به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،یدالله موحد، رییس کل دادگستری استان کرمان در جلسه بررسی وضعیت زندانهای استان کرمان گفت: اداره کل زندانهای استان کرمان در تعامل با دانشگاه علوم پزشکی و سایر مجموعههای مرتبط از ورود بیماران مبتلا به کرونا به بندهای بسته جلوگیری کرده است.
اواظهارکرد: با اتمام زمان مرخصی برخی مددجویان و افزایش ورودیها به زندانها نگرانیهایی درباره احتمال ورود این ویروس به زندانها ایجاد شده که با انجام تدابیر لازم تلاش میشود که از ورود این بیماری به زندانها جلوگیری شود.
رییس کل دادگستری استان کرمان با تاکید بر این مطلب که وضعیت سلامت مددجویان زندانها از ابتدای شیوع ویروس کووید ۱۹ به صورت مستمر مورد سنجش قرار گرفته و به شدت تحت کنترل است، اظهارداشت: لازم است که به خانواده زندانیان اطمینان لازم داده شود که وضعیت سلامت مددجویان زندانها همواره تحت سنجش و بررسی است تا از نگرانیهای آنها جلوگیری شود.
موحد گفت: دادگستری استان کرمان تلاش میکند که از مجاری قانونی لازم زمینه تمدید مرخصی برخی مددجویان زندانها را دنبال کرده و با سایر تدابیر مورد نیاز، وضعیت سلامت کنونی در زندانها را به نحوی حفظ کندکه امنیت و آرامش جامعه نیز تداوم یابد.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان تاکید کرد: لازم است که دانشگاه علوم پزشکی کرمان پروتکلهای بهداشتی تکمیلی برای حفظ سلامت مددجویان زندانها را تدوین وارائه کند و مجموعه قضایی نیز ضمانت اجرای کامل این تدابیر را بر عهده میگیرد.
موحد اظهارداشت: غربالگری ورودی و فاصله گذاری اجتماعی در حد مقدورات قانونی از اولویتهای رفتاری برای پیشگیری از ورود ویروس کرونا به زندانها است.
رییس کل دادگستری استان کرمان در بخش دیگری از این نشست و در ارتباط ویدئو کنفرانس با زندانهای کهنوج ومنوجان با اشاره به لزوم فعال شدن بازداشتگاه قلعه گنج و رودبار جنوب، گفت: با راه اندازی این بازداشتگاهها در کنار زندانهای منوجان و کهنوج، مشکلات زندانهای این شهرستانها کاهش مییابد.
موحد در ارتباط ویدئو کنفرانس با تعدادی از زندانهای استان کرمان افزود: با تشکیل دادگاه کیفری یک کهنوج و شهرستانهای مرتبط، امکان اعزام زندانیان این شهرستان به جیرفت وجود ندارد و باید برای رفع مشکلات این زندانها برنامه ریزی و اقدام شود.
او با اشاره به طرح موضوع زندانی یک زوج دارای سه فرزند در شهرستان کهنوج، گفت: مددکاران زندان با مشاهده اینگونه موارد باید بلافاصله وضعیت این مددجویان را بررسی کنند تا در صورت امکان با حمایت قضایی یکی از والدین آزاد شده و سرپرستی فرزندان خود را بر عهده گیرد و در غیر اینصورت فرزندان این خانوادهها به سایر اعضای خانواده خود و یا بهزیستی سپرده شوند.
مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان کرمان نیز با تاکید بر این مطلب که تاکنون مشکلی در رابطه با بیماری کرونا در زندانهای استان کرمان ایجاد نشده است، گفت: با ارائه مرخصی به مددجویان، برگزاری دادگاههای الکترونیک و همکاری همه جانبه با دانشگاه علوم پزشکی زمینه حفظ سلامت مددجویان زندانها فراهم شده است.
رمضان امیری افزود: براساس پروتکلهای بهداشتی تستهایی از سوی دانشگاه علوم پزشکی از مددجویان ورودی به زندان هاگرفته میشود تااز سلامت این افراد اطمینان لازم حاصل شود.
او با اشاره به این مطلب که با از سرگیری ورودیها و بازگشت زندانیان مرخصی تدابیر لازم برای پیشگیری از ورود کرونا به زندانها اندیشیده شده است، عنوان کرد: فضای لازم برای چک علائم کرونا در ورودیهای زندانها ایجاد شده و مددجویان ورودی پس از سنجش ابتدایی، سپس وارد بند قرنطینه دوم میشوند.
موحد با اشاره به این مطلب که آموزشهای لازم به مددجویان زندانها برای پیشگیری از ابتلا به کرونا ارائه شده است، گفت: پرسنل اداره کل زندانهای استان کرمان از ابتدای شیوع ویروس کووید ۱۹ به صورت کامل در آماده باش هستند و آموزشهای لازم به این افراد نیز ارائه شده است.
سرپرست معاونت پیشگیری از وقوع جرم و امور فرهنگی و اجتماعی دادگستری کل استان کرمان گفت: اکنون زمان شنیدن حرفها و انتقادات نخبگان جامعه است چراکه برداشتن گامهای رو به جلو و حل آسیبها و معضلات اجتماعی به تنهایی امکان پذیر نیست.
سیدمهدی قویدل در نشست رئیس کل دادگستری استان با نخبگان و افراد صاحب نظر اظهار داشت: دستورالعمل نحوه مشارکت و تعامل نهادهای مردمی در پایان سال ۹۸ از سوی ریاست قوه قضائیه ابلاغ شده است که در همین راستا با نهادهای مختلف مکاتبه و فعالین و نخبههای هر بخش و همچنین سازمانهای مردم نهاد را شناسایی و تاکنون اطلاعات بسیار خوبی از آنها دریافت کرده ایم.
قویدل افزود: مقام معظم رهبری استفاده از دیدگاههای صاحب نظران، ارتقا مشارکتهای مردمی و افزایش سطح آگاهیهای عمومی را مورد تاکید قرار داده اند به همین جهت در سال جاری این مهم در دستور کار قوه قضائیه قرار گرفته است.
او سپس به اهداف نشست با نخبگان کرمان اشاره و بیان کرد: بررسی راهکارهای افزایش همکاریهای حقوقی و قضایی، بحث و تبادل نظر پیرامون افزایش سرمایه اجتماعی و آگاهی از خواستهها و انتظارات و تشکیل کارگروه تخصصی نخبگان دادگستری سه موضوع مهم این دیدار است.
قویدل گفت: به منظور افزایش سرمایه اجتماعی و آگاهی از انتظارات جامعه، با همکاری معاونت توسعه و برنامه ریزی، منابع انسانی و معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان بانک اطلاعاتی نخبگان علمی، اجتماعی، فرهنگی و سایر بخشها را تهیه خواهیم کرد، ضمن اینکه کارگروهها و تیم نیازسنجی و تامین محتوای دستگاه قضایی و حوزه پیشگیری نیز تشکیل میشود تا طبق اولویتها و نیاز جامعه اقدام شود.
او با ابراز امیدواری از اینکه رهاورد کارگروه نخبگان به اتاق فکری جهت برنامهها و تصمیم گیریهای دادگستری، شورای پیشگیری و سایر بخشها تبدیل شود، افزود: در برنامههای هفته قوه قضائیه به صورت ویژه از نظرات نخبگان استانی بهره خواهیم برد.
در این دیدار صمیمی نخبگان و صاحب نظران به بیان دیدگاهها و انتقادات خود پرداخته و مقرر شد به صورت هدفمند و در قالب کارگروه به فعالیت خود ادامه دهند.
انتهای پیام/ی