دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی علت تاخیر در برگزاری جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی از بهمن سال گذشته تا کنون را تشریح کرد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعیدرضا عاملی در جلسه ۸۲۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی در تشریح علت تأخیر در برگزاری جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: آخرین جلسه شورا ۲۹ بهمن سال ۹۸ برگزار و اولین مورد ابتلا به کرونا در کشور نیز ۳۰ بهمن ۹۹ اعلام شد که باعث شد کشور وارد سازوکار خاصی شود و البته این موضوع همچنان ادامه دارد.

وی با بیان این مطلب که برای برگزاری جلسات شورا تدبیری اندیشیده شد که برخی از اعضا به صورت حضوری و برخی نیز به صورت نیمه‌حضوری در این جلسه حضور داشته باشند، گفت: امیدواریم با این سازوکار جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی به صورت منظم برگزار شود.

تأیید برنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۹۹

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در تشریح مصوبات  جلسه گفت: برنامه این شورا در سال ۱۳۹۹ در دو ظرفیت حوزه فرهنگ و حوزه علم و فناوری و در سه بخش حوزه علم و فرهنگ به صورت اسناد سیاستی، امور اجرایی شورا و گزارش نظارتی که در صحن شورا باید ارائه شود، تدوین شده است که در این جلسه ضمن بیان ملاحظاتی در خصوص اولویت‌سنجی دستورات، دادن اختیارات نظارتی کامل به دبیرخانه در اصلاح روند‌ها در صورت مواجهه با مشکل و زیاد بودن سرفصل‌های پیشنهادی مورد تایید اعضاء شورای عالی قرار گرفت.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: بعضی از اعضاء بر اهمیت گزارش اقدامات صورت گرفته نسبت به مصوبات شورا در صحن شورای عالی تأکید داشتند و بعضی دیگر بر اکتفاء به گزارش‌های کتبی تأکید می‌کردند. در عین حال ارائه گزارشی که منتهی به راهبرد جدید شود را لازم می‌دانستند.

عاملی در تشریح برنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۹۹ گفت: مزیتی که این برنامه دارد این است که برای اولین بار مسیر ایجاد لایحه در شورا فراهم شده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این مطلب که یکی از نقص‌های سیاست‌گذاری و قانون‌گذاری که در شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی وجود دارد این است که اکثر مصوبات در قالب طرح است، افزود: با توجه به این که تعداد لوایح کم است طرح از درون دبیرخانه شورای عالی و مجلس شورای اسلامی شکل می‌گیرد و پیشنهاد می‌شود و در ادامه فرآیند تصویب را طی می‌کند.

۹۵ درصد مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در قالب طرح است

وی با اشاره به این که ۹۵ درصد مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در قالب طرح است، ادامه داد: با توجه به این که به شورای عالی نقد می‌شود که مصوباتش اجرایی نمی‌شود این سازوکار را پیشنهاد دادیم تا مسیر مصوبات از ذی‌نفع آغاز شود و انگیزه بیشتری نسبت به اجرا پیدا کند.

عاملی در تشریح علت اجرایی نشدن مصوبات شورا گفت: یکی از علت‌ها این است که دستگاه ذی‌نفع در تدوین مصوبه نقش کمرنگی دارد که پیشنهاد شد دستگاه ذی‌نفع پیشنهادات خود را در قالب لایحه به دبیرخانه شورای عالی ارائه دهد و در صحن شورا هم دفاع کند، البته لازم به ذکر است که لایحه دست کار کارشناسی را نمی‌بندد.

وی با اشاره به ماده ۳ آیین نامه داخلی شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر این که دبیر شورا موظف است برنامه سالیانه شورا را در اول سال مشخص کند و به تصویب اعضا برساند، ابراز امیداواری کرد که این سازوکار بر پایه لایحه و طرح تنظیم شده است و مسیر اجرایی شدن مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی را تسهیل می کند.

ضرورت باز مهندسی حکمرانی فرهنگی و انجام آمایش فرهنگی

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: موضوع آمایش فرهنگی کشور و اصلاح نظام حکمرانی فرهنگی به عنوان یکی از برنامه‌های حوزه فرهنگ در برنامه‌های شورای عالی در سال ۱۳۹۹ قرار گرفته است و مقرر شد که در قالب لایحه در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شود.

وی افزود: ما در برخی از موضوعات فرهنگی بیش از ۳۰ متولی داریم و نهایتاً هم مشخص نیست چه کسی باید پاسخگو باشد مانند موضوعات مرتبط با قرآن کریم و امور مرتبط با مساجد.


بیشتر بخوانید

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه نیاز به یک ساماندهی در حوزه فرهنگی داریم، اظهار داشت: باید مأموریت هدایت و راهبری موضوعات فرهنگی به یک یا دو دستگاه خاص محول شود که بتوانیم کار را از دستگاه‌­های مشخصی پیگیری کنیم و این یکی از عناوین لوایح شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۹۹ است.

عاملی ادامه داد: وظیفه تدوین موضوعات مرتبط با برنامه پنج ساله هفتم در حوزه فرهنگ و علم و فناوری به یک کمیته تلفیق واگذار شده که بتواند برنامه را با توجه به نگاه فراقوه‌­ای و فراسازمانی شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین و در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب برساند.

عاملی افزود: زیرساخت اصلی برنامه‌های سال ۹۹ و از این به بعد شورای عالی انقلاب فرهنگی بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری «مدظله العالی» است و همچنین تدوین برنامه پنج ساله هفتم در حوزه علم و فناوری و فرهنگ بر پایه بیانیه گام دوم خواهد بود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که ما با یک سند مرجع به نام بیانیه گام دوم مواجه هستیم که هفت راهبرد اساسی در آن تدبیر شده است، خاطر نشان کرد: این بیانیه یک نگاه یکپارچه به نظام برنامه‌ریزی دارد.

وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری «مد ظله العالی» در یکی از بیاناتشان در سوم فروردین سال ۹۹ مبنی بر این که «قدرت و قوت ایران منوط به قدرت و قوت در حوزه‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و نظامی و… است»، گفت: علم و فناوری موضوعی یکپارچه است که نیازمند توان چندبخشی و نگاه چندرشته‌­ای دارد و این موضوع در برنامه سال ۹۹ شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که جلسه امروز یک مصوبه اجرایی هم داشت، گفت: شورای هنر یکی از شورا‌های تخصصی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی است که شورای بسیار مهمی برای سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی و نظارت در حوزه‌های مختلف هنر است.

انتخاب رئیس و نمایندگان شورای عالی انقلاب فرهنگی در شورای هنر

وی با اشاره به این نکته که شورای هنر از سال ۸۸ تعطیل بوده و مجدداً امسال احیا شد، افزود: در جلسه امروز مصوب شد، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عهده‌دار ریاست شورای هنر باشد.

عاملی در پایان با اشاره به اساسنامه شورای هنر که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز است، افزود: در جلسه امروز جناب حجت‌الاسلام والمسلمین احمد واعظی و حجت‌الاسلام والمسلمین  حمید پارسانیا و دکتر محمدعلی کی‌نژاد به عنوان نمایندگان شورای عالی انقلاب فرهنگی در شورای هنر انتخاب شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.