به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان،کرم یاری در جمع خبرنگاران افزود: این مراکز توسط موسسات غیر دولتی، افراد حقیقی، حقوقی و همچنین خیریهها تشکیل میشود که براساس آن سازمان بهزیستی بیش از ۲۰ خدمت را در سطوح اولیه حوزههای مختلف اجتماعی، توانبخشی و پیشگیری بر عهده این مراکز قرار خواهد داد و سازمان در ازای خدمات و فعالیتهایی که انجام میشود یارانه لازم را به حساب مراکز واریز میکند.
وی اظهار داشت: افراد حقیقی و تحصیل کرده در رشتههای مددکاری اجتماعی و رشتههای مرتبط طبق دستورالعمل، در صورت داشتن شرایط لازم برای اخذ مجوز این مراکز به ادارات بهزیستی مراجعه کنند.
وی تصریح کرد: بسیاری از مراجعان و جامعه هدف بهزیستی را معلولان و افراد کم توان جسمی تشکیل میدهند و با توجه به اینکه مناسب سازی خیابانها و ادارات به صورت مطلوب اجرا نشده، مراکز مثبت زندگی میتوانند دسترسی این افراد را تسهیل و از تجمع و ترددهای بی مورد آنان جلوگیری کنند.
یاری گفت: بر این اساس ۸۸ مرکز در لرستان راه اندازی میشود که از این تعداد ۲۴ مرکز در سطح شهر خرم آباد و مابقی در شهرستانهای دیگر افتتاح و راه اندازی خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین به ازای هر ۴۵۰ نفر یک مرکز تاسیس میشود و هر فرد میتواند چندین نقطه در شهر را به عنوان نقطه مطلوب خود برای احداث مرکز مثبت زندگی پیشنهاد دهد.
لرستان به لحاظ شیوع معلولیت رتبه دهم کشور را دارد و هم اکنون ۲۰ هزار معلول با عارضه شدید و خیلی شدید تحت پوشش این سازمان هستند.
اطلاعات ۵۰ هزار نفر معلول در سامانه استان ثبت شده که حدود نیمی از این افراد دارای ضایعه نخاعی و جسمی حرکتی هستند به نحوی که ۲۱ هزار و ۳۶۴ بیمار با ضایعه جسمی و حرکتی بیشترین تعداد جامعه معلولان استان را تشکیل داده اند که خدمات مستمر و غیرمستمر بهزیستی را دریافت میکنند.
همچنین هشت هزار و ۸۰۰ زن سرپرست خانوار در قالب ۱۴ هزار نفر و از مجموع ۱۷۰ هزار جمعیت سالمند استان نیز حدود هفت هزار نفر تحت حمایت بهزیستی لرستان هستند.
یکهزار کودک بی سرپرست و بد سرپرست نیز به شکل مستقیم و غیر مستقیم تحت حمایتهای این نهاد قرار دارند.
انتهای پیام/د