به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از دیدار با وزیر خارجه چین گفت آمریکا از برجام خارج شده و نمیتواند ادعا کند که هنوز عضوی از برجام است تا درباره تحریم تسلیحاتی در چارچوب برجام به تعامل بپردازد.
لارنس نورمن خبرنگار وال استریت ژورنال امروز با ارسال رشته توئیت هایی در این باره نوشت: «از جوزپ بورل پرسیدم که آیا در گفتوگوهای صبح امروز خود با وانگ یی، وزیر امور خارجه چین درباره فشارهای آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران صحبت کرده است. بورل پاسخ داد که آنها در این باره گفتوگو کرده اند و افزود: «ما بر سر این موضوع توافق داریم که تحریم ها {تسلیحاتی} در زمانی خاص و با زمانبندی مشخص اتخاذ شد.»
بورل همچنین گفت: «آمریکا از برجام خارج شده است و اکنون آنها نمی توانند برای رسیدگی به این موضوع (تحریم های تسلیحاتی) از طریق توافقنامه برجام، ادعا کنند که هنوز بخشی از برجام هستند.»
تازهترین تلاش دولت آمریکا در زمینه اعمال تحریم علیه ایران، در زمینه تمدید تحریم تسلیحاتی شورای امنیت علیه ایران است که در ماه اکتبر به پایان خواهد رسید. بر اساس یکی از بندهای قطعنامه ۲۲۳۱ که از سال ۲۰۱۶ میلادی اجرایی شد، ایران تا پنج سال از خرید تسلیحات تهاجمی منع شده است. این بند از قطعنامه در اکتبر سال ۲۰۲۰ (اواخر مهر ماه ۱۳۹۹) منقضی میشود و پس از آن ایران امکان خرید جنگافزار از دیگر کشورها را خواهد داشت.
یک بند پیشبینی شده در برجام، تحریمهای تسلیحاتی ایران را قابل تمدید میکرد و حالا با خروج آمریکا از این توافق واشنگتن حقی برای استفاده از این بند ندارد. چهرههای دموکرات آمریکا ضمن انتقاد از ترامپ به دلیل خروج از برجام، تاکید کردهاند که اگر آمریکا از برجام خارج نشده بود اکنون احتمال تمدید تحریمهای تسلیحاتی وجود داشت.
از سوی دیگر، جمهوریخواهان تلاش میکنند با ارائه طرح حقوقی جدید نشان دهند که آمریکا با وجود خروج از توافق برجام از حقوق اعضای این توافق و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل برای بازگرداندن تحریمها علیه ایران برخوردار است و از این طریق واشنگتن بر شورای امنیت سازمان ملل برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران اعمال فشار کند.
مقامات آمریکایی طی هفتههای اخیر بارها مدعی شدند که تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران را به هر شکل ممکن تمدید خواهند کرد. این در حالی است کشورهای دیگر عضو برجام همچون روسیه و چین بارها مخالفت خود را با تمدید این تحریمها اعلام کردهاند.
انتهای پیام/
انگلیس .فرانسه و آمریکا از فروش سلاح به امارات-عربستان-لیبی و ... به سود میلیاردی رسیدن
_ما نیازی به خرید سلاح نداریم
--بدون تهه مذاکره و سازش جنگ . بدبختی و تجزیه است
ببینید لیبی و سوریه و یمن و افغانستان رو