در حاشیه بازدید جمعی از مدیران استانی و شهری از آخرین وضعیت بیماران جذامی در مشهد، گزارشی از شرایط این افراد ارائه شد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، پس از مطالبه رسانه‌های خراسان رضوی مبنی بر سامان‌دهی وضعیت بیماران جذامی در مشهد، پوریوسف مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی، به اتفاق قاضی‌زاده هاشمی نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، کلایی شهردار مشهد، بهشتی نماینده دادستان، بحرینی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، فیروزی معاون امور توان‌بخشی بهزیستی خراسان رضوی، شهناز رمارم عضو شورای شهر مشهد، خواجه‌نائینی معاون شهردار مشهد، و جمعی از اصحاب رسانه ضمن بازدید از مرکز بیماران جذامی مشهد، مشکلات این بیماران را بررسی کردند تا برای کمبود‌ها و مشکلات آن‌ها اقدامات لازم انجام شود.

حمیدرضا پوریوسف، مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در حاشیه این بازدید گفت: بهزیستی خراسان رضوی خدمات توان‌بخشی در اختیار جذامیان قرار می‌دهد و هر بیمار جذامی که در کمیسیون پزشکی به‌عنوان معلول تأیید شود، زیر پوشش خدمات توان‌بخشی بهزیستی خراسان رضوی قرار می‌گیرد.

او افزود: کمیسیون پزشکی ویژه جذامیان در گذشته برگزار شده است و امسال نیز این کمیسیون مجدد برگزار و افراد جدیدی زیر پوشش بهزسیتی قرار گرفتند. در زمانی که خراسان رضوی ۳۰۰ بیمار جذامی داشت، ۱۵۰ نفر از این افراد زیر پوشش بهزیستی قرار گرفتند و مستمری دریافت می‌کردند.


مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: بخشی از این افراد فوت شدند و طبق آخرین آمار ۷۵ بیمار جذامی زیر پوشش هستند، اما باتوجه‌به اینکه این بیماری پیش‌رونده است، مجدد کمیسیون پزشکی برگزار شد و تعدادی از جذامیان این مرکز که در این مدت دچار کم‌شنوایی، نابینایی و کم‌توانی جسمی شده‌اند زیر پوشش بهزیستی قرار می‌گیرند.

سید امیرحسین قاضی‌زاده، نایب رئیس و نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: جذام‌خانه محراب‌خان از زمان مرحوم فاکر، نماینده اسبق مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی، مشکلات بیماران جذامی را پیگیری می‌کرد و همچنان این موضوع حل‌نشده مانده است و امروز که مسئولان وارد شده‌اند، باید دادستانی منافع و درآمد‌ها و دارایی‌های بیماران جذامی را به‌عنوان مدعی‌العموم احصا کند.

او افزود: اگر از منابع وقفی که در اختیار آستان قدس است، محل درآمد‌های دهکده رضوی یا ملک و زمینی حبس شده است و منافع در اختیار این بیماران قرار نمی‌گیرد، باید دادستانی پیگیری کند و بهزیستی نیز ذی‌نفعانی که شامل خدمات بهزیستی می‌شوند را در قالب کمیسیون هر چند ماه یک‌بار شناسایی کند و زیر پوشش قرار دهد.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علاوه بر اینکه شهرداری بستری فراهم می‌کند که محوریت اجرایی را نیز به دست بگیرد، قرارگاه خاتم و علوم پزشکی هم پای کار آمده‌اند. علوم پزشکی در راستای وظیفه انسانی خود برای همراهان بیماران و پارکینگ خودرو‌های آنان هزینه کرده است. حتی اگر مالکیت بیماران جذامی در این مرکز و ریشه این افراد را در نظر نگیریم، باتوجه‌به سابقه‌ای که در مرکز دارند، باید همکاری شود تا به کمک شهرداری و شورای شهر تکلیف ساخت مکانی جدید برای این افراد فراهم شود.

قاضی زاده هاشمی بیان کرد: متأسفانه اکنون بیماران این مرکز هیچ‌گونه امکانات و خدمات اولیه‌ای ندارند و این مرکز مکان مناسبی برای اسکان اولیه بیماران جذامی نیست.

انتهای پیام// م.ب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.