به گفته خاکی صدیق، به احتمال زیاد ترم تحصیلی آینده دانشگاه‌ها به صورت مجازی برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم در مراسم افتتاح مرکز آموزش الکترونیک دانشگاه خوارزمی اظهار کرد: با شیوع ویروس کرونا در کشور برخی معتقد بودند تمام کلاس‌ها تعطیل شود، فشار زیادی هم در این زمینه بر روی وزارت علوم بود. البته تعطیل کردن ترم عواقب بدی روی جامعه آموزش عالی داشت به همین دلیل تلاش کردیم تا کلاس‌ها به صورت مجازی ادامه یابد.

خاکی صدیق گفت: بر اساس آمار یونسکو در کل آموزش جهان (شامل آموزش و پرورش و آموزش عالی) تعداد یک میلیارد و ۱۹۰ میلیون نفر درگیر ویروس کرونا شدند. آموزش ۶۸ درصد افرادی که در جهان نیازمند آموزش بودند، تحت تاثیر این ویروس قرار گرفت؛ براین اساس ۱۴۶ کشور در دنیا آموزش را تعطیل کردند.

او اضافه کرد: این آمار در هفته قبل ۱۹۲ کشور بود که برخی کشور‌ها آموزش حضوری خود را دوباره از سر گرفتند. البته این کشور‌ها هم آموزش قبل از دانشگاه را آغاز کرده اند، زیرا بازگشایی مدارس از دانشگاه‌ها بسیار راحت‌تر است.

معاون آموزشی وزارت علوم بیان کرد: طبق آمار، فقط ۷ موسسه از ۳۰۰ موسسه غیرانتفاعی، مجوز آموزش مجازی داشتند، بر این اساس تا قبل از شیوع کرونا فقط نیم درصد دانشجویان از آموزش مجازی استفاده می‌کردند.

خاکی صدیق ادامه داد: در ابتدای شروع آموزش مجازی خیلی از مراکز، زیر ساختی برای این نوع آموزش نداشتند بنابراین مرکز آموزش‌های الکترویک، اقدام به آموزش کرد.

معاون آموزشی وزیر علوم ادامه داد: پوشش آموزش‌های الکترونیکی در کشور نزدیک ۹۲ درصد است که نشانه کار بسیار بزرگ دانشگاه‌هاست. در ابن زمینه وضعیت کشور ما در مقایسه با سایر کشور‌های دنیا بسیار مطلوب است.

شروع ترم تحصیلی آینده و امتحانات موضوع اصلی دانشگاه ها

خاکی صدیق با اشاره به اینکه امیدواریم شاهد تحولی در آموزش کشور باشیم، تصریح کرد: موضوع روز ما بحث امتحانات و ترم آینده است. برخی از دانشگاه‌ها تصور می‌کردند که برگزاری امتحانات به صورت حضوری امکان پذیر خواهد بود.

او تاکید کرد: از نیمه آخر اسفند ۹۸ همه دانشگاه‌ها به صورت جدی وارد فضای آموزش مجازی شدند و موضوع آموزش الکترونیک در دانشگاه‌ها از ویترین خارج شد.

بازگشایی دانشگاه‌ها از ۱۵ شهریور مجاز است

معاون آموزشی وزیر علوم گفت: سال تحصیلی جدید از ۱۵ شهریور آغاز می‌شود اما به معنی این نیست که تمام دانشگاه‌ها در این بازه زمانی ترم را شروع کنند. این تاریخ، یک معیار زمانی است که دانشجویان می‌توانند حول آن، فعالیت خود را آغاز کنند.

احتمال مجازی شدن ترم آینده دانشگاه‌ها

به گفته خاکی صدیق به احتمال زیاد ترم تحصیلی آینده به صورت مجازی، برگزار خواهد شد.

او ادامه داد: شاید در مقاطع تحصیلات تکمیلی بتوان به صورت محدود فعالیت‌ها را دنبال کرد اما امکان بازگشایی خوابگاه ها به صورت کامل و صددرصدی وجود ندارد.

معاون آموزشی وزارت علوم تصریح کرد: علت اعلام این تاریخ به این دلیل است که شاید شاهد پیک کرونا در زمستان باشیم و از آموزش عقب بمانیم. به همین دلیل پیشنهاد شد که آغاز سال تحصیلی اول شهریور باشد، ولی چون برخی از دانشگاه‌ها امکان بازگشایی را نداشتند، شروع سال تحصیلی را نیمه شهریور در نظر گرفتیم.

خاکی صدیق با بیان اینکه با مشکلاتی در بازگشایی دانشگاه‌ها مواجه هستیم، گفت: باید به گونه‌ای برنامه ریزی کنیم که بتوانیم خوابگاه‌ها را به صورت محدود بازگشایی کنیم.

او در ادامه بیان کرد: شرایط به گونه‌ای نیست که نسخه واحدی برای دانشگاه‌ها پیچیده شود، به همین دلیل اعلام کردیم که هر دانشگاهی باید خودش با توجه به شرایط خودش، تصمیم گیری کند.

معاون آموزشی وزیر علوم تصریح کرد: اگر دانشگاهی نمی‌تواند خوابگاه‌ها را مدیریت کند، باید دروس خود را الکترونیکی ارائه کند. آموزش چه به صورت حضوری و چه مجازی باید دستاورد آموزش علمی را حفظ کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۳:۴۱ ۲۹ شهريور ۱۳۹۹
مجازی واقعا مسخره س ، حداقل به فکر دانشجوها باشید، خودتونو جای ما بگذارید ، امتحانارو بردارید جاش پروژه محورش کنید.
Iran (Islamic Republic of)
دکتر
۱۲:۲۶ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
بنظرم مجازی عالیه برای بسیاری از دروس ک نیاز ب کارگاه و ازمایشگاه نیست
Iran (Islamic Republic of)
مهرداد
۰۷:۲۲ ۲۴ مرداد ۱۳۹۹
اتفاقا اموزش مجازی بسیار عالی است، اگه در یک زمینه مسولین خوب عمل کردن همین اموزش‌مجازی بود، اول اینکه سطح تدریس با فیلم ها بشدت بالا رفته و اینکه ما به خوبی یاد میگیریم، دوم اینکه هر وقت مشکلی در اموزش باشد میتوانیم به راحتی با عقب و جلو کردن فیلم ها برطرف کنیم، سوم اینکه ما برای اموزش حضوری مشکلی نداریم اما باید به فکر خانواده ها هم باشیم،مثلا اگر در خوابگاه یا دانشگا کرنا بگیزیم میدانید چقد مشکل برای ما به وجود میاید، یک دانشجو که از شهر خود برای تحصیل علم دور شده میدانید چقد براش مشکل میشود اگر کرنا بگیرد و به اغوش خانواده بازگردد،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۵ ۱۰ مرداد ۱۳۹۹
مجازی نباش اختیاری باش هر کی خاس مجازی هر می نخاس میتونه مجازی ادامه بده زور که نیست مجازی نمیخایم
Iran (Islamic Republic of)
mj
۰۱:۵۴ ۲۹ تير ۱۳۹۹
امیدوارم که مجازی نباشه
سطح علمی کشور به شدت پایین اومده
و آموزش مجازی واقعا بی کیفیت هست
یک فاجعه در حال رخ دادنه
Germany
Zz
۲۱:۱۳ ۲۹ تير ۱۳۹۹
هرچند که این شیوه از آموزش بدی های خودشو داره اما در دل خودش فرصت های زیای رو هم ایجاد کرده . دانشجو اگر واقعا دانشجو باشه میتونه از این فرصت برای ارتقاء سطح علمیش هم استفاده کنه چون فراغت زیادی پیدا کرده و از این فراغت میتونه برای جبران ضعف ناشی از آموزش مجازی و همچنین ارتقاء سطح علمیش استفاده کنه . ولی خب متاسفانه عادت کردیم تا زور استاد و نمره نباشه درس نخونیم به خاطر همینم وضعیت این ترم دانشجوها انقدر افتضاح شده