به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز،مازیار الطافی دبیر کمیته صنایع دستی شورای هماهنگی سازمان های مردم نهاد میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با اشاره به جایگاه صنایع دستی در کشور و استان فارس، بیان کرد: با وجودی که صنایع دستی یکی از بخشهای مهم اقتصادی و فرهنگی کشورمان بوده، اما از جمله مشکلات هنرمندان و صنعتگران این حرفه، گران بودن مواد اولیه حتی با کیفیت نامناسب و نامرغوب است.
او، تصریح کرد: این عامل، موجب افزایش قیمت محصول تولید شده و کاهش تقاضای فروش و از طرفی نبود استاد کاران ماهر و سختی دریافت تسهیلات ویژه بوده که همگی سنگی بزرگ پیش پای این شغل و هنر کهن و یکی از بخش های مهم اقتصادی کشور است.
الطافی با اشاره به اینکه این هنر کهن و هویت ساز در سالی که مزین به نام جهش تولید است می تواند برای کشور، سود آور و اشتغال زا باشد، ادامه داد: چنانچه به این صنعت باور داشته باشیم، بی شک می تواند مصداق مهم تولید ملی بوده و در مناطق شهری و روستایی، اتفاق های سازنده ای در مسیر توسعه پایدار کشور رقم زند.
دبیر کمیته صنایع دستی شورای هماهنگی سازمان های مردم نهاد میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با تاکید بر فعالیت های این انجمن در زمینه احیای صنایع دستی، افزود: این انجمن در زمینه اشتغال پایدار زنان سرپرست خانوار، احیای صنایع دستی های منسوخ شده و تولید صنایع دستی با برگزاری کارگاه های آموزش صنایع دستی و ایجاد یک سایت فروش توانسته است قدم های ارزشمندی در این مسیر بردارد.
او، اضافه کرد: یک بانک اطلاعتی قوی از هنرمندان فعال در زمینه تولیدات صنایع دستی شهرستان جهرم و خفر تهیه شد تا این هنرمندان بتوانند به بهترین نحو ممکن از خدمات فروشگاه بهرمند شوند.
الطافی اظهار کرد: انتظار می رود بتوانیم با ساماندهی صنعتگران در حوزه صنایع دستی، این هنر فراموش شده را به بهترین نحو ممکن به مردم معرفی کنیم، و در فرآورده های صنايع دستی، ذوق هنری و خلاقيت فكری سازنده، تجلی پیدا کرده که این امر مهم، وجه تمايز اصلی اين صنعت و از مصنوعات مشابه ماشينی و كارخانه ای است.
دبیر کمیته صنایع دستی شورای هماهنگی سازمان های مردم نهاد میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با تاکید بر اینکه صنایع دستی تنها کالای مبادله ای نیست، گفت: خصوصيات فرهنگی و ويژگی های قومی، از طريق اين كالا مبادله و ارتباط فرهنگی در ميان جوامع را پديد می آورد.
او با اشاره به اینکه دغدغه هنرمندان این رشته تبدیل شدن صنایع دستی به کالای قابل استفاده در زندگی روزمره انسان ها است، بیان کرد: اهمیت این صنعت به چیزی بیش از یک کالای ساده تزئینی آرزویی بوده که تحقق آن سال ها مد نظر هنرمندان رشته صنایع دستی است.
انتهای پیام/ت