به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ،ناصر مخدوم معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کردستان گفت: بیماری CCHF یا تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی تب دار حاد است که بوسله کنه به انسان منتقل میشود و این بیماری به غیر از تب مختصر و گذرا بطور معمول هیچ علایم دیگری در دامها ندارد.
او در ادامه افزود:ویروس بیماری در خون و بافتهای بدن حیوانِ مبتلا وجود دارد که در این هنگام، انجام کارهایی،همچون شاخ بری، پشم چینی، کشتار دامهای آلوده و تماس افراد با خون و سایر بافتهای آلوده دامها ممکن است سبب انتقال بیماری شود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کردستان بیان کرد:گزش کنه، له کردن کنه با دست، تماس با خون، ترشحات خونی و گوشت آلوده نیز از راههای انتقال بیماری میباشند.
مخدوم افزود: با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنه ها، احتمال شیوع این بیماری افزایش پیدا میکند که از راههای کنترل و پیشگیری آن میتوان به سمپاشی دام و اماکن دامی، تجهیز کشتارگاههای دام به سردخانه نگهداری گوشت و رعایت بهداشت فردی به هنگام تماس با دام، گوشت و آلایشات دامی اشاره کرد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کردستان با اشاره به اینکه یکی از بهترین روشهای جلوگیری از سرایت بیماری علاوه بر رعایت بهداشت فردی، نگهداری لاشه دام پس از کشتار، حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا مثبت ۴ درجه سانتیگراد است، گفت:کشتار غیر مجاز و خارج از کشتارگاه، بدون رعایت موازین بهداشتی و پوشش ایمنی و فروش گوشت حاصل از آن یکی از راههای حساس و خطرناک در انتقال بیماری است که پیشنهاد میگردد شهروندان عزیز تنها از مراکز مجاز، بهداشتی و مورد تایید دامپزشکی اقدام به تهیه گوشت مورد مصرف خود نمایند.
انتهای پیام/م