به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان گرمای هوا قطعا بهانهای بیش نیست که پوشش برخی آزاردهندهتر از دیگر ایام سال شود. با شروع فصل تابستان و گرمای هوا، بی حجابی تشدید می شود و دیگر خبری از سرمای هوا هم نیست که به لطف آن بشود پوششهای مناسب تری را شاهد بود. ماجرای اذیت کننده بی حجابی، قطعا در سرما و گرمای هوا ریشه ندارد. آن چه که بیش از دیگر موارد سبب همه گیر شدن بی حجابی میشود، تبدیل شدن بی حجابی به یک مد است. پوشاکهای های موجود در بازار که به نوعی پوششهای جامعه را خط می دهند، با المانهای ولنگارانه خیلی از مشکلات فرهنگی امروز را به وجود آورده اند. مانتوهای جلو باز و روسریهای نازک ثمره همین بازار نامناسب است.
بیشتر بخوانید: برنامه کارگروه مد و لباس برای خروج لباسهای غربی از بازار
درباره علت طراحیهای نامناسب برخی مانتوها با اسد الله سلیمانی تولیدکننده چادر مشکی و مدیرعامل انجمن تولیدکنندگان محصولات عفاف و حجاب گفت و گو کردیم که به خبرنگار ما گفت: تولید کنندگان ما هنگامی که برای جواز گرفتن اقدام میکنند، نمیدانند که در جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکنند و معیارهایی را باید رعایت کنند. پوششهای عفیفانه که با معیارهای ایرانی اسلامی همخوانی دارد باید به فاکتور اصلی فعالیتهای فعالان عرصه مد تبدیل شود. من سعی میکنم این موضوعات را به همکارانم در اتحادیه پوشاک و مجامع امور صنفی تذکر دهم. البته اتحادیه با برخی تولید کنندگان به دلیل محصولات نامناسبشان برخورد میکند، اما راه اصلاح تولیدات این نیست. باید آیین نامهای هنگام صدور مجوز به همه تولید کنندگان از ابتدا آموزش دهد؛ برخورد محکم و سخت فایدهای ندارد.
سلیمانی درباره برخی تخلفات بیان کرد: هنگام تولید پوشاک اهمال کاریهایی صورت میگیرد که متاسفانه کم نیستند. از طرفی تولید مانتوهای جلوباز و پوششهای مبتذل و ترویج آن از نظر من جرم بزرگی است. واحدهای نظارتی بعضا به دلیل تخلفاتی که به آن اشاره کردیم، فقط در مدت کوتاهی تولیدیها را میبندند؛ با بستن تولیدی در مدت کوتاه و باز شدن مجدد آن اتفاق خاصی نمیافتد. اگر جلوی تولیدی به صورت بلند مدت گرفته شود، ضربه سختی به تولید کننده وارد میشود. البته من خودم تولید کننده هستم و میدانم این کار چه ضربهای به تولید کننده میزند، اما کسی که به فرهنگ لطمه میزند، باید سخت مجازات شود. باز هم این نکته را عرض کنم که بستن یک تولیدی آخرین مرحله از فعالیتهای نظارتی است باید جلوی مشکل را پیش از تولید یک پوشک نامناسب گرفت.
این فعال عرصه مد ادامه داد: شاید مردم ندانند، اما خیلی از واحدهای صنفی دارای مجوز نیستند. بسیاری از تولید کنندگان مانتوهای جلوباز جزو همین واحدهای فاقد مجوز هستند. به همین دلیل مجامع صنفی خیلی توانایی این را ندارند که روی تولید کنندگان غیر مجاز نظارت داشته باشند. این تولید کنندگان به راحتی هر چه تمامتر تولیدی خود را در یک مکان غیر قانونی راه میاندازند و نه تنها به فرهنگ بلکه به تولید کنندگان پوشاک هم آسیب میزنند.
سلیمانی در ادامه به آسیبهای موجود در تولیدیهای غیر قانونی اشاره کرد و گفت: ۸۰ درصد از تولید کنندگان مانتوهای نامناسب، مجبور هستند که این گونه محصولات را تولید کنند. بازار به سمتی رفته که حتی تولید کنندگان برای امرار معاش مجبورند به موضوعات فرهنگی توجه چندانی نکنند و نیاز بازار را تامین کنند. اگر ما در بخش محصولات عفیفانه تنها هستیم، فقط به دلیل بی بند و باری برخی تولید کنندگان پوشاک نیست. رهبر معظم انقلاب بارها از تهاجم فرهنگی سخن به میان آورده اند. پوشاک یکی از عناصر اصلی این تهاجم فرهنگی است. کسی که اهل خانواده است و شاید خیلی هم قید و بند دینی ندارد، میگوید من پوشش مناسب در بازار پیدا نمیکنم.
وی افزود: ما پارچه مشکی را ۷ برابر گرانتر از سه سال پیش میخریم. ارز دولتی هم به چادر تعلق نگرفت چراکه پارچه چادر مشکی وارداتی است. تصور کنید خانوادهای که در شرایط اقتصادی فعلی وضعیت مناسبی ندارد، چطور میتواند، چادر بخرد. ما سه سال است که با ارسال نامه به وزارت صمت درخواست کردیم که به این مشکلات رسیدگی کنند، اما هیچ رسیدگی نمیشود؛ اصلا جواب ما را نمیدهند. نمیدانم وزارت صمت با چه کسی لج میکند.
سلیمانی در ادامه به نبود حمایت از تولید کنندگان دغدغهمند اشاره و اظهار کرد: دولت در زمینه مواد اولیه، بیمه و مالیات به ما کمک نمیکند. از طرفی برای لباسهای نامتعارف تبلیغات فراوان وجود دارد و برای پوششهای مناسب تبلیغ خاصی وجود ندارد؛ محدودیتهای فراوانی هم برای انجام تبلیغ وجود دارد. خوب با نبود حمایت چه میشود کرد. در دست گرفتن بازار و عرضه مناسب نیازمند رعایت فاکتورهای مختلفی است. تمامی طرحهای نامناسب با دقت و متناسب با آناتومی بدن خانمها و جذابیتهای لازم تولید میشود، اما طرحهای عفیفانه فاکتورهای لازم را به راحتی به دست نمیآورد و مشکلات فراوان دارند.
یکی دیگر از تولید کنندگان درباره فاکتورهای تولید یک پوشاک و نظارت اتحادیه، به خبرنگار ما گفت: اتحادیه پوشاک یک قاعده کلی دارد و فقط هنگام صدور مجوز آن قاعده کلی تولید را گوشزد میکند؛ اگر بخواهم بهتر توضیح دهم باید بگویم که اتحادیه با یک برنامه روتین کلی نمیتواند، روی موارد خاص و کج رویهای تولید کنندگان تمرکز کند. مثلا اتحادیه از طراح و تولید کننده پیگیری نمیکند که کارِ عفیفانه تولید میشده و در بازار عرضه میشود. اصلا اتحادیه دنبال این موضوع نیست. از طرف دیگر هر لحظه مدلهای خاص با رنگ و لعابهای بهتر در مراکز بازار و مجامع عرضه میشود و تولید کننده نمیتواند با هزینههای بسیار بالایی که در تولید دارد با این تولیداتِ ارزانِ وارداتی رقابت کند.
یکی از فروشندگان درباره بازار فروش مانتو صحبتهای جالبی کرد. او گفت که خیلی از مردم برای خرید مانتوی مناسب، مانتوهای اداری میخرند. این فروشنده و تولید کننده به خبرنگار ما گفت: الان مانتوی اداری جای چادر را کاملا گرفته و ۹۹ درصد ادارات روی مانتو و شلوار فرم حساب کرده اند. مردم هم به دلیل اینکه نمیتوانند مانتوهای مناسب پیدا کنند، مانتوهای اداری میخرند که به نسبت مانتوهای اسپرت پوشش مناسب تری دارد.
صحبتهای تولید کنندگان و فعالان عرصه پوشاک نشان میدهد که مشکلات پوشاک به راحتی و در کوتاه مدت حل نخواهد شد. باید زمان فراوانی را سپری کرد و تلاشهای همه جانبه انجام داد که تابستانهای آینده، ایام سختی برای مردم ایران نباشد.
انتهای پیام/
واقعا این بی حیایی و بی غیرتی تا کی ادامه داره؟
شرمنده امام زمان هستیم
مسئولین محترم به جای طرح موضاعاتی مثل ازدواج اجباری، وضعیت حجاب رو ساماندهی کنن لطفا
حالا ما چادریا بگیم یه چیزی
۱ چادر معمولی ها!
ما چادریا به هر قیمتی باشه چادرمونو سر می کنیم.
اگه شده چادرمونو پشت و رو کنیم.
مجبورم مانتویی بشم
ارزونتره. نهایت 300 هزارتومان بهترین مانتو
تقصیر من چیه؟؟؟
حتی مانتو های بی دکمه که خیلی رواج پیدا کرده توسط خیلی از خانم ها به اجبار استفاده می شود و مصرف کننده همیشه مشغول مرتب کردن لباس برای پوشش مناسب تر است.
متاسفانه مانتو های دکمه دار هم خیلی کم در بازار موجود است و تولید می شود.
اخه زمانی که حقوق من یه میلیونه چه طوری باید چادری که قیمتش هفتصد و هشتصد تومنه رو بخرم ؟؟؟؟؟
من بابام آه در بساط نداره،ولی غیرت داره.
من چهارساله چادر نخریدم،چادر هام دیگه داره بور ميشه
چادری ها باید همیشه مرتب باشن،
اونوقت مانتو های تابستانی مفت....
یه پارچه متری ۷۰۰ تومن،ینی با قدر نسبتا بلند ۵مترش میشه 3 میلیون و پونصد....من نمیتونم بخرم
همه ی چادرها وارداتی نیست،کارخانه های داخلی رو حمایت نمی کنید بسته میشه....
اینطوری پدر مردم در میاد....
چجوری جواب حضرت زهرا رو ميدين؟؟
کل شهرمون رو زیر پا میزارم تا شاید یه چیزی بتونم پیدا کنم که اسم مانتو بشه گذاشت روش آخرشم دست از پادازتر و با اعصابی خرد برمیگردم خونه
و مجبورم پارچه بخرم بدم خیاط بدوزه
اینقدر ناراحتم که امکان انتخاب مانتوی مورد علاقم رو ازم گرفتن
آخه اگه کسی نخاد ازین آشغالهای نازک و باز که مثلا اسمش مانتوهست بپوشه باید کی رو ببینه؟
مجبوووریم همرنگ جماعت بشیم؟؟؟؟
یکی از اولیه ترین نیازهای من که پوشاک هست رو نمیتونم برآورده کنم
البته هستن مانتوهای پوشیده و شیک اما قیمتشون اونقدر بالاس که با درآمد یه خانواده ای که کارگره جوردرنمیاد
خیلیی ناراحت کننده است بخدا
واردات یکی از علل اصلی است
و شاید هم نفوذ
مثلا کارخانه حجاب شهرکرد در چهارمحال و بختیاری از اولینها و بهترین کارخانه در خاورمیانه بود.
دولتي كه هيچ يك جلسات شوراي فرهنگي كه انجام ميشده هيچ مطلبي درباره چادر شايدمحدودي در آن نباشد همين ميشود بالاخره دولت محبوب بعضي از سلبريتيهاست
انشاله غيرت شكست نخواهد خورد
، مطمئن باشید کسی از قیمت چادر بی حجاب نشده است.
همیشه اگر جنس پارچه مرغوب باشه برروی قیمت تمام شده لباس اثرگذار هست حالامیخواد چادر باشه یا مانتو ....
بروید جلوی مافیای دوخت مانتوهای بدون دکمه و حریر رو بگیرید...
شلوار شیک و راحت ۲۰۰
کفش ۱۵۰
روسری ۳۰به بالا
ارزون ترین قیمتها توی بازار که میشه باهاشون باحجاب بود ،
و شاید حجاب میتونه مانند بقیه کشورهای اسلامی بشه، الانشم در سطح جامعه داریم میبینیم ولی اگه بازم فشار بیشتر بشه مردم لج میکنن و بدتر میشه اوضاع