بازار تلفن همراه این روز‌ها بیش از اینکه به دلایل اقتصادی دچار افزایش قیمت شود، تحت تاثیر جو روانی نرخ هایش جا به جا می‌شود.

(گزارش)افزایش قیمت موبایل تا ۳۰ درصد؛ شایعه یا واقعیت؟به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در حالی که هفته گذشته از کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت برخی از مدل‌های تلفن همراه به دلیل ترخیص موبایل‌های دپو شده در گمرک خبر داده شد اما همچنان افرادی هستند که به شایعه افزایش قیمت موبایل دامن می‌زنند و ناخواسته فرصت را برای سودجویان و دلالان فراهم می‌کنند.

مسئول کمیسیون ساماندهی و تنظیم بازار انجمن واردکنندگان موبایل از جان گرفتن دوباره‌ شایعه افزایش قیمت موبایل خبر داد و علت پخش چنین شایعاتی را قطع شدن دست سودجویان از فروش گوشی‌های قاچاق که با سوء استفاده از کد اتباع رجیستر می‌شدند، دانست.

از آنجایی که با وجود ویروس کرونا، بسیاری از فعالیت‌های مردم جامعه وابسته به فضای مجازی و موبایل شده است، در همین راستا شاهد رشد استقبال مردم از بازار موبایل در مقایسه با سال‌های گذشته هستیم، اما این رویه مشکلاتی را برای مصرف کننده ایجاد کرده است. 

برخی شرایط به وجود آمده باعث ایجاد مشکلاتی شده است.  افزایش قیمت‌ها در کنار مشکلات حمل‌ و نقل، واردکنندگان و تامین‌کنندگان موبایل را بیش از پیش نگران کرده است. 

متاسفانه تجربه ثابت کرده است همیشه در چنین شرایطی بازار سودجویان هم گرم می‌شود و این نگرانی وجود دارد که اوضاع صنعت موبایل و تجهیزات جانبی فراتر از آنچه که پیش‌بینی می‌شود، آشفته شود. اما نقش شرکت‌های قانونی و مورد اعتماد تامین‌کنندگان در چنین شرایطی پررنگ‌تر بوده و می‌تواند بر همه‌ چیز از جمله تسهیل واردات و جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت‌ها تاثیر گذار باشد.


بیشتر بخوانید


رضا قربانی عضو هیات مدیره و مسئول کمیسیون ساماندهی و تنظیم بازار انجمن واردکنندگان موبایل در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ضمن اشاره به تاثیر جو روانی بر افزایش قیمت تلفن همراه، گفت: همان طور که پیش‌تر گفته بودیم تنها راه کنترل قیمت‌های موبایل در بازار، تامین نیاز بازار و ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا است.

عضو هیات مدیره و مسئول کمیسیون ساماندهی و تنظیم بازار انجمن واردکنندگان موبایل ادامه داد: در حالی که نیاز بازار کشور ماهیانه چیزی حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه موبایل است، چطور می‌شود انتظار داشت بدون تامین این میزان، التهاب ایجاد نشود.

او بیان کرد: شرکت‌های واردکننده، اما از تمام ظرفیت‌های موجود خود با وجود برخی شرایط پیش آمده و مشکلات عدیده، با مساعدت دستگاه‌های ذی‌ربط توانسته‌اند بخشی از موبایل‌های رسوب شده در گمرکات را ترخیص و تا حدی نیاز بازار را تامین کنند.

قربانی افزود: همین اقدام باعث شد که طی ۲ هفته گذشته قیمت‌ها ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یابد و حباب کاذب قیمت موبایل تا حدودی تخلیه شود. 

مسئول کمیسیون ساماندهی و تنظیم بازار انجمن واردکنندگان موبایل گفت: در این میان عده‌ای همچنین در حال دمیدن بر شعله افزایش قیمت موبایل هستند، غافل از اینکه افزایش قیمت تلفن همراه همان اندازه که مصرف کننده نهایی را متضرر خواهد ساخت، بدنه بازار را نیز دچار مشکل و رکود خواهد کرد.

او ضمن اشاره به پیگیری‌های شبانه‌روزی انجمن واردکنندگان موبایل در زمینه تسهیل فرآیند‌های تامین بازار موبایل و کاهش التهابات گفت: ما مجدانه در تلاشیم تا شرایط را برای تامین بازار توسط واردکنندگان موبایل محیا کنیم. امیدواریم برخی فرآیند‌ها به زودی بهبود یابد تا دیگر نگرانی از بابت تامین بازار موبایل وجود نداشته باشد. در این خصوص مسئولان ذیربط نیز قول مساعد داده‌اند.

افزایش ۸ درصدی قیمت موبایل نسبت به سال گذشته

ابراهیم درستی رئیس اتحادیه فروشندگان تلفن همراه در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه بازار تلفن همراه این روزها راکد است، گفت: دلایل مختلفی وجود دارد که بازار تلفن همراه راکد باشد چرا که این کالا در انواع مختلف در بازار یافت می‌شود.

رئیس اتحادیه فروشندگان تلفن همراه با اشاره به اینکه هم اکنون ۱۰۰ شرکت، واردکننده تلفن همراه در کشور فعالیت می‌کنند، اظهار کرد: واردکنندگان تلاش می‌کنند تا با تامین کالای مورد نیاز بازار تلفن همراه، قیمت این اقلام را ثابت نگه دارند تا در حق مصرف کننده اجحافی نشود.

درستی در پاسخ به این پرسش که افزایش قیمتی برای بازار تلفن همراه، پیش بینی می‌شود یا خیر؟ تصریح کرد: هم اکنون افزایش قیمت، به اندازه‌ای نیست که بخواهیم در مورد آن صحبت کنیم، اما قیمت تلفن همراه به نرخ ارز بستگی دارد چرا که بالغ بر ۹۵ درصد این کالاها، وارداتی هستند و با توجه به تثبیت قیمت ارز در بازار، پیش بینی می‌شود که وضعیت این بازار بهتر شود و کاهش قیمت را شاهد باشیم.

درستی با اشاره به اینکه زمانی وضع بازار موبایل مشخص می‌شود که دست دلالان و سودجویان از بازار کوتاه شود، گفت: امیدواریم همکاری دولت و اصناف بیشتر شود تا بازار روند مطلوب‌تری به خود بگیرد.

با توجه به گسترش شیوع ویروس کرونا در کشور و کاهش چشمگیر واردات موبایل به داخل کشور شاهد افزایش ۸ درصدی قیمت موبایل در بازار در مقایسه با سال گذشته هستیم اما انتظار داریم که این رویه متوقف شود تا شاهد کاهش قیمت‌ها در بازار باشیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۶ ۲۵ خرداد ۱۳۹۹
نظارت وکنترل بر گرانفروشی کالا امکان پذیر ن نخواهد بود مگراینکه مراکز تجاری در شهرهاتجمیع شود و جلو دادن کاربری تجاری در هر کوی برزن گرفته شود درغیر اینصورت اگر هزاران بازرس گذاشته شودکنترل ونظارت بر گرانفروشی نتیجه مطلوب در بر نخواهد داشت 2-قیمت کالا هروزه از سر شبکه اصلی بوسیله یک تلفت به خورده فروشیها وعمده فروشیها اعلام می شود که فلان کالا امروزگران شده است دولت بایستی به سراغ سر شبکه توزیع کالاواحتکار گران برود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۳ ۲۳ خرداد ۱۳۹۹
اکثر گرانی ها بر اثر انحصار هست شفافیت همه چیز رو درست میکنه که متاسفانه هیچکس پیگیرش نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۳ ۲۳ خرداد ۱۳۹۹
باید اجبار شود تمام مردم و مقامات دولتی برای حمایت از کالای ایرانی فقط از گوشی های بسیار با کیفیت ایرانی استفاده کنند و هرکی با هر مقامی سرپیچی کرد باید زندانی شود
Iran (Islamic Republic of)
محمدحسین
۲۳:۰۸ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
گوشی 1 تومنی شده 2 تومن...
اون وقت شما میگی 8 درصد؟
اگه میانگین افزایش قیمت کل گوشیها منظورتون هست هم، بالای 20 درصد افزایش داشتن...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۴ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
اعزایش قیمت 8 درصد یا 80 درصد؟
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۲۲:۳۳ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
وقتی طرح رجیستری گوشی موبایل را عنوان نمودند, نسخه موبایل ارزان پیجیده شد. کشوری طرح رحیستری را باید اجرا کند که کلی شرکت نام آور در زمینه تولید موبایل داخلی داشته باشد. فقط این طرح انحصار واردات را در دست چند شرکت خاص قرار داد.به جتی این طرح ها بروید کارخانه موبایل ایرانی را راه بیاندازید یا تقویت کنید. بعدا سینه سپر کنید و جلوی دوربین افتخار کنید.
Iran (Islamic Republic of)
م
۲۲:۳۱ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
مردم نخرن ارزون میشه. مثل مرغ که توو ایام کرونا نخریدم از ۲۰ هزارتومن رسید به ۸ هزار تومن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۴ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
چراشايعه! قیمت‌ دلارچنده؟ شماقیمت دلار رابه 4000تومان برسانیدگوشی 8میلیونی دربازارمیشود2میلیون اصلاچراافسارگسیخته تورم داریم کی بایدجواب دهد.
Iran (Islamic Republic of)
مردم
۰۰:۲۱ ۲۳ خرداد ۱۳۹۹
دقیقا. الان دولت میگه درامد دلاری نداریم نمیتونیم دلاری ۴تومنی درنظر بگیریم، قبول ولی شما نفت و چیزای دیگه میفروشی جای دلار راحت میتونی گوشی وارد کنی با نرخ پایین ولی نمیخوای و تن در میدی به گرونی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۵ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
تمام این گرانیها دلالان دولت هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۹ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
مشکل ارزش پول ملی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۴ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
شما گل بگیرید اونجایی را که بازارش با حرف بهم بریزه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۷ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
انقدر همه وسایل مرتب گرون شدن که اگه یه چند وقت قیمتا ثابت بمونه مردم خودشون گرون میکنن چون عادت ندارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۴ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
قرار بود سامانه برای فروش گوشی درست شود تا دلال ها حذف شوند
این دولت هیچ کاری نمی تواند انجام دهد انگار یک ادام فلج مغزی هستند فقط حیات نباتی دارند
آخرین اخبار