به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، درد انگشت شست پا میتواند همراه با درد هنگام راه رفتن، تورم در انگشت پا یا تغییر رنگ انگشت شست پا باشد. علل عمده درد در انگشتان پا، شکستگی انگشتان پا یا پیچ خوردگی، آسیب عصبی یا نقرس است.
در حالی که در مقایسه با بقیه بدن کوچک است، انگشت شست پا اغلب دچار کوبیدگی، پیچ خوردگی، ضرب دیدگی یا آسیب دیدگی میشود. شما انگشتان پا را به خوبی میشناسید: به طور معمول بزرگترین انگشت پا در سمت پایین پایتان است. انگشتان پا در بیشتر روز، زمین را لمس میکند، که باعث میشود آنها برای حرکت و تعادل بسیار مهم باشند؛ بنابراین، وقتی انگشت شست شما صدمه میبیند، متوجه میشوید.
کل پا از استخوانها، رباطها، تاندونها و عضلات با بیش از نیمی از استخوانهای واقع در انگشتان پا تشکیل شده است. هر مشکلی در بین این مؤلفهها میتواند منجر به درد شود که ممکن است به درمان در خانه پاسخ ندهد.
اگر درد انگشت شست پا را تجربه میکنید، احتمالاً با:
- ناراحتی هنگام راه رفتن
- حساسیت
- تورم
- کبودی یا تغییر رنگ
- برآمدگی یا بدشکلیهای دیگر
چه عواملی باعث درد در مفاصل انگشت شست پا میشود؟
تلاش برای شناسایی علت درد انگشت شست پا میتواند به شما در تصمیم گیری در مورد مراجعه به پزشک کمک کند. جزئیات زیر ممکن است به شما در درک بهتر علائم کمک کند.
دلایل محیطی:
علل محیطی ممکن است موارد زیر را شامل شود.
تروما: کبودی، پیچ خوردگی، دررفتگی یا شکستگی هنگامی رخ میدهد که انگشت پا به یک جسم برخورد میکند.
آسیب عصبی: سرچشمه درد نیز ممکن است ناشی از فعالیتهای ورزشی باشد یا نتیجه کفشهای نامناسب باشد. این اقدامات میتوانند با اعمال تکراری اعصاب را فشرده کنند و باعث درد در انگشت شست شود.
آسیب سطح: اصطکاک مکرر و فشار به انگشتان پا میتواند باعث آسیب به سطح انگشتان پا شود. غله و کالوس مثال زدنی است.
علل التهابی
بیماریهایی که باعث حمله بدن به خود میشوند منجر به انواع علائم دردناک به ویژه در مفاصل میشوند. آرتروز و نقرس نمونههایی از چنین بیماریهای خود ایمنی هستند. در ادامه برخی از بیماریهایی را که باعث درد شست پا میشود را قرار داده ایم:
نقرس
نقرس نوعی آرتروز است که باعث درد ناگهانی، سفتی و تورم در مفصل میشود. شست پا اغلب تحت تأثیر قرار میگیرد.
روماتیسم مفصلی
آرتریت یک اصطلاح عمومی برای شرایط متعدد است که باعث التهاب دردناک و سفتی در بدن میشود. آرتریت روماتوئید (RA) یک بیماری خودایمنی است به این معنی که سیستم ایمنی بدن که با حمله به پاتوژنهای خارجی به طور طبیعی از بدن محافظت میکند به اشتباه شروع به حمله به بافت بدن میکند.
عفونت ناخن (پریونشی)
پریونشی یک عفونت در پوست انگشتان است، محلی که پوست برای رسیدن به ناخن به هم متصل میشود. شروع حاد یا ناگهانی پریونشی در اثر باکتریهای استافیلوکوک ایجاد میشود. اگر ناخن ترک خورده، شکسته و یا آسیب ببیند باکتریهای استافیلوکوک وارد ناخن میشود. پریونشی مزمن یا مداوم در اثر قارچ ایجاد میشود.
افراد مبتلا به دیابت یا سیستم ایمنی ضعیف، مستعد ابتلا به عفونت ناخن هستند.
علائم این بیماری شامل پوست متورم، قرمز، تورم در اطراف ناخن، گاهی اوقات با جمع شدن چرک در زیر پوست است.
تشخیص از طریق معاینه فیزیکی و گاهی اوقات کشت پوست برای شناسایی ارگانیسم درگیر انجام میشود.
درمان پارونیشیای حاد شامل این است که پزشک ناخن زخمی را تمیز کرده و هرگونه عفونت را تخلیه کند و گاهی اوقات یک دوره آنتی بیوتیک ارائه میدهد.
پدیده رینود:
پدیده رینود که به آن سندرم ثانویه Raynaud نیز گفته میشود، شرایطی است که باعث میشود شریانهای کوچک پوست به طور غیر طبیعی در معرض قرار گرفتن آب یا هوای سرد منقبض شوند. این باعث میشود جریان خون به دستها، پا، انگشتان پا، بینی و گوش محدود شود.
سندرم رینود ثانویه نادر است و در اثر بیماری پزشکی اساسی دیگری ایجاد میشود، اغلب یک اختلال در بافت همبند مانند آرتریت روماتوئید، اسکلرودرما یا لوپوس است.
زنان بیشتر از مردان آسیب میبینند، به ویژه اگر در آب و هوای سرد زندگی کنند. سابقه خانوادگی و استعمال سیگار نیز از عوامل خطر است.
بونیون
بونیون تغییر شکل مفصل در پایه انگشت شست است. برخی از سبکهای کفش میتواند باعث ایجاد خراب شدن برآمدگیها شود. علایم بونیون شامل برآمدگی در لبه بیرونی شست پا، درد انگشت شست پا، درد پا که هنگام پوشیدن کفشهای بسته بدتر میشود و زخم پا است.
کبودی پنجه
کوفتگی انگشت پا (کبودی) آسیب عروق خونی (رگها و مویرگها) است که خون را از بافتهای شما به قلب باز میگرداند. خون در آنجا جمع میشود و به رنگ آبی یا بنفش در میآید. این به طور معمول در اثر ضربات، ضربه یا سقوط ایجاد میشود.
شکستگی پنجه
شکستگی انگشت پا بسیار رایج است و در اثر افتادن روی انگشتان پا (آسیب دیدگی) یا وضعیت اشتباه انگشتان پا ایجاد میشود.
راههای درمان درد در انگشت شست پا:
داروهای خانگی مانند استراحت اغلب علائم درد انگشتان پا را تسکین میدهند. با این حال، بسته به علت اصلی، درد انگشت پا میتواند شدیدتر باشد و در صورت عدم درمان ممکن است منجر به مشکلات طولانی مدت شود.
درمانهای زیر را در خانه انجام دهید تا علائم درد انگشتان پا را برطرف کنید.
استراحت، یخ و ارتفاع: سعی کنید پاهایتان را بالا نگه دارید و برای کاهش تورم، به مدت تقریبی ۱۵-۲۰ دقیقه در هر روز کمپرس یخ بگذارید.
خیساندن: برای درمان پینه و کالوس انگشت شست خود را به مدت ۵-۳ دقیقه چندین بار در آب گرم خیس کنید. انجام این کار باعث میشود که بافت با یک سنگ پا نرم شود و از بین برود.
داروهای ضد درد: داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن یا تزریق کورتیکواستروئید نیز میتوانند به کاهش درد کمک کنند.
کفش مناسب: کفشهای تنگ یا نامناسب میتواند به انگشتان پا آسیب برساند. کفش باید به اندازه کافی گسترده باشد که همه انگشتان پا راحت در آن قرار بگیرند.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنید:
در صورت تجربه هر یک از علائم زیر به پزشک مراجعه کنید.
- درد شدید
- درد مداوم که بیش از یک هفته فروکش نمیکند: یا شما به دیابت نیز مبتلا هستید
- علائم عفونت
- تورم که برای چند روز فروکش نمیکند.
- دردی که مانع راه رفتن میشود.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/