یک روان‌شناس گفت: کرونا به ما آموخت که عملکرد یک نفر می‌تواند بر زندگی انبوهی از افراد تاثیر بگذارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان قم، شاهین فرهنگ،استاد دانشگاه و روان‌شناس در سلسله نشست‌های علمی-فرهنگی کرونا و زندگی مومنانه که  به همت پردیس فارابی دانشگاه تهران و جهاد دانشگاهی قم برگزار شد، بیان کرد: خداوند در سوره حشر به ما انسان‌ها توصیه می‌کند که از اتفاقات عبرت بگیریم، حضرت علی (ع) نیز فرموده‌اند که عبرت‌ها فراوان و عبرت‌پذیران اندک هستند.

او افزود: برای رشد یک دانه، باید آن را در شرایط مناسب قرار داد تا بتوان از آن برداشت کرد، بعد از انجام کاشت، باید مورد مراقبت قرار گیرد، ما انسان‌ها نیز باید وجود خود را این گونه رشد دهیم و عبرت‌گیری از اتفاقاتی که در پیرامون ما رخ می‌دهد یکی از راه‌های رشد دادن خود و مراقبت از خودمان است.

فرهنگ ادامه داد: در مواجهه با اتفاقاتی همچون شیوع ویروس کرونا، غم، ناامیدی و ترس واکنشی اشتباه است، انسان باید در مواقعی که دچار مشکلاتی این چنینی می‌شود، ابتدا خود را آرام کند و به خدا توکل داشته باشد، باید شرایطی را که در نتیجه ویروس کرونا به وجود آمده است را به مثابه‌ی یک دانشگاه در نظر بگیریم و در چالش کرونا، بیشتر یاد بگیریم و خود را رشد دهیم.

این روانشناس بیان کرد: انسان وقتی به ریزش برگ درختان نگاه می‌کند، می‌آموزد از از دست دادن مقدمه‌ای برای به دست آوردن است، ما نیز حتی در این شرایط نیز باید با پند گرفتن از پیشامدها، در تلاش برای رشد و شکوفایی خود باشیم، اگر جز این باشد، صرفا سختی را متحمل شدیم بی‌آنکه چیزی به ما افزوده شده باشد.

فرهنگ عنوان کرد: کرونا ویروس به ما آموخت که همیشه فرصت نداریم و هرلحظه ممکن است فرصت زندگی به پایان برسد، باید هم اکنون برای شرایط بعد از کرونا برنامه‌ریزی داشته باشیم، کرونا به ما یاد داد که هم‌نشینی با افراد آلوده می‌تواند جان ما را به خطر بیندازد، این مطلب در زندگی ما نیز صدق می‌کند، توصیه پزشکان این است که قبل ورود به خانه خود را ضد عفونی کنیم و آلودگی‌ها را به داخل خانه نیاوریم، در زندگی خود نیز نباید غم‌ها و تنش‌های بیرون از خانه را وارد منزل کنیم و به اهالی خانه انتقال دهیم.

او ادامه داد: کرونا باعث شد تا اصل مراقبه را که توصیه دین است، برای محافظت از جسم خود به کار ببریم و درست این است که ما با مراقبه و محاسبه از روح خود نیز مراقبت کنیم.

این روانشناس گفت: کرونا به ما آموخت که عملکرد یک نفر می‌تواند بر زندگی انبوهی از افراد تاثیر بگذارد و عمل هر یک از ما مهم است، کرونا به ما آموخت که محدودیت موجب مصونیت است.

فرهنگ عنوان کرد: اگر هوشیار باشیم می‌توانیم طبق گفته خداوند که همراه هر سختی، آسانی است، در اوج سختی‌ها نیز گشایش را پیدا می‌کنیم، مانند شرایط کنونی که متخصصان ایرانی توانستند به تولید ملزومات مبارزه با کرونا اقدام کنند و اکنون ایران حتی به کشور‌های اروپاییی نیز کیت تشخیص ارسال می‌کند، در حقیقت هدیه کرونا به افراد هدفمند، آموختن روشی برای ساخت دنیایی بهتر است.


انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.