به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، «میزان رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری در جامعه در اردیبهشت ۸۰ درصد بوده و امروز به ۲۰ درصد رسیده که نگران کننده است.» این بخشی از اظهارات حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در ۲۴ خرداد امسال است. از سویی دیگر سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت در آخرین نشست خبری خود از عبور تعداد جان باختگان از مرز ۹ هزار نفر خبر میدهد و این بدین معنا است که هنوز ما به دوران پس از کرونا نرسیده ایم.
طی چند روز گذشته برای اولین بار پس از پشت سر گذاشتن دوران اوج کرونا در فروردین ماه، بار دیگر تعداد قربانیان این ویروس در کشور سه رقمی شد؛ این اتفاق تلخ در شرایطی رخ داد که از هفتههای قبل مسئولان وزارت بهداشت نسبت به هرگونه سهل انگاری در ادامه قرنطینه هوشمند و فاصلهگذاری تاکید کرده بودند و نسبت به احتمال بازگشت به دوران پیک این بیماری، هشدار دادند.
رئیس جمهور در آخرین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید میکند که اگر مجبور شویم، باید همه محدودیتها را برگردانیم. علی آقامحمدی رئیس کارگروه ارزیابی فرصتهای مدیریت بیماری کرونا در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، میگوید که وقتی رئیس جمهور این موضوع را مطرح میکند به این دلیل است که سلامت جامعه از اهمیت فراوانی برخوردار بوده و نباید به حالت قبل بازگردیم. خواسته رئیس جمهور این است که مردم رعایت کنند و اگر مجبور شویم محدودیتها به دلیل حفظ سلامت مردم مجدد اعمال خواهند شد.
رئیس کارگروه ارزیابی فرصتهای مدیریت بیماری کرونا همچنین معتقد است که توصیه مقامات کشور از جمله رئیس جمهور در کنترل شیوع ویروس کرونا موثر خواهد بود و مردم مثل قبل با مسئولان همراهی خواهند داشت. عادی سازی شرایط، آمار فزآینده ابتلا به ویروس کرونا، اعلام وضعیت قرمز در برخی استانها و همچنان بیتوجهی به پیک دوم بروز بیماری در کشور جریان دارد.
سعید نمکی وزیر بهداشت در یکی از جلسات ستاد ملی مقابله با کرونا در برابر اصرارهای روحانی بر برداشتن هرچه سریعتر محدودیتها میگوید که «ویروس کرونا مثل مسابقه کشتی که با امتیاز جلو هستید، ناگهان شما را خاک میکند». در این راستا رضا ملکزاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت هم در تاریخ بیست و ششم خرداد امسال در گفت وگو با رسانه ملی اعلام میکند که ایمنی بیشتر نقاط کشور در برابر کرونا، هنوز زیر ۲۰ درصد است و احتمال وقوع موج بعدی کرونا در بسیاری از کشورها از جمله ایران به دلایل متعدد، وجود دارد.
افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی یکی از مواردی است که دولت نسبت به آن تاکید داشته تا جایی که رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا تاریخ بیست و چهار فروردین امسال گفت که «در تهران به ۵۰۰ و در استانهای دیگر هم یک هزار و ۵۰۰ اتوبوس نیاز است و ما حاضریم در این زمینه کمک کنیم، اما به شرط آنکه بتوانند اتوبوسهای داخلی یا خارجی را تا پایان اردیبهشت خریداری کنند و تحویل بگیرند. آن وقت ما هم حاضریم در این زمینه کمک کنیم، مخصوصاً درمورد قسط اولی که باید پرداخت کنند تا اتوبوس آماده شود، ما بهعنوان دولت کمک میکنیم و بقیه اقساط را هم خود شهرداریها پرداخت میکنند.»
این درحالی است که محمد علیخانی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران معتقد است که وعده دولت برای کمک به خرید ۵۰۰ دستگاه اتوبوس در یک ماه برای تهران یا ناشی از بیاطلاعی یا شوخی با افکار عمومی است. حالا حدود ۲ ماه از اظهارات رئیس جمهور درباره افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی و نزدیک به یک ماه از وعده ایشان می گذرد و هیچ خبری از تحقق این امر مهم در شرایط کرونایی نیست!
ظاهرا رئیس جمهور به عنوان رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا قصد دارد که اوضاع را عادی جلوه دهد، اما به نظر میرسد همان مثال وزیر بهداشت در حال وقوع است و در شرایطی که با امتیاز بالا در حال شکست کرونا بودیم، حالا در آستانه موج دوم این ویروس قرار گرفتیم!
اما یک سوالی که در اذهان و افکار عمومی به وجود میآید، این است که اکنون چرا فقط ۲۰ درصد از مردم پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند؟ آیا ویروس کرونا به اتمام رسیده که مسئولان دولتی بارها تاکید دارند پایان این ویروس منحوس نرسیده است، یا اینکه مردم دیگر توصیههای دولت را جدی نمیگیرند، یا از برخی وعدههای کرونایی رئیس جمهور نا امید شدند و یا حتی تدبیر دولت امید برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا کافی نبوده است!
انتهای پیام/
۸۰ درصد امید به زندگی و زنده بودن رو ندارن ،با این شرایط سخت و گرانی و نداشتن امنیت و ثبات اقتصادی رو که شما دولت حرف،تحقیر و نا امید، مصوب آن بودید.
دولت عمل احمدینژاد،احمدی نژاد
امید وارم ثبت بشه
شما به شعارهای که داده بودین چقدر پایبندین
اسیب های روانی ایست به مردم در پی این اقتصاد بی در پیکر وارد شده .این یک نافرمانی مدنی اجتماعی ایست .فقر ،گرانی،بیکاری،تبعیض ،رانت فساد باعث ان شده.
کرونا کجا بود
وعده ی رییس جمهور حتما کرونا رو ضربه فنی میکنه
بعد نگید که نگفتم
پس چرا با وجود افزایش امار بعد از اجرای طرح هنوز داره اجرا میشه؟
شهرداری یعنی پول براش از جون مردم مهمتره؟
همه چی درست میشه
این زانو فقط توی آمریکا رو گردن مردم نیست. اینجا هم نمیتونیم نفس بکشیم.
به مردم الكل و ماسك مجاني بدن رعايت ميكنند جرا نكنند
مردم جقدر بول دارند براي خريد الكل و ماسك و دستكش و ضد عفوني كننده لباس با اين وضع افتضاح اقتصادي
و ميدونه مردم از نظر اقتصادي مشكل دارند
مردم بول ندارن ماسك بخرن دستكش بخرن
خانواده ٥ جمعيتي بيشتر جكار كنند؟
والله ما بخاطر قيمت ماسك كه ٥٠٠ تومن بود و الان شد ٣تومن خانه نشين شديم حتى كارهاي ظروري نميتونيم بريم
جرا مردم ماسك ارزان يا مجاني توزيع نميكنند
بلاخصوص در شهرهاي محروم و شهرهاي جنوب همجون خوزستان كه اول هست در وضعيت قرمز
...ادم اكه بخواد رعايت كنن نصف حقوقش رو بايد صرف وسايل بهداشتي كنه