به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سید عبدالرزاق موسوی، موفقیت عملی و اساسی در زمینه مبارزه با فساد را ناکافی توصیف کرد و اظهار داشت: در موضوع فساد و مبارزه با آن، امام خمینی (ره) و همینطور مقام معظم رهبری صحبتهای زیادی ایراد کردهاند؛ قانون و آییننامه نیز در این باره به اندازه کافی و حتی زیاد داریم؛ اما سؤال جدی پیش روی ما این است که چرا با این همه، توفیقی در این حوزه به دست نمیآید.
او ادامه داد: در طول ۴۰ سال پس از انقلاب همه دولتها و مجالس ما هر کدام با همین شعارها شکل گرفتند اما چرا هیچ کدام موفق نشدهاند؟ مسؤولین ما همگی از مبارزه با فساد صحبت میکنند، اما در نقطه مقابل آن شاهد شدت یافتن فساد و گسترش آن هستیم که این رویهی دور از انتظار جای تأمل و بررسی بیشتری دارد.
موسوی تصریح کرد: این موضوع نشان میدهد که یا انگیزه جدی برای مبارزه با فساد و تبعیض و فقر وجود ندارد؛ یا نگاه ما نسبت به این پدیدهها ابزاری بوده است و یا اینکه راه و روشی که دنبال میکنیم، درست نیست.
رئیس شورای شهر شیراز، شناخت زمینهها و عوامل بروز فساد و پرهیز از رفتار گزینشی را در این حوزه بسیار کلیدی دانست و تأکید کرد: در برخورد با فساد ما نباید بین افراد تفاوت قائل شویم و اگر قرار است در برخورد با آنان با شدت برخورد کنیم، باید هم مواردی باشد که قانون مشخص کرده و هم کاملاً مطابق قانون باشد؛ نه اینکه گرایش سیاسی یا میزان ارتباط افراد با مسؤولین و از این قبیل مسائل، موجب تفاوت در نوع برخورد ما شود؛ اگر غیر از این باشد برخورد با فساد ابزاری برای مقاصد دیگر خواهد شد.
موسوی با اذعان به اینکه باید بپذیریم ما تاکنون در زمینه فساد و تبعیض موفق نبودهایم، تصریح کرد: واقعیت این است که همه مسؤولین و حتی ما هر کدام به میزانی که ارتباط داشته و مسؤولیت داریم امروز باید پاسخگوی این وضعیت باشیم.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در ادامه با بیان اینکه موضوع «شفافیت» یکی از بحثهای جدی مورد تأکید صاحبنظران است که تجربههای جهانی نیز اهمیت بالای آن را تأیید میکند، گفت: یکی از راههای اساسی و جدی و شاید جدیترین و مهمترین راه برای مبارزه با فساد، بدون تردید شفافیت است.
موسوی افزود: یکی از مصادیق شفافیت این است که روند تصمیمگیری و اجرای تصمیمات در بخشهای مختلف کشور اعم از مجلس، دولت و همه نهادهایی که به نوعی برای مردم تصمیم میگیرند ازجمله همین شورا و شهرداری، مرئی و در منظر رؤیت و قضاوت مردم باشد؛ ازجمله روند تصمیمات در حوزه اقتصاد، بودجه و مسائل مرتبط با آن، قراردادها، یارانهها و نحوه توزیع آنها، نحوه محاسبه مالیات، عوارض و... همگی باید برای مردم کاملاً شفاف و روشن شود.
او با بیان اینکه آرای مراجع قضایی در برخورد با متخلفین و مجرمین، باید در معرض تحلیل و نقد حقوقدانان قرار گیرد، تأکید کرد: در بیانات رهبری هم تصریح شده که در موارد نظامی، امنیتی و اموری که با دشمن مقابله داریم، باید شفاف باشند و هیچ رازی را از مردم پنهان نکنند؛ بنابراین در همه حوزهها و مراجع به استثنای مواردی که به موضوعات خاص کشور برمیگردد، لازم است شفافیت کامل اعمال شود.
رئیس شورای شهر شیراز در بخش دیگری از اظهارات خود، شفافیت را یکی از افتخارات این شورا در دورهی فعلی دانست و افزود: شورای پنجم شیراز با درک حجم بالای فرایند مالی در شهرداری -آن هم در ارتباط مستقیم با مردم-، از همان روزهای نخست به موضوع مهم شفافیت توجه ویژهای داشت و تلاشهای شورا در این زمینه موجب دستاوردهای افتخارآمیزی برای شورای پنجم شده است.
موسوی افزود: با کمک همکارانمان در شورا، موضوع سامانه شفافیت و سه مصوبه در این زمینه را مصوب کردیم و از سوی دیگر تلاش شد که شهرداری الکترونیک با تلاشهای بیشتر به روند فعالیت شهرداری وارد شود.
رئیس شورای شهر شیراز میزان موفقیت شورا در این زمینه را دغدغه و نگرانی جدی شورا دانست و تصریح کرد: اگرچه در این خصوص اقدامات خوب و جدیدی در شهرداری صورت گرفته است اما به هر صورت گزارشهایی دریافت میکنیم که نشان میدهد روند اجرا آن طور که انتظار داریم و ما در مصوبه شفافیت و یا تعارض منافع آورده بودیم، پیش نرفته است.
او افزود: متأسفانه برخی از مدیران ما عادت کردهاند که تصمیمات خودشان را در اتاقهای در بسته بگیرند؛ در مقابل عادت نکردهایم که تصمیماتمان را در معرض قضاوت عمومی قرار دهیم و به اعتقاد من این اشکال جدی است.
موسوی تأکید کرد: اگر تصمیماتی که میگیریم در معرض اظهارنظر مردم باشد؛ فرآیند کارهای ما قابل رؤیت و در معرض دید مردم قرار بگیرد؛ نحوه محاسبات عوارض و هزینههای مردم در دسترس عموم باشد؛ نحوه صدور پروانه و همه خدمات دیگری که به مردم ارائه میکنیم در معرض دید همه مردم باشد؛ و به طور کلی اگر در مورد همه تصمیمات خود این کار را انجام دهیم، یقیناً جلوی فساد گرفته خواهد شد.
او اضافه کرد: زمانی که مردم از روند کارها اطلاع و آگاهی کافی داشته باشند و به عنوان نمونه بدانند که نحوه محاسبه عوارض چگونه است و اینکه صدور پروانه، زمان استعلام، تنظیم قراردادها و مواردی از این قبیل برایشان قابل کنترل باشد؛ همه اینها خود ابزاری در جهت جلوگیری از فساد خواهد بود.
رئیس شورای شهر شیراز یکی از وظایف مهم مسؤولان و مدیران را اطلاعرسانی درست به مردم عنوان و اذعان کرد: بعضاً شاهد هستیم که در برخی اطلاعاتی که به مردم داده میشود، تناقضات جدی وجود دارد در حالیکه باید بدانیم این شیوه مردم را بی اعتماد میکند و در نتیجه در جاهایی که لازم است، به دلیل همین بی اعتمادی همراهی و مشارکت نمیکنند.
موسوی با انتقاد از اینکه برخی برای حفظ موقعیت خود، اظهاراتی خلاف واقع مطرح میکنند و یا در مواردی سکوت را انتخاب میکنند، تأکید کرد: مقامات دولتی و نمایندگان مردم، مدیران و همه مسؤولان مرتبط میبایست خود را موظف به انتشار اطلاعات صحیح به مردم و اطلاعرسانی همگانی بدانند.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در بخش پایانی اظهارات خود، شهرداری الکترونیک را یک راهکار برای کاهش فساد در این دستگاه دانست و تصریح کرد: معتقدم که به هر میزانی که بتوانیم از حجم مراجعات حضوری مردم و زمان ارائه خدمات کم کنیم، به همین میزان زمینه فساد را نیز کاهش دادهایم. برای همین منظور اگر با تقویت شهرداری الکترونیک، بستری فراهم کنیم که مردم با مراجعه به سایت و از طریق فضای مجازی به راحتی بتوانند خدمات مدنظر خود را دریافت کنند، برای سالمسازی فضا نیز اثر جدی بر جای خواهد گذاشت.
انتهای پیام/