به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، باقرزاده معاون برنامهریزی و امور اقتصادی جهادکشاورزی آذربایجانشرقی در جلسه توسعه صادرات غیرنفتی گفت: صادرات کالاهای کشاورزی استان نسبت به پیش بینیهای برنامه ششم ۶ درصد افزایش یافته است.
باقرزاده گفت: با وجود شرایط حاکم بر محصولات کشاورزی تحت تاثیر شیوع کرونا در ماههای آخر سال گذشته که منجر به کاهش تقاضای بیش از ۸۰ درصد برای خشکبار و کاهش تقاضای ۶۰ درصدی برای محصولات گلخانهای بود، بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی استان وارد شد که با وجود این صادرات کالاهای کشاورزی سال گذشته به بیش از ۳۵۵ میلیون دلار رسید.
او با بیان اینکه میزان صادرات محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی نسبت به مدت مشابه سال قبل، از افزایش ۲۲ درصدی برخوردار است، افزود: بدین ترتیب سهم صادرات کالاهای کشاورزی استان از کشور، به ۶ درصد افزایش یافته است.
باقرزاده با بیان اینکه محصولات کشاورزی از لحاظ صادراتی به سه گروه کالایی دسته بندی میشود، گفت: برنامه ریزی صادراتی باید براساس اولویت بندی گروه کالایی اول شامل برنج، گوشت، دانههای روغنی و جو که صادرات آنها از سال ۱۳۹۷ ممنوع یا با محدودیت مواجه شده است.
او گفت: گروه دوم محصولات تولیدی داخل کشور شامل سیب زمینی، گوجه فرنگی و گوشت مرغ که میزان مازاد بر مصرف نیاز داخلی قابل صادرات بوده و در زندگی روزمره مردم تاثیر زیاد دارند که صادرات آن اقلام نیز ممنوع یا با محدودیت روبرو میشود و گروه سوم کالایی شامل پیاز، سیب درختی، انگور، عسل که با هدف صادرات تولید میشوند که در نهایت اولویت صادراتی با گروه سوم است.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی ابراز امیدواری کرد با بهره گیری از خردجمعی و هماهنگی سایر ارگانها شاهد افزایش چشمگیر صادرات محصولات کشاورزی در سال جاری باشیم.
انتهای پیام/ک