حاجی‌میرزایی در پیامی به مناسبت سالگرد درگذشت محمدرضا حافظی، وجود خیرین و نیکوکاران در آموزش‌وپرورش را ذخیره‌ای ارزشمند برای نظام تعلیم و تربیت دانست.

به گزارش حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ۲۱ خردادماه سالگرد درگذشت مردی از تبار نیکان است که با قدم‌های خیرش در مدت بیش از بیست سال اواخر عمرش، کودکان بسیاری را در این سرزمین بر سر کلاس‌های درس و مدارس نشاند.

محمدرضا حافظی، متولد ۱۳۱۰، شهرستان بروجرد بود و دکتری مدیریتش را از یکی از دانشگاه‌های کالیفرنیا گرفته بود. پدرش محروم «مصطفی بروجردی» بنیان‌گذار صنعت برق کشور بود. او بیش از بیست‌وسه سال رئیس مجمع خیرین مدرسه‌ساز بود و حادثه‌ای ناگوار سبب تحول وی در زمینه مدرسه‌سازی شد.

پسرش «امیر حسن حافظی» در سن ۲۴ سالگی و عروسش «مریم مهدوی» حدود ۱۹ سال پیش هنگامی‌که قرار بود به زودی مراسم عروسی آن‌ها برگزار شود براثر تصادف جان خود را از دست دادند.

حافظی که در آن زمان‌ها به تازگی به مجمع خیرین مدرسه‌ساز پیوسته بود و در مراسم تشییع پسرش متوجه حضور تعداد زیادی از مردم شد و تعجب کرده بود، متوجه شد این مردم به خاطر او نیامده‌اند بلکه به خاطر کار‌های نیکی که پسرش بدون خبر پدر انجام داده آمده‌اند. فعالیت‌های نیک پسر او را در مسیر جدیدی قرارداد. او تصمیم گرفت خانه‌ای که برای پسرش در خیابان آفریقای پایتخت خریده بود بفروشد و هزینه آن را صرف مدرسه سازی کند.

یک مدرسه بانام «امیرحسن حافظی» ساخت. یک هزار و دویست دانش‌آموز در این مدرسه مشغول تحصیل شدند و او امیر را در تک‌تک این دانش آموزان یافت. حافظی در مناطق محروم کشور بیش از ۱۴ مدرسه ساخته است، اما هزاران مدرسه باهمت و تلاش‌های او توسط خیرین ساخته شده‌اند تا جایی که یک سوم مدارس کشور توسط خیرین ساخته شدند.

از سوابق حافظی می‌توان به مؤسس جامعه خیرین مدرسه ساز و مشارکت در ساخت بیش از ۵۰ درصد مدارس کشور، ساخت و نوسازی ۱۴ مدرسه در کشور با هزینه شخصی، ساخت و نوسازی مدارس ایرانیان خارج از کشور و خبرسازی و تشویق به مشارکت در امر خیر و مدرسه سازی را اشاره کرد.

در گذشت حافظی بسیاری از دوستداران و علاقه‌مندان به کارهایش را متأثر و ناراحت کرد و به همین علت برای درگذشت وی پیام تسلیت فرستادند که شامل: مقام معظم رهبری؛ رئیس مجلس شورای اسلامی، علی لاریجانی، معاون اول رئیس‌جمهور، اسحاق جهانگیری؛ وزیر وقت آموزش‌وپرورش؛ وزیرامور خارجه، محمدجواد ظریف؛ رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و سایر شخصیت‌های سیاسی، اجتماعی و علمی کشور است.

در سالگرد درگذشت آن مرحوم محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش به مناسبت فرارسیدن این روز و از دست دادن آن عزیز خیر، پیامی تسلیتی به شرح زیر صادر کرده است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

مؤمنان واقعی و انسان‌های صاحب‌خرد و اندیشه در هر عصر و نسلی، تلاش کرده‌اند خود را به ویژگی نیکوکاری، آراسته سازند و در کار و زندگی پرهیاهوی امروز، در طلب محبت و رضایت پروردگار گام بردارند.

گنجینه‌ی وجود خیرین و نیکوکاران عزیز در آموزش‌وپرورش، ذخیره‌ای پربار و ارزشمندی است که حقیقت برکات زیادی برای نظام تعلیم و تربیت و میهن عزیزمان داشته است.

زنده‌یاد دکتر محمدرضا حافظی از مفاخر برجسته و کم نظیر است. انسان وارسته و بزرگی که با اهتمام به امور خیر، باقیات الصالحات ارزشمندی از خود به‌جای گذاشته و خط شکن و طلایه دار حسنه‌ی بزرگ مدرسه سازی شده‌اند. مرحوم حافظی دغدغه فرزندان ایران‌زمین و آبادی و اعتلای وطن را داشتند و با اخلاص و سخاوت بی‌حد خود منشأ ثمرات و اثرات زیادی شده‌اند.

اکنون در آستانه نخستین سالروز درگذشت این چهره ماندگار فرهنگ و نیکوکاری ایران زمین و بنیان‌گذار جامعه خیرین مدرسه ساز کشور، با گرامیداشت یاد و نام دکتر محمدرضا حافظی، پدر مدرسه‌سازی ایران قدرشناس و پاسدار اقدامات ارزشمند ایشان هستیم و امیدوارم با یاری خداوند منان و کوشش در جهت تحقق خواسته‌ها و اهداف آن مرحوم، بهترین نوع تکریم و بزرگداشت ایشان را به منصه‌ی ظهور برسانیم.

یادشان گرامی و راهشان پر رهرو باد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.