به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، برای تهیه دمپختک لپه در خانه رعایت نکات دقیق و ساده زیر کافی است.
دمپختک یکی از دمیهای تهرانی محسوب میشه، از اون غذاهاست که بازم منو یاد دوران کودکیم میندازه، خواهرم هر وقت از کرمان میاد تهران اولین خواهشی که از مامان داره اینه که براش دمپختک درست کنه، با ترشی، سالاد شیرازی و یا پیاز خیلی میچسبه، معمولا در کنار دمپختک نیمرو هم سرو میشه، من در جاهای دیگه که مال شهرستان بودند دیدم با لپه هم درست میکنند.
مواد لازم:
پیاز یک عدد
لپه باقالا ۱ پیمانه، باقالاش باید زرد باشه
برنج ۲ پیمانه
نمک، فلفل، زردچوبه و روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
پیاز را را ریز خرد کنید و در روغن تفت بدین تا طلایی بشه و بهش زردچوبه اضافه کنید.
این پلو رنگش را از زردچوبه میگیره پس باید کمی بیشتر از غذاهای دیگه از زردچوبه توش استفاده کنید، من یک نصفه قاشق غذاخوری سر پر زردچوبه زدم.
لپه باقالا را بهش اضافه کنید و دو لیوان آب هم به موادتون اضافه کنید و بذارین لپه باقالیها بپزن، زمان پختش کوتاهه.
وقتی نیم پز شد ۲ پیمانه برنج شسته شده را همراه با مقدار لازم نمک و مقداری روغن که من استفاده نکردم، همون روغن پیاز داغ بسه دیگه! داخلش بریزید و بذارین به شکل کته با هم بپزن.
شاید براتون سوال بشه برای دمپختک برنج و لپه باقالی رو باید خیس کرد یانه؟ اگر باید خیس کرد زمان تقربیش رو هم بنویسید.
در جواب: من خیس نمیکنم عزیزم، موفق باشید.
وقتی آب برنج کشیده شد، برنج را وسط قابلمه به شکل تپه در بیارین و با ته قاشق چند تا سوراخ توش ایجاد کنید، دم کنی بذارین و اجازه بدین برنجتون دم بکشه
میزان آبی که استفاده میکنید به نوع برنجتون بستگی داره، برای برنج من ۳ پیمانه آب کافی بود.
روی این برنج کره بریزید و با ماست، سالاد شیرازی، سیر ترشی، یا ترشی میل کنید.
منبع: آشپزخانه ها
انتهای پیام/