گیاه حسن یوسف به رطوبت هوای ۵۰ تا ۷۰ درصد، نور و گرمای زیاد، آبیاری فراوان و خاک قلیایی نیاز دارد. مناسبترین محل برای نگهداری گیاه حسن یوسف جای روشن، اما نه در معرض تابش مستقیم خورشید است. میزان، ۳ گرم در لیتر، هر دو هفته یکبار، از فروردین تا مهر ماه، کود مورد نیاز حسن یوسف است. خاک مناسب رشد این گیاه مخلوطی از خاک باغچه، خاکبرگ و ماسه، است.
با توجه به نکات زیر میتوانید به راحتی در خانه و داخل آپارتمان تان گیاه حسن یوسف پرورش دهید:
دما: بهترین دما برای رشد گل حسن یوسف، ۲۵ تا ۳۰ درجه سانتی گراد است.
نور: گل حسن یوسف نور پسند است و باید در جایی باشد تا به آن نور خورشید برسد، اما نباید نورخورشید مستقیم به آن بتابد. تراس جنوبی یا پنجرههای رو به جنوب ساختمان بهترین مکان برای قرار دادن گل حسن یوسف است. به دلیل تفاوت تابش نور در تابستان و زمستان رنگ برگ گلهای حسن یوسف، در زمستانها نسبت به تابستان ملایمتر است.
خاک: خاک مورد نیاز گیاه حسن یوسف باید مخلوطی از خاک برگ، خاک باغچه و ماسه باشد.
رطوبت هوا: ایجاد رطوبت در هوای اطراف برگهای گل حسن یوسف بسیار ضروری است پس بهتر است گاهی به برگها با مه پاش آب بپاشید.
آب: خاک گلدان حسن یوسف باید مرطوب باشد و به محض خشک شدن خاک باید آن را آبیاری کنید، اما در فصل زمستان بهتر است دفعات آبیاری کمتر باشد. اگر آب منطقه شما دارای املاح فراوان و سنگین است برای آبیاری از آب جوشیده و سبک استفاده کنید. شما میتوانید از مشاهده بیحال شدن برگهای حسن یوسف بفهمید حسن یوسف شما تشنه است.
تعویض گلدان و هرس گیاه: این گیاه همواره باید کوتاه نگه داشته شود برگهای پایین گیاه سخت و چوبی نشود؛ بنابراین گیاه خود را کوتاه نگه دارید و هر بهار گلدان آن را عوض نمایید.
قلمه زدن: از نیمههای تابستان تا آخر پاییز، قلمههای انتهایی ساقه را به اندازه ۵ تا ۸ سانتیمتر، آرام جدا نمایید و از فشار دادن ساقههای نازک و گوشتی قلمه بپرهیزید. آنگاه قلمهها را در گلدانی حاوی کمپوست گلدانی بکارید و درنور مناسب و دمای ۱۸ تا ۲۰ درجه سانتیگراد نگه داری کنید و مراقب باشید خاک گلدان مرطوب بماند.
بعد از ۱۰ تا ۱۴ روز دور از تابش مستقیم خورشید قرار دهید. هنگامی که قلمهها ریشه زد آنها را بیرون آورید و در گلدانی با قطر دهانه ۹ سانتیمتر حاوی کمپوست با پایه پیت بکارید، هنگام کاشت دقت کنید ریشهها شکسته یا کنده نشود.
کاشت بذر: راه دیگر تکثیرگیاه حسن یوسف کاشت بذر گیاه است. ابتدا بذرهای این گیاه را در خاکی سبک بکارید و سپس نهالهای جوان را به خاکی مغذیتر که حاوی خاک مرغوب باغچه است انتقال دهید. کاشتن بذر گیاهانی قویتر با برگهای درشت و رنگهای متنوع به وجود میآورد.
آبیاری بیش از حد و تهیه نامناسب خاک گلدان موجب سیاه شدن ساقه حسن یوسف میشود.اگر نور کافی به حسن یوسف نرسد گیاه علفی میشود و رنگ دانههای خود را از دست میدهد. همچنین با مشاهده زرد شدن و ریختن برگهای پایین، آبیاری را کم کنید و زهکش گلدان را بازدید کنید.
بیشتر بخوانید:
چگونه از گیاه عشق نگهداری کنیم؟
روش نگهداری از گیاه سنجاقی در خانه
انتهای پیام/
قلمه ای که تازه توی خاک کاشته میشه به تعداد دفعات گلدان گیاه مادر آبیاری لازم داره؟؟؟
و اینکه آیا اینکه میگن اگه گلدان قلمه کنار گلدان گیاه مادر باشه رشد قلمه بهتر میشه،درسته؟؟؟