در این گیر و دار سوال بسیاری از خریداران واقعی ارز از جمله مسافران، دانشجویان و حتی گیرندگان ارز نیمایی که تاثیر پذیری بازار را در نرخ نیما حس می کنند این است که چرا ارز مجدد در تب و تاب موقتی افزایش نرخ افتاده است؟
نظرهای مختلفی در این باره وجود دارد که مهم ترین این نظرها، گفته رئیس کل بانک مرکزی است.
عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی عواملی نظیر قطعنامه اخیر شورای حکام و آژانس بین المللی، ورود به لیست سیاه FATF، التهابات آبان ۹۸، اُفت شدید قیمت فرآورده های نفتی و از همه مهم تر شیوع کرونا را دلایل افزایش نرخ ارز می داند.
روز گذشته هم وی در حاشیه دیدار با کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان، مبنی بر اینکه برنامه شما برای مبارزه و اعلام شفاف اسامی اخلالگران بازار ارز چیست؟ اظهار کرد: معتقدیم صادرکنندگان موتور محرکه مهم توسعه اقتصادی کشور و ارزآوری هستند و تاکنون به خوبی عمل کردهاند.
بعد از گفته های رئیس کل بانک مرکزی به نظر یکی دیگر از مسئولان اقتصادی بر می خوریم.
علی آقا محمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتوگو با خبرنگار بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص نرخ آزاد ارز در روزهای گذشته بیان کرد: بازار ارز متعادل میشود و علت آن هم این است که یکسری منابع ارزی در کشورهایی نظیر عراق وجود دارد که در آینده باز خواهد گشت.
بیشتر بخوانید
وی تاکید کرد: بانک مرکزی فعلی قویترین بانک مرکزی در تامین اسکناس است و ذخایر بسیار خوبی در حوزه طلا و ارز دارد. به جرات میتوانم بگویم در ۴ دهه گذشته عملکرد مناسبی را داشته است.
گفت و شنودها نوید بخش کاهش نرخ ارز هستند اما اینکه در زمان نوسانات باید چه عکس العمل در برابر گرانی نشان داد، مهم است. پرهیز از سرمایه گذاری در ارز و همچنین خرید و فروش با نرخ های کاذب از جمله این موارد است. متقاضیان واقعی با انتخاب هوشمندانه از خرید نرخ های کاذب خودداری کنند تا عرضه و تقاضا به تعادل رسیده و نرخ واقعی نمایان شود.
انتهای پیام/