هفتمین جلسه رسیدگی به پرونده ١۶ هزار میلیارد تومانی عباس ایروانی و ۵ متهم دیگر در شعبه چهارم دادگاه ویژه جرایم اقتصادی به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،هفتمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده گروه عظام در شعبه چهارم دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
عباس ایروانی، امیر رضا رفیعی، مرتضی روغنی‌ها، حامد خاتمی پور، علی کرم نیا، حسن صفریان و مهدی شهابی ۷ متهم اصلی این پرونده هستند.
متهمان این پرونده به اتهام قاچاق سازمان یافته و حرفه‌ای قطعات خودرو، پرداخت رشوه، جعل اسناد و استفاده از اسناد معجول تحت پیگرد قانونی قرار گرفته‌اند.
از دیگر اقدامات این گروه گاز سوز نشان دادن قطعات خودرو بنزین سوز برای پرداخت کمتر تعرفه‌های گمرکی است.

در ابتدای جلسه متهم کرم نیا برای دفاع از خود در جایگاه مخصوص حاضر شد و ‌سپس قاضی صلواتی از متهم کرم نیا پرسید مسئولیت شما در گمرک غرب چه بوده است؟

متهم کرم نیا پاسخ داد :مسئول درب خروج گمرک غرب بوده‌ام.

قاضی صلواتی از او پرسید پس بگویید وظایف مسئول درب خروج چیست؟

متهم کرم نیا پاسخ داد :علاوه بر رئیس درب، ارزیاب و کارشناس هم حضور دارند و مسئول کالا به کارشناس و ارزیاب مشاور مراجعه می‌کند و اگر گزارشی مغایرت داده شود بنده آن زمان ورود پیدا می کنم.

قاضی صلواتی با اشاره به اظهارات متهم گفت :گفته‌اید که از خرداد تا تیر ۹۷ احسان خاتمی پور به شما مبالغی را تحت عنوان رشوه می داد.

متهم پاسخ داد: من هیچ کدام از اینها را قبول ندارم.

قاضی صلواتی گفت: شما در اظهارات خود گفتید که وظیفه داشتید برای اظهارنامه محموله های وارداتی ارزیاب تعیین کنید و ترخیص کاران شرکت های متخلف به شما مراجعه می کردند و وجوهی نقدی را می‌دادند.

متهم کرم نیا گفت: من اینها را ننوشته ام.

قاضی صلواتی گفت: پس چه کسی نوشته است شما مسئول درب خروج بوده و به عنوان نان خور دولت باید از دولت حمایت کنی نه از یک شرکت متخلف.

وی ادامه داد: شما حقوق ثابت داشته و همسرتان نیز حقوق ثابت داشته اما از خانه شما ۳۲ سکه تمام بهار آزادی، چهل سکه نیم بهار آزادی، ۵۷۰۰ دلار و ۲ هزار یورو کشف شده است.

متهم کرم نیا پاسخ داد: این پس‌انداز ۴۷ ساله من بوده است.

قاضی صلواتی گفت: مگر می شود با حقوق دولت این مقدار پس انداز داشت، بهتر است درباره رشوه هایی که گرفته صحبت کنی.

در ادامه جلسه رسیدگی به دادگاه مسعود شاه محمدی نماینده دادستان اظهار کرد: اقاریر متهمان می‌گوید اسناد در گمرک غرب معجول بوده اند شما سندی را ارائه داده اید که مبدا آن هند بوده است اما مهر یک کشور دیگر در آن خورده است.

وی ادامه داد: مجموعه افرادی که‌در گمرک اقدامات مجرمانه انجام می دادند ۲۱ نفر بوده که سه نفر آنها در دادگاه حضور دارند اما نسبت به ۱۸ نفر دیگر پرونده باز است و به محض آن که پرونده آنها تکمیل شد آنها هم به دادگاه می آیند.

شاه محمدی با اشاره به اقاریر متهم گفت: شما با دست خط خودتان اقاریری را نوشته اید و به عنوان مسئول درب خروج گمرک ارزیاب تعیین می کردید همچنین فیلم تمام جلسات موجود است شما تحت هیچ فشاری نبودید با دست خط خودتان نوشته اید که مبالغ را دریافت کردید.

نماینده دادستان افزود: تطبیق کالا با اسناد بر عهده شما بوده است اما چرا این کار را انجام نداده اید شما خودتان درباره ارتشاء و رشوه‌هایی که گرفته اید صحبت کرده اید آیا اقاریر آقای رفیعی که آقای ایروانی با پا به او اشاره کرد را نشنید؟

در ادامه جلسه وکیل متهم کرم نیا در جایگاه مخصوص قرار گرفت و گفت: در اینجا برخی از موارد رعایت نمی‌شود و کیفرخواست اشتباه نوشته شده است.

قاضی صلواتی پس از چندین مرتبه تذکر به وکیل متهم کرم نیا گفت: شما باید از موکلتان دفاع کنید و مطالب حاشیه‌ای را که هیچ ارتباطی به پرونده و مشکلات آن ندارد، بیان کنید.

وی ادامه داد: شما به دادگاه تهمت می‌زنید، استعلاماتی که برای موکلتان دریافت شده همگی در پرونده هستند، باید اعتراضتان به کیفرخواست را در دادسرا مطرح می‌کردید. شما از وکیل خود دفاع کنید و در مقام دفاع از او باشید، اگر این کار را انجام ندهید مجبور می‌شوم شما را از جلسه دادگاه اخراج کنم.

در ادامه جلسه متهم کرم نیا به اتهام دریافت رشوه به مبلغ ۶ میلیون تومان و مشارکت در قاچاق سازمان یافته قطعات خودرو به میزان ۵ میلیون و ۱۵۲ هزار و ۴۵۶ دلار برای دفاع آخر از خود در جایگاه مخصوص قرار گرفت و گفت: قاچاق سازمان یافته را به هیچ عنوان قبول ندارم، همچنین هیچ رشوه‌ای هم اخذ نکرده‌ام.

در ادامه جلسه دادگاه قاضی صلواتی از حسن صفریان متهم دیگر پرونده درخواست کرد تا در جایگاه مخصوص قرار گیرد.

صفریان به اتهام مشارکت در قاچاق سازمان یافته قطعات خودرو به میزان ۱۹ میلیون و ۵۹۵ هزار و ۴۷۸ دلار و دریافت رشوه به میزان ۲۴ میلیون ریال در جایگاه مخصوص قرار گرفت.

متهم صفریان گفت: من هیچ رشوه‌ای نگرفتم و هیچ نقشی هم در اتهام قاچاق سازمان یافته نداشتم.

قاضی صلواتی گفت: آقای خاتمی پور اظهار کرده که به کارشناسان و ارزیابان حق حساب داده است.

متهم صفریان گفت: خیر، من این موارد را قبول ندارم.

قاضی صلواتی گفت: در اسناد موجود است که مبلغ دو میلیون ریال به حساب شما پرداخت شده و اقاریرتان در دادسرا موجود است.

در ادامه جلسه دادگاه شاه‌محمدی نماینده دادستان خطاب به وکیل متهم کرمی گفت: اگر ایرادی به کیفرخواست وجود داشت شما باید ظرف ۱۰ روز ایراد را اعلام می‌کردید، نه اینکه در جلسه دادگاه درباره آن صحبت کنید.

وی خطاب به متهم صفریان گفت: رسید‌های بانکی که به حساب شما پول واریز شده همگی موجود است، همچنین اظهارات متهم محمد خاتمی پور در مواجهه حضوری حاکی از آن است که به شما پرداختی‌هایی وجود داشته است.

نماینده دادستان با نشان دادن یکی از قطعات خودرو به متهم صفریان از او پرسید: خواهش می‌کنم بگویید نام این قطعه چیست؟

متهم صفریان گفت: ریل سوخت است.

نماینده دادستان گفت: این قطعه کویل است که شما از آن تحت عنوان ریل سوخت یاد می‌کنید یعنی با تعویض کالا خواستید تا تعرفه کمتری پرداخت شود که این خود قاچاق است، مطمئن هستم امروز می‌گویید که این قطعه ریل سوخت است.

شاه محمدی ادامه داد: گمرک گفته که شما در ۴۴ سند نقش داشته اید و علی‌رغم استعلامات از گمرک باز هم می‌گویید که هیچ نقشی در این پرونده نداشته اید. شما حتی اقاریر خودتان را هم قبول ندارید.

در ادامه جلسه دادگاه متهم شهابی با قرار گرفتن در جایگاه مخصوص گفت: من هیچ مبلغی نگرفته‌ام و تمام این‌ها اتهاماتی است که از روی غرض ورزی به من زده می‌شود.

در ادامه جلسه دادگاه نماینده دادستان گفت: چرا وقتی وارد بازداشتگاه شدید با لحن بد گفتیم چه کسی مرا فروخته است. شما برای تمام اظهارنامه‌هایی که با زمین می‌کرده‌اید پول گرفته اید، حتی یک میلیون تومان بابت ۲۵ سند به شما دادند که گفتید این پول فقط برای ۱۲ سند است.

وی ادامه داد: آقای ایروانی پروانه بهره برداری برای تولید قطعه کویل را از وزارت صمت اخذ کرده بود، اما این قطعه را وارد کشور کرد، یعنی نه تنها خط تولیدی را راه انداخت بلکه با تعویض نام قطعه کویل در واردات تعرفه کمتری را هم پرداخت کرده است که این نشان از قاچاق سازمان یافته دارد.

در این هنگام قاضی صلواتی با ختم جلسه اعلام کرد که جلسه بعدی رسیدگی به پرونده متعاقبا اعلام می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ناشناس
۲۱:۱۸ ۰۱ تير ۱۳۹۹
ایا کسی به حساب های مالی قاضی رسیدگی کرده بالاخره ایشان هم پس اندازی دارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۸ ۰۱ تير ۱۳۹۹
ایکاش از نعمت زاده ودیگران هم سوال می‌کردید که می شود در 40سال با حقوق دولت 1000میلیارد تومان سرمایه داشت!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۹ ۰۱ تير ۱۳۹۹
به گمرک فشار بیاورید به سامانه ها وصل شده تا جلو قاچاق سازمان یافته کالا گرفته شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۴ ۰۱ تير ۱۳۹۹
خبرها دیگه تکراری شده
قاضی صلواتی-دادگاه فساد اقتصادی-رشوه-موکل-متهم-دلار-یورو-
سرخط وته خط خبرها توهمین ها خلاصه میشه
Iran (Islamic Republic of)
saeid
۱۶:۴۲ ۰۱ تير ۱۳۹۹
جالبه هر روز یکی از یجای این کشور با مبالغ وحشتناک اختلاس پیدا میشه . معلومه با این اختلاص ها اوضاع اقتصادی یک مملکت میریزه به هم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۹ ۰۱ تير ۱۳۹۹
به حساب کارمندان و مسوولان گمرک در بنادر هم رسیدگی کنید که چقدر در امر قاچاق و رشوه حرفه ای هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۷ ۰۱ تير ۱۳۹۹
با این اوضاع که همه دارند دزدی میکنند جمعیت افراد سالم کمتر از خلافکاران است
United States of America
ناشناس
۱۳:۴۶ ۰۱ تير ۱۳۹۹
این را دار بزنید و چند روز جسدش را بالای چوب دار نگه دارید تا کلاغ ها ترتیبش را بدهند .
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۳:۲۵ ۰۱ تير ۱۳۹۹
نجومی بگیران دولتی از این بیشتر هم حقوق میگرفتن
Iran (Islamic Republic of)
نا شناس
۱۳:۲۰ ۰۱ تير ۱۳۹۹
دو میلیون ریال؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۱ ۰۱ تير ۱۳۹۹
بابا این اختلاس گرها رو اعدام کنین و پاک کنین این مارهای هفت سر را
آخرین اخبار