گیاه سروپژیا یا گیاه آویز دار از خانواده خرزهره و گیاهان بومی آفریقا که در هر فصلی سبز است.

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،گیاه سروپژیا یا گیاه آویزدار از خانواده خرزهره و گیاه بومی آفریقا و همیشه سبز است، یکی از ویژگی‌های این گیاه که سبب شده طرفداران زیادی داشته باشد آویز بودن و ظاهر زیبا آن است. اگر شرایط رشد این گیاه مناسب باشد رشد آن تا دو متر می‌رسد و حتی در اواخر تابستان شروع به گل دهی می‌کند.

برای اینکه این گیاه شاداب باشد باید نکاتی را در زمان نگهداری آن رعایت کنید، در صورت عدم توجه به این نکات ممکن است گیاه شما خشک شده و برگ‌های آن شروع به ریختن می‌کند.

نور: این گیاه نور را دوست دارد، ولی نباید در تابش نور مستقیم آفتاب قرار گیرد، بهترین شرایط نوری برای این گیاه تابش نور به صورت غیر مستقیم است. هرچه گیاه نور بیشتری تغذیه کند برگ‌های آن خوش رنگ‌تر خواهد شد.

آبیاری: سروپژویا نیز همانند سایر گیاهان آپارتمانی به هنگامی که سطح آن خشک شد باید آبیاری را شروع کنید، زیرا آبیاری زیاد باعث خراب شدن ریشه‌های گیاه می‌شود.

رطوبت و دما: این گیاه به رطوبت زیادی احتیاج ندارد و همان رطوبت محیط برای رشد گیاه کافی است، اما بهترین دما برای رشد این گیاه در دمای اتاق است و باید توجه داشته باشید تا در زمستان دمای محیط به کمتر از ۱۵ درجه نرسد.

خاک مناسب: خاک سبک برای نگهداری این گیاه بسیار مناسب است که برای تهیه این خاک شما می توانید مخلوطی از یک قسمت پیت و یک قسمت خاک باغچه و ۲ قسمت ماسه یا پرلیت برای گلدان آن انتخاب کنید.

تعویض گلدان: این گیاه در طول زمان رشدش ریشه‌های زیادی تولید می‌کند بنابرهمین برای تعویض گلدان اصلا عجله اجازه دهید تا گلدان کامل پر از ریشه شود و سپس اقدام به تعویض گلدان کنید.

مشکلات و بیماری‌های سروپژیا

زرد شدن برگ‌ها سروپژیا:  این مشکل می‌تواند از آبیاری زیاد و کمبود نور گیاه باشد بنابراین باید میزان آبیاری را کم کنید.

ریزش برگ ها: این مشکل به دلیل سرمای محیط نگهداری است و باید گلدان را به محلی با دمای بیشتر منتقل کنید.

سوختگی برگ ها: این گیاه به غبارپاشی جلو نور خورشید حساس می‌باشد و برای تامین رطوبت از روش سنگریزه استفاده کنید و از غبار پاشی در نور مستقیم خورشید خودداری کنید.

زرد شدن برگ‌های پایینی: اگر آبیاری بیش از حد باشد سبب زرد شدن برگ‌های پایینی می‌شود بنابراین باید آبیاری را کم کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات نگهداری از گل حسن یوسف

شرایط نگهداری از گل سنگی را بدانید

گل رونده زیبای لادن را بیشتر بشناسید

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.