یک کارشناس اقتصادی گفت: ۷۷ درصد معاملات کشور سوداگرایانه است و این در حالی رخ می‌دهد که این مالیات بر عایدی سرمایه در بیش از ۱۸۰ کشور دنیا به درستی صورت می‌گیرد.

به گزارش خبرنگاربانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  مالیات بر عایدی سرمایه یا (CGT (Capital Gains Tax بدین معناست که دولت بر درآمد حاصل از سرمایه گذاری در تملک دارایی های سرمایه ای مالیات وضع می کند. به عبارت ساده تر مالیات بر عایدی سرمایه نوعی از مالیات محسوب می‌شود که بر سود ناشی از انتقال اموال غیر مولد اعمال می‌شود.

یکی از راهکارهای کاهش سود بازارهای موازی اخذ مالیات، مخصوصأ مالیات بر سود سرمایه است. با اتخاذ این مالیات درصدی از ما به التفاوت افزایش سود سهام، قیمت مسکن و… توسط دولت در قالب مالیات دریافت می‌شود؛ بنابراین با افزایش هزینه سرمایه‌گذاری در بخش‌های غیرمولد، جذابیت سرمایه‌گذاری در این بازارهای موازی کاهش می‌یابد.

به‌طور مثال در حوزه املاک و مستغلات به عنوان یکی از سودآورترین بازارهای موازی، این نوع مالیات در شکل «مالیات بر خانه‌های دوم و بیشتر» جهت کنترل سوداگری و نیز جلوگیری از شکست بازار سال‌ها است که در بسیاری از کشورها اخذ می‌شود.

 

بهزاد خسروی کارشناس اقتصادی  در گفت و گو با خبرنگار  بانک و بیمه باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص  مالیات بر عایدی سرمایه اظهار کرد: در اصل عایدی سرمایه به معنای اختلاف بین خرید دارایی, هزینه نگهداری بعضی از دارایی و قیمت فروش آن دارایی است. مالیات عایدی بر سرمایه به عنوان درصدی از عایدی سرمایه به حساب می آید. در ادامه باید گفت مالیات بر عایدی یا منفعت سرمایه براین فرض استوار است که در آمد مورد انتظار که در زمان فروش دارایی ها بدست می آید بیش تر از مبلغی  باشد که آن سرمایه را خریداری کرده است.

این کارشناس اقتصادی افزود: معمولا آن دسته از دارایی ها که صرفا  برای انجام فعالیت شغلی در فرآیند کسب و کار هایی که از آن ها مالیات می گیرند د این گونه از مالیات ها شامل حال آن ها نمی شود.

او در پاسخ به این سوال که علت اصلی اخذ مالیات برعایدی سرمایه چیست؟  تاکید کرد: خوب است بدانیم که اخذ مالیات عایدی بر سرمایه برای تحقق چند  عامل صورت می گیرد نخست در جهت ایجاد عدالت اجتماعی در قالب عدالت مالیاتی, دومین عامل برای انسجام پایه های مالیاتی است, سومین مورد جلوگیری از فرار مالیاتی ودر آخر کنترل سوداگری های مالی در سطح جامعه است.

۷۷ درصد معاملات کشور سوداگرایانه است

خسروی در پاسخ به این سوال که بحث اخذ مالیات بر سرمایه از چه سالی در  کمیسیون مجلس  مطرح شد؟ تصریح کرد: این مسئله از سال ۱۳۹۳ در کشورمطرح شد و پس از دوبار مطرح شدنش در کمیسیون اقتصادی  مجلس به دلایل مختلفی  در سطح کشور به اجرا در نیامد که در جهت این موضوع می‌توان به اعتراضات اصناف مربوطه وعدم جدیت خود اعضا  موجود  اشاره کرد.  

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: ۷۷ درصد حدود  از معاملاتی که در کشور صورت می‌گیرد از نوع سوداگرایانه است و این در حالی رخ می‌دهد که  که این پایه‌ی مالیاتی در بیش از ۱۸۰ کشور دنیا در جهت جلوگیری از تخلفات مالی به درستی صورت می‌گیرد.
 
وی افزود: در ادامه اگر ما مالیات برعایدی  سرمایه را  که در قالب مالیات بر  درآمد هاست جدا بخواهیم در نظر بگیربم یعنی به عبارتی مالیات بر درآمد اگر جامع و مانع نباشد و فقط بحث مالیات بر سرمایه را در نظر بگیریم قطعا به دلیل هوشمندانه بودن رفتار اقتصادی مردم  نقش خود را از یک بازار به بازار دیگر منتقل می‌کند.  

اجرای طرح مالیات بر عایدی سرمایه در دولت فعلی عملی نخواهد شد

خسروی در  پایان در پاسخ به این سوال که آیا اجرای این طرح در سال پایانی دولت فعلی صورت خواهد گرفت یا خیر؟ مطرح کرد: تا حدوی می توان گفت که این اتفاق ممکن نیست که در دولت فعلی رخ دهد حتی اگر این طرح در کمیسیون اقتصادی جامعه مطرح شود  به سبب آنکه اگر دولت می خواست مالیات عایدی بر سرمایه را اجرا کند قبل ازآن باید یارانه دهک های پردرآمد جامعه را قطع می کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار