به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، به گفته کارشناسان سازمان هواشناسی و معاونان خدمات شهری شهرداری تهران میزان بارشهای ابتدای سال جاری در دهههای گذشته در پایتخت بی سابقه بود و اگر آمادگی و اقدامهای از پیش شهرداری تهران نبود به طور حتم تهران با سیل و خسارات آن مواجه میشد.
بارش رحمت الهی در ماههای ابتدایی سال جاری موجب سرسبزی بیش از گذشته فضای سبز و محیطهای پایتخت شده که همین امر موجب چند برابر شدن رشد علفهای هرز و گیاهان خود رو شد.
با گذشت از بارشهای ابتدای سال در پایتخت و با افزایش دمای پایتخت شاهد از بین رفتن رطوبت گیاهان خود رو و خشک شدن علفهای هرز بودیم که همین امر مدیریت شهری پایتخت را با چالش جدی مواجه کرد.
آتش سوزی بوستانها و علفهای هرز در فضاهای عمومی شهر به ویژه در بوستانهای جنگلی پایتخت چالش تازه مدیریت شهری بود که شروع آن با آتش سوزی در بوستان ولایت بود و در ادامه نیز خبرهای آتش سوزی در بوستان جنگلی چیتگر ادامه پیدا کرد.
مدیریت شهری تهران مهمترین علت بروز آتش سوزی در بوستانهای پایتخت را سهل انگاری شهروندان در زمان حضور در بوستانهای جنگلی معرفی کرد و این اظهار نظر به گونهای بود که به مخاطب القا میکرد هر آنچه در بوستانها سوخت از اهمال و بی توجهی شهروندان به نکات ایمنی بود.
مهدی داوری مدیر عامل سازمان آتش نشانی شهرداری تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: از ابتدای سال، ۲۵۰۰ آتش سوزی رخ داده است و از باب عملیاتی ۱۵۰ مورد آن گستردهتر بود که مهمترین علت آتش سوزیها سهل انگاری شهروندان است که آمارها نشان میدهد ۹۰ درصد علت آتش سوزیها به علت سهل انگاری شهروندان است.
اما کم کم پس از گذشت چند روز از آتش سوزی در بوستانهای پایتخت معاون خدمات شهری شهرداری تهران علل دیگری را برای بروز آتش سوزیها اعلام کرد که یکی از آنها رها سازی زبالههایی مانند بطری و شیشه در بین گیاهان خشک بود.
محمد علی مختاری مدیر عامل سازمان بوستانها وفضای سبز شهرداری تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در این باره گفت: اگر بطری و شیشه در بین علفهای خشک از سوی شهروندان رها شود با شکل تابش آفتاب همان شیشه و بطری در نقش ذره بین عمل میکند و باعث بروز آتش سوزی میشود.
با گذشت از این علتها برای بروز آتش سوزی در بوستانهای پایتخت امروز شاهد شکل دیگری از بروز آتش سوزیها در املاک و مزارع هستیم و این شیوه آتش سوزی در بین مدیران شهری با عنوان آتش سوزی کنترل شده معرفی میشود.
در آتش زایی کنترل شده مالک زمین مزروعی یا مسکونی به دلیل بالا بودن هزینههای علف زنی به جای استفاده از کارگر برای ریشه کنی علفها به آتش زدن علفهای هرز اقدام میکنند تا با هزینه کمتر باعث از بین رفتن علفهای هرز زمین خود شوند.
زهرا صدر اعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شهرداری تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در واکنش به آتش زایی اختیاری در زمینهای مزروعی و خانه باغها، گفت: آتش زایی اختیاری یکی از روشها برای از بین بردن ارزان علفهای هرز در زمینهای مزروعی و خانه باغهای پایتخت است که این اقدام از سوی مدیریت شهری تهران پذیرفته نیست.
رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شهرداری تهران افزود: آتش زایی عامدانه از سوی مالکان موجب آلودگی هوا و محیط زیست میشود و باید به این نکته تاکید کرد که علفهای هرز اشتعال پذیری بسیاری دارد و در یک چشم به هم زدن میتواند آتش گسترش پیدا کند و کنترل آن از دست مالک خارج شود.
با گذشت از این شکل آتش سوزیها شکل دیگری از آتش زایی نیز در زمینهای مزروعی رخ میدهد که به عادتی در بین کشاورزان تبدیل شده است.
کشاورزان زمینهای مزروعی جنوب پایتخت پیش از کاشت به آتش زدن ته برداشت محصول درو شده کاشت قبل خود اقدام میکنند که این اقدام برای آنها جنبههای مثبتی دارد که یکی از آنها این است که خاکستر ناشی از آتش زدن ته مانده محصول درو شده و علفهای هرز موجود به عنوان ماده عالی خاک به حساب میآید این اقدام در زمینهای مزروعی نوعی دیگری از آتش سوزی در این فصل رخ میدهد.
این عادت از سوی کشاورزان تا جایی پیش میرود که در کنار آتش زدن ته مانده محصول درو شده خود آتش سوزی را به سامانه آتش نشانی اطلاع میدهند تا عوامل آتش نشانی با حضور در محل حادثه و با استفاده از آب برای خاموش کردن آتش به نوعی یک نوبت نیز زمین آنها ابیاری شود.
این اقدام کشاورزان تا جایی برای عوامل آتش نشانی محرز شده است که برخی از گزارشها از آن حکایت دارد که عوامل آتش نشانی با آگاهی از این اقدام در محل حادثه حاضر میشوند و اجازه میدهند آتش سوزی پایان پیدا کند.
مهدی داوری مدیر عامل سازمان آتش نشانی شهرداری تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در واکنش به این اقدام، گفت: تا به امروز جلسه و گفتوگوهای متعددی با کشاورزان در این باره داشتیم و امیدواریم روز به روز شاهد کاهش این شکل از آتش سوزیها باشیم.
داوری ادامه داد: این شکل آتش زاییها در زمینهای مزروعی با توجه به برگزاری جلسههای متعدد با کشاورزان نسبت به سالهای گذشته کاهش پیدا کرده است و امیدوارم با آگاهی بخشی بیشتر و تعامل شاهد به صفر رسیدن این گونه اتفاقات باشیم.
حال در کنار تمام اهمالهای انجام شده در بروز آتش سوزیهای پایتخت میتوان گفت زیاده خواهی و تفکر برخی از افراد برای کاهش هزینههای به هر نحوی میتواند زنگ خطر جدی برای مدیرانی باشد که تا به امروز به شکل اقناعی به دنبال حل این معضل بودند و باید گفت میتوان این شکل اقدامها را گامی در مسیر از بین بردن محیط زیست دانست.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
کشور مهدوی
به دستور نظم نوین جهانی اتیش سوزی ها انجام میشه
کشور مهدوی جهان داره اخر الزمانی میشه اما
ایران هنوز هیچ کس عین خیالش نیست
علنی دیگه خواننده ها ارتباطشون رو با اجنه بیان میکنن اما هیچ اطلاع رسانی درباره اخر الزمان وجود نداره .