به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ، عابدی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی در تشریح برنامههای حمایتی دولت برای کارگاههای آسیب دیده از کرونا، گفت: میزان تسهیلات پرداخت شده به واحدهای کسب و کاری که بر اساس مصوبات ستاد مقابله با کرونا تعطیل شده اند و در حال حاضر دارای پرونده بیمه تأمین اجتماعی هستند،مبلغ ۱۶ میلیون تومان است.
او افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ابتدای اسفند ماه سامانه بیمه بیکاری را به منظور ایجاد وحدت رویه بین استانها راه اندازی کرد.
عابدی ادامه داد: تعداد افرادی که در این سامانه ثبتنام کردهاند ۶ هزار و ۶۵نفر هستند که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین سازمان تأمین اجتماعی، بعد از بررسی مدارک ارائه شده ۵ هزار و ۳۷۸ نفر را واجد شرایط تشخیص داده اند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی، عنوان کرد: سازمان برنامه و بودجه کشور، مبالغ مربوط به افرادی که در اسفندماه ثبتنام کردهاند را به حسابشان واریز کرده، اما میزان و مبنای تعیین رقم مبالغ پرداخت شده تا کنون به ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استانها اعلام نشده است.
عابدی تصریح کرد: بر اساس دستورالعملهای ابلاغی، اشخاص حقیقی یا حقوقی فعال دارای مجوز کسب و کار در ۱۴ رشته شغلی تعیین شده، صرفاً برای یکبار فرصت ثبت نام در سامانه کارا (بخش تسهیلات کرونا) را داشته اند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی، به پایان مهلت ثبت نام افراد در آخر خرداد ماه، اشاره کرد و گفت: مدت زمان بازپرداخت این تسهیلات که با نرخ سود ۱۲ درصد به متقاضیان پرداخت میشود، از ابتدای مهر ماه امسال به مدت۲۴ ماه تعیین شده است.
او سهم استان خراسان جنوبی را از این تسهیلات، مبلغ ۲۶۸ میلیارد تومان عنوان کرد.
بیشتر بخوانید
عابدی گفت: ده مؤسسه و بانک عامل شامل ملی، سپه، صادرات، تجارت، ملت، رفاه کارگران، انصار، اقتصاد نوین، شهر و مؤسسه ملل در زمینه پرداخت این تسهیلات در سطح استان همکاری لازم را دارند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی درخصوص نحوه گردش کار در روند پرداخت تسهیلات حمایتی کرونا به واحدهای آسیب دیده افزود: روال کار به این شکل است که بعد از ثبت درخواست تسهیلات توسط فرد متقاضی، پیامک ثبت درخواست به متقاضیان ارسال میشود، سپس در ادامه کار ثبت اطلاعات متقاضی در سامانه، بررسی مجوز ثبت نام در سامانه، ارسال به دستگاه بخشی و بررسی اولیه و ارسال به بانک عامل صورت میگیرد و در نهایت تسهیلات لازم پرداخت میشود.
او اظهار کرد: بر اساس برنامه ریزیهای صورت گرفته، به واحدهای کسب و کاری که مشغول فعالیت باشند مبلغ ۱۲ میلیون تومان پرداخت شده است.
عابدی گفت: میزان تسهیلات در نظر گرفته شده برای رانندگان نیز مبلغ ۶ میلیون تومان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به این که حدود هزار و ۵۰۰ نفر متقاضی در سامانه دریافت تسهیلات ثبت نام کرده اند، بیان کرد: به محض ابلاغ شیوه نامه، هماهنگی لازم بین تمام دستگاههای مرتبط و جامعه هدف برای همراهی واحدهای صنعتی و پرداخت تسهیلات صورت گرفته است.
او در ادامه از روند پرداخت وام یک میلیون تومانی شرایط کرونا به متقاضیان نیز گفت: شروع طرح پرداخت وام یک میلیون تومانی به یارانهبگیران از ۲۷ فروردین ماه امسال شروع شده و تا پایان وقت اداری ۲۲ خرداد ماه ادامه داشته است.
عابدی تصریح کرد: واجدین شرایط یارانه بگیر که شماره ملی سرپرست خانوار را به سرشماره ۶۳۶۹ ارسال کرده اند، از مبلغ یک میلیون تومان وام بهرهمند شده اند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی گفت: تاکنون مبلغ تسهیلات یک میلیون تومانی به حساب ۱۹۱ هزار و ۲۴۲ خانوار ساکن در استان واریز شده است.
او با تأکید بر این که نرخ سود این تسهیلات ۴ درصد است، افزود: مدت زمان تعیین شده برای پرداخت این وام ۳۰ ماه تعیین شده است.
عابدی بیان کرد: مبلغ اقساط ۳۵ هزار تومان در هر ماه است و اولین قسط وام نیز از تیر ماه از حساب سرپرست خانوار کسر میشود.
انتهای پیام/ ی