن چرب کرده اید در کنار هم قرار دهید. مجدد ۴۰ دقیقه روی آن را بپوشانید تا زمانی که خمیر پف کرده و به لبه قالب برسد.
فر را از قبل روی درجه ۳۵۰ درجه فارنهایت و یا ۱۷۵ درجه سانتی گراد گرم کنید. زرده تخم مرغ را به آرامی هم زده و با یک فرچه روی خمیر بمالید. قالب را داخل فر بگذارید و ۳۰ دقیقه زمان دهید که نانها پخته و قهوهای طلایی شوند. پس از پخت نان ژاپنی را از قالب خارج کرده و روی یک توری خنک کننده بگذارید تا خنک شود. نان شما آماده است و میتوانید آن را میل کنید.
نکات کلیدی طرز تهیه نان شیر ژاپنی
– در این دستور از مخمر فوری استفاده شده است. در صورتی که از مخمر معمولی استفاده میکنید، لازم است ابتدا شیر را ۱۵ ثانیه در مایکروفر گرم کنید. سپس یک قاشق از شکر را به همراه خمیر مایه به شیر اضافه کنید و هم بزنید. بگذارید این مخلوط ۱۰ دقیقه در دمای اتاق بماند تا مخمر فعال شود و شیر کف کند. سپس آن را مطابق دستور به آرد و سایر مواد اضافه کنید.
– کره آب شده موقع اضافه شدن به سایر مواد نباید داغ باشد.
– برای تهیه نان ژاپنی بهتر است اندازهها را با ترازو و برحسب گرم اندازه بگیرید تا دقیق باشند.
– داخل خمیر نان میتوانید از کشمش نیز استفاده کنید.
– اگر نان پخته شده را در همان روز پخت مصرف کنید خیلی بهتر است. اما اگر از آن چیزی باقی ماند میتوانید نان شیر ژاپنی را برش زده و به عنوان نان صبحانه استفاده کنید.
منبع: ایران کوک
انتهای پیام/