حجتالاسلام علیرضا صادقی واعظ سخنران و کارشناس مذهبی، در گفتوگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: حضرت معصومه (س) شخصیت والایی هستند که ما ایشان را تنها به عنوان دختر، خواهر و عمّه امام معصوم میشناسیم؛ در حالی که در فرازی از زیارت نامه ایشان میخوانیم: «فان لک عندالله شأن من شأن» تو مقامی بسیار رفیع و بالا پیش خداوند داری. این جمله به این معناست که مقام و عظمت حضرت معصومه (س) فراتر از جایگاه دختر و خواهری است.
شفاعت در قیامت؛ یکی از ویژگیهای حضرت معصومه (س)
وی افزود: یکی از مقامهای حضرت معصومه (س) مقام شفاعت است؛ شفاعت از اعتقادات ما شیعیان است که در ۲۸ آیه قرآن کریم هم به آن اشاره شده است. خداوند در قرآن برای کسانی که شفیع هستند، شرایط و ویژگیهایی را مشخص کرده که هر شخصی به این جایگاه نمیرسد. ما در روایات غیر از چهارده معصوم (ع) شفیعی نداریم؛ مگر در یک مورد و آن اینکه امام صادق (ع) قبل از به دنیا آمدن حضرت معصومه (س) فرمودند: به شفاعت معصومه (س) تمامی شیعیان وارد بهشت میشوند. بر همین اساس در زیارت نامه حضرت معصومه (س) میخوانیم: «یا فاطمه اشفعی لی فی الجنه».
بیشتر بخوانید
این کارشناس مذهبی، در ادامه یکی دیگر از ویژگیهای حضرت معصومه (س) را مطرح کرد و گفت: زیارت عبادتی است که شیعیان با تشرف به محضر معصومین (ع) به وادی توحید و حقیقت ایمان دست پیدا میکنند. در باب زیارت امامان معصوم (ع) سه نکته مهم وجود دارد؛ اول: سفارش به هجرت و سفر به محضر معصومین (ع)، دوم: زیارتی که توأم با معرفت باشد یعنی انسان بداند محضر چه کسی میرسد و سوم» برای هر امامی از جانب امام دیگر زیارت نامه مخصوصی صادر شده باشد.
وی ادامه داد: تمام شئونی که برای زیارت ائمه معصوم (ع) وارد شده، در زیارت حضرت معصومه (س) نیز وجود دارد. اولاً که سه امام سفارش به زیارت مرقد ایشان میکنند؛ امام صادق، علی بن موسی الرضا و امام جواد علیهم السلام، هر سه به این زیارت سفارش کرده اند. ثانیاً همان شرطی که در زیارت امیرالمومنین (ع) مطرح است «عارفاً بحقه» برای این بانوی پاکدامن نیز مطرح شده و امام هشتم فرمودند: «من زارها فله الجنه». ثالثاً به غیر از چهارده معصوم تنها بانویی که از جانب حضرات معصومین زیارت نامه دارد، حضرت فاطمه معصومه (س) است و این زیارتنامه از ناحیه امام هشتم صادر شده است.
حجت الاسلام صادقی واعظ، ویژگی دیگر دختر موسی بن جعفر (ع) را در عظمت جایگاه ایشان بیان کرد و افزود: عظمت وجودی حضرت معصومه (س) این است که زیارت ایشان معادل زیارت امام معصوم است. امام هشتم در روایتی فرمودند: «مَنْ زارَ الْمَعْصُومَهَ بِقُمْ کَمَنْ زارَنی»؛ هر کسی خواهرم را در قم زیارت کند مثل کسی است که من را زیارت کرده است. اینها قطرهای از دریای عظمت و فضیلت فاطمه معصومه (س) است که به عنوان یک دختر در تاریخ اسلام میدرخشند.
فاطمه معصومه (س)؛ برترین الگو برای دختران و بانوان جامعه
وی ادامه داد: امروزه برای رسیدن به موفقیت نیازمند الگوگیری از افراد موفق هستیم. فاطمه معصومه (س) به عنوان یک دختر که میلیونها مرد در برابر عظمتش سر تعظیم فرود آوردند، به عنوان برترین و بالاترین الگو برای دختران جامعه ما شناخته می شود. به حق روز ولادت ایشان به عنوان روز دختر نامگذاری شده است.
این سخنران و کارشناس مذهبی با ردّ نظر برخی افراد که جایگاه زن در اسلام را ابزاری میدانند، اظهار کرد: در مقابل عدهای که گمان میکنند اسلام نسبت به جایگاه زن و دختر اعتباری قائل نیست، باید گفت از نظر اسلام اگر رأس امور جامعه مردها هستند، سعادت، شقاوت، موفقیت و سقوط یک جامعه به دست دختران و زنان آن جامعه است.
ادامه نبوت تا حمایت از ولایت به دست دختران و بانوان آزاده
حجت الاسلام صادقی واعظ ادامه داد: نقش دختران و زنان بقا و رشد جامعه بشری است. در مقام و عظمت والای دختران همین بس که خداوند زمانی ادامه نبوت را وابسته به مریم مسیح پرور میکند و جای دیگر امامت را از دامن پاک فاطمه (س) جاری میگرداند و تکامل نهضت حسینی را نیازمند به زینب (س) قرار میدهد و حمایت از ولایت را به دست معصومه (س) میسپارد.
او افزود: دختر واژه بی نظیر هستی است که فقط خداوند از اثرگذاری او آگاه است. موجودی با بی نهایت استعداد و سرشار از عاطفه؛ لذا در احادیث متعدد به جایگاه و منزلت دختران پرداخته شده است؛ مثلاً رسول گرامی اسلام (ص) در روایتی فرمودند: «دختر مایه برکت، بشارت و انس است». در روایتی از امام صادق (ع) هم نقل شده است: «شخصی که دارای فرزند دختر است خداوند فرشتهای را به سمت او نازل میکند و آن فرشته بال خود را بر صورت آن دختر میکشد و خطاب به اهل خانه میگوید این مخلوق ظریف است، مراقب او باشید». فقط رسول خدا (ص) است که تا سرحد رکوع خم میشود، بوسه به دست دخترش میزند و به او خطاب میکند «فداها ابوها».
بیشتر بخوانید
حجت الاسلام صادقی واعظ افزود: خانوادهای که دختر در آن زندگی میکند، باید احساس عاطفه و نیازهای دخترش را بشناسد؛ دختران اگر در خانواده محبت و مهربانی را به اندازه کافی دریافت کنند، قطعاً مراحل رشد و پیشرفت را به بهترین شکل طی میکنند و به اهداف والای خود در زندگی میرسند.
وی به والدینی که در مقابل دختران خود احساس مسئولیت نمیکنند، هشدار داد و گفت: آسیبهایی که در جامعه دختران ما به آن مبتلا هستند، ریشه در توجه و محبت نکردن به دختران در خانواده دارد. اگر بنا باشد دختران جامعه به چیزی که شایسته و لایقش هستند دست پیدا کنند، نیاز است گوهر وجودشان و جایگاه والایی را که در پیشگاه خداوند دارند، بشناسند.
این کارشناس مذهبی در پایان بیان کرد: امروزه دختران جامعه ما با تهدید بی هویتی روبرو هستند که باعث میشود به ارزش وجودی و جایگاه رفیعی که دارند، توجه نکنند. برخی با تبلیغات مسموم و برخوردی سطحی و کالا گونه با زنان و دختران جامعه، سعی در جلوگیری از موفقیت و پیشرفت آنها دارند. اگر دختران ما قدر خود را بدانند، میتوانند سعادت و خوشبختی یک جامعه را رقم بزنند و نقشی تعیین کننده در بقا و رشد جوامع بشری داشته باشند.
انتهای پیام/
باعث گرونی میشن و مردم رو آزار میدن
اللهم ارزقنا توفیق طاعتک و بعد معصیتک .