به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ مهدی ظفری پور رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه به دلایل علمی خرید شیر از لبنیاتیهای سنتی را قبول نداریم، گفت : شیر یک محیط خیلی خوب برای آلایندهها است و خیلی زود دچار آلودگی میشود، لذا خرید آن از لبنیاتیهای سنتی به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
او با بیان اینکه جوشاندن مستقیم شیر برای از بین بردن آلودگیهای شیر راهکار خوبی است، گفت : با این وجود شیر جوشیده شده ارزش غذایی خیلی کمتری در مقایسه با شیر پاستوریزه دارد، چون در اثر جوشاندن شیر پروتئینها و قند شیر شکسته میشود و همین موضوع ارزش غذایی آن را به شدت پایین میآورد.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه افزود: شیر پاستوریزه هم ارزش غذایی بیشتری در مقایسه با شیر فلهای دارد و هم از سلامت بالاتری برخوردار است، لذا در انتخاب بین شیر پاستوریزه و فلهای به صراحت انتخاب شیر پاستوریزه ارجحیت دارد.
ظفریپور ادامه داد: به خانوادهها توصیه میشود از خرید شیر از لبنیاتیهای سنتی صرف نظر کرده و تنها شیر پاستوریزه بخرند، اما اگر ناچار به خرید شیر فلهای شدند باید آن را به مدت پنج دقیقه پس از رسیدن به مرحله قُل خوردن (مرحله جوش) بجوشانند.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه نظارت بر عرضه شیر خام در حوزه نظارتی دامپزشکی است، گفت: بار میکروبی شیر استان در ۱۰ سال گذشته خیلی پایین آمده و شیر تولیدی در دامداریهای استان یک شیر سالم است، هر چند این شیر ممکن است در فرآیند حمل و نقل و جابجایی دچار آلودگیهایی شود که همین موضوع خرید شیر و فرآوردههای لبنی پاستوریزه را توجیهپذیر میکند.
ظفری پور با اشاره به نظارت مستمر دامپزشکی بر کارخانههای خوراک دام، گفت: برای ارتقای سلامت شیر تولیدی در استان یک گام از دامداریها پا را فراتر گذاشتهایم و روی خوراک دام هم نظارت داریم، چراکه به طور مثال اگر دامی نان کپک زده حاوی سم آفلاتوکسین مصرف کند، این سم در شیر دام وجود دارد و در صورت مصرف به انسان منتقل میشود .
انتهای پیام/د