به گزارش خبرنگار گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از همه گیری ویروس کرونا، رقابتها و تمرینهای ورزشی به مدت چند ماه لغو و با تعطیلی مواجه شدند. سرانجام، با وجود نامعلوم بودن رفتار کرونا و مدت زمان شیوع این بیماری، نهادهای مسئول تصمیم گرفتند با تدوین پروتکلهایی به مرور، اجازه فعالیت رشتههای ورزشی گوناگون را صادر کنند.
طبق دستورالعملهای ابلاغ شده بازگشاییها از رشتههای کم برخورد و انفرادی شروی شد و در نهایت به رشتههای دیگری، چون فوتبال گسترش پیدا کرد. البته، همچنان رشتههایی هستند که اجازه فعالیتشان صادر نشده است.
نکته قابل تامل، آن است که رعایت برخی پروتکلها در برخی از رشتهها سخت و دشوار است. این دشواری ممکن است باعث بی احتیاطی و بی توجهی به دستورالعملهای بهداشتی شود. از طرفی وضعیت نامعلوم برخی رشتهها، به نوعی ورزشکاران آن رشته را خسته و نگران کرده است.
برخی منابع از تمرینهای پنهانی ورزشکارانی خبر میدهند که به دلیل نامعلوم بودن شرایط و نگرانی از افت آمادگی بدنی، تصمیم به شروع فعالیت ورزشی گرفته اند که میتواند تبعات جبران ناپذیری برای ورزش کشور داشته باشد.
البته مسئولان میگویند، هیچ گزارش مستندی از چنین تخلفاتی به دست آنها نرسیده است. حال نمیتوان انتظار داشت، متخلفان خود سند محکمه پسندی به مراجع، ارائه کنند.
با توجه به شدت گرفتن دوباره شیوع کرونا و افزایش مراجعه به مراکز درمانی، هر گونه سهل انگاری در این مورد میتواند آسیبهای غیرقابل جبرانی را در پی داشته باشد و ورزش کشور را با مخاطره، مواجه کند. خصوصا آن که بسیاری از این ورزشکاران از امیدهای رشته خود محسوب می شوند و سالها برای آنها سرمایه گذاری شده است.
از نهادهای مسئول انتظار میرود با دقت نظر بیشتری برای نظارت دقیقتر، برنامه ریزی کنند. شاید در برخی موارد، توسل به ناظران نامحسوس، بتواند در کنترل شرایط و کمک به حفظ سلامت ورزشکاران، مفید و موثر باشد.
در بسیاری از مواقع، ضعف قانون، اثرات مخرب کمتری نسبت به نظارت ضعیف دارد. نظارت قوی میتواند، در صورت ضعف قانون، شرایط بهتری را برای جامعه رقم بزند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/