به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت ، احمد آقایی ، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان از افزایش ۱۰ درصدی آمار پروندههای ورودی به دستگاه قضایی با عنوان سرقت در گیلان خبر داد و گفت: شعبات ویژه برای رسیدگی به جرایم سرقت راه اندازی شده است.
او با بیان اینکه حدود ۲۲ هزار پرونده با موضوع سرقت وارد دستگاه قضایی شده است ، افزود: در حال حاضر ۱۱ درصد از پروندههای کیفری استان گیلان را سرقت تشکیل میدهند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان ، با اشاره به آمارهای موجود در اطلس جنایی کشور بیشترین جرمی که در استانها اتفاق میافتد ، سرقت است ، گفت:سرقت در گیلان رتبه نخست جرایم را دارد .
آقایی ، گسترده بودن جغرافیای استان گیلان و دستور رئیس کل دادگستری برای تقسیم استان به سه ناحیه جهت رسیدگی به جرایم سرقت را مورد تأکید قرار داد و افزود: مجازاتی که قانونگذار برای سرقت در نظر گرفته متناسب با رفتار سارق است و در هر کدام از نواحی سهگانه هم شعبات خاصی برای رسیدگی به این پروندهها اختصاص داده شده است.
او با بیان اینکه در سرقتهایی که همراه با آزار و اذیت باشند برای فرد خاطی و مجرم از ۵ سال تا ۲ سال محکومیت در نظر گرفته شده است ، گفت: در سرقتهای خرد هم از ۳ ماه و یک روز تا ۲ سال محکومیت توسط قانونگذار تعیین تکلیف شده که متناسب با جرم است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان ، تأکید دستگاه قضایی در مورد اینکه آحاد مردم و صاحبان مال باید اموال خود را برای جلوگیری از وقوع جرایمی مانند سرقت به درستی محافظت کنند را متذکر شد و افزود: عوامل بروز سرقت در جامعه مانند بیکاری، فقر و مانند اینها باید به درستی واکاوی و آسیبشناسی شود هر چند که این عوامل توجیهکننده جرم نیستند.
آقایی ، با بیان اینکه سرقت دوچرخه از پارکینگ منازل، سرقت احشام در مناطق روستایی و سرقت از ساختمانهای نیمهکاره به تعداد بسیار زیادی در استان گیلان اتفاق میافتد ، تصریح کرد: استان گیلان از حیث وقوع جرایم خشن و یا سرقتهای مسلحانه و همراه با آزار و اذیت به عنف استانی امن در کشور است.
انتهای پیام/م.ع