به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان مرکز علوم بهداشتی دانشگاهی کالج امپریال بیرمنگام در انگلیس نشانههای جدیدی از یک بیماری نوپدید در ارتباط با بیماری کرونا و کاوازاکی در کودکان یافتند.
این بیماری نوپدید، نشانههای جدیدی از بیماریهای التهابی در کودکان داشته و پیوند نزدیکی با بیماری کرونا و کاوازاکی دارد.
این بیماری با نام سندرم مولتی سیستمی التهابی کودکان (PIMS_TS) به صورت موقت با ویروس کووید_۱۹ در ارتباط است که اولین بار در ماه آوریل شناخته شد. تاکنون کمتر از ۲۰۰ مورد در انگلیس شناسایی شده است.
براین اساس از ۵۸ کودک مبتلا به علائم التهابی شدید بستری شده در ۸ بیمارستان در انگلیس، ۴۵ نفر شواهدی از ابتلا به عفونت کووید_۱۹ در گذشته یا حال داشتند.
در مطالعه هشت کودک بستری بین ۷ تا ۱۴ سال با علائم PIMS-TS، محققان دریافتند که انجام آزمایش PCR برای تشخیص ویروس کرونا منفی است. با این حال، هنگامی که آزمایش آنتی بادی انجام شد، هر کودک آنتی بادی بالایی را برای ویروس داشت، با الگوهایی که نشان میدهد عفونت کرونا احتمالاً هفتهها یا ماهها قبل از آن رخ داده است.
این مطالعه نشان داد که اکثر کودکانی که علائم این بیماری جدید را دارند، دارای آنتی بادی برای ویروس کرونا هستند، که نشان میدهد PIMS_TS پس از کووید _۱۹ رخ میدهد و به طور بالقوه به دلیل واکنش سیستم ایمنی بدن است.
اگرچه ارتباط خاصی بین این بیماری و کووید _۱۹ جود ندارد، اما محققان گفتند که کشف یک بیماری التهابی جدید در هنگام شیوع بیماری کرونا بعید به نظر میرسد که یک اتفاق باشد.
این بیماری علائمی شبیه بیماری کاوازاکی دارد اما بر خلاف کاوازاکی بیشتر در میانگین سنین ۹ سال دیده میشود.
بیشتربخوانید
بیشتربخوانید
از علائم این بیماری میتوان به تب شدید، جوشهای خارش زا، تورم و پاسخ به شوکهای سریع اشاره کرد. با این حال این بیماری شامل دردهای شکمی و اسهالی اشاره کرد.
در آزمایش خون این کودکان نتایج متفاوتی دیده شده است. در کودکان مبتلا به PIMS-TS التهاب و آنزیمهای قلبی بیشتر مشاهده میشود و این نشانگر فشار به قلب است.
این بیماری در کودکان آسیایی و سیاه پوست بیشتر دیده میشود و البته به توانایی سیستم دفاعی فرد نیز مرتبط میشود. بعضی کودکان به دلیل حاد بودن علائم نیاز به بستری شدن دارند.
احتمال بروز عوارض شدید در کودکان وجود دارد، اما با شناسایی و درمان زودرس موفق به درمان بیماری میشویم. محققان دانشگاه بیرمنگام همچنین دریافتند که از آزمایش آنتی بادی همانند بیماری کرونا برای کمک به تشخیص سندرم جدید میتوان استفاده کرد.
انتهای پیام/