به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، زخم اثنی عشر، زخمی است که در آستر دوازدهه تشکیل میشود. اثنی عشر شما اولین قسمت از روده کوچک شماست، بخشی از دستگاه گوارش شما که غذا پس از ترک معده شما مستقیماً از آن عبور میکند.
زخم معده و زخم اثنی عشر هر دو از انواع زخم معده هستند. اگر هر کدام از این موارد را داشته باشید، آن را "بیماری زخم معده" مینامند.
معده شما اسید قوی ایجاد میکند که میکروبها را از بین میبرد و به شما در هضم غذا کمک میکند. برای محافظت از خود در برابر این اسید، سلولهای معده و اثنی عشر سدی از مخاط ایجاد میکنند. اگر این سد آسیب دیده باشد، زخم ایجاد میشود.
علت اصلی این آسیب عفونت با باکتریهایی به نام Helicobacter pylori یا H. pylori است. این باکتریها میتوانند باعث شود تا لایه اثنی عشر شما ملتهب شود و زخم ایجاد شود.
برخی از داروها همچنین میتوانند باعث ایجاد زخم اثنی عشر بخصوص داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن و آسپرین شوند. به ندرت، سایر داروها یا شرایط پزشکی ممکن است باعث ایجاد زخم شود.
این احتمال وجود دارد که در کشیدن سیگار، نوشیدن الکل یا استرس، به زخم اثنی عشر مبتلا شوید، اما این موارد از آلودگی به هلیکوباکتر پیلوری اهمیت کمتری دارند.
اگر زخم اثنی عشر دارید، ممکن است:
• درد در معده یا شکم وجود دارد (این درد ممکن است بیاید و برود و با یک آنتی اسید تسکین یابد)
• سوء هاضمه داشته باشید.
• بعد از خوردن غذا احساس پر بودن و نفخ کنید.
• احساس میکنید ممکن است استفراغ کنید (حالت تهوع)
• کاهش وزن
خیلی اوقات، یک زخم میتواند عوارض جدی ایجاد کند. اگر:
• شما یک درد شدید در معده دارید که از بین نمیرود.
• استفراغ یا مدفوع خونین و یا رنگ سیاه به نظر میرسد.
بیشتر بخوانید
برای تشخیص زخم اثنی عشر، پزشک با شما صحبت خواهد کرد و شما را معاینه میکند. آنها همچنین آزمایشاتی را انجام میدهند که شامل موارد زیر است:
گاستروسکوپی: (که به آن آندوسکوپی نیز گفته میشود)، یک متخصص از یک لوله نازک و انعطاف پذیر که در انتهای آن دوربین قرار دارد استفاده میکند تا داخل معده و اثنی عشر شما را نگاه کند.
آزمایش خون، نمونه مدفوع یا آزمایش تنفس: برای تشخیص اینکه آیا شما هلیکوباکتر پیلوری در سیستم خود دارید یا خیر.
اگر گاستروسکوپی انجام دادید، جراح ممکن است نمونهای از بافت (بیوپسی) را برای آزمایش هلیکوباکتر پیلوری انجام دهد.
اگر زخم شما به دلیل هلیکوباکتر پیلوری ایجاد شود، درمان معمول "درمان سه گانه" است. این شامل مصرف ۲ آنتی بیوتیک برای از بین بردن باکتریها و دارویی برای کاهش میزان اسید معده شما است.
اگر شما به عفونت هلیکوباکتر پیلوری مبتلا نشده اید و از داروهای ضد التهاب استفاده کرده اید، لازم است که مصرف آنها (در صورت امکان) را متوقف کنید و برای کاهش تولید اسید توسط معده، دارو را شروع کنید.
داروهای سرکوب کننده اسید: متداولترین دارو مهارکنندههای پروتون پمپ (PPI) است
اقدامات سبک زندگی میتواند علائم را بهبود بخشد، مانند:
اگر اضافه وزن دارید وزن خود را کاهش دهید.
از هر نوع غذای محرک مانند قهوه، شکلات، گوجه فرنگی، غذاهای چرب یا غذاهای پرادویه خودداری کنید.
وعدههای غذایی کمتری بخورید و وعده شام خود را ۳-۴ ساعت قبل از خواب بخورید.
سیگار کشیدن را متوقف کنید.
میزان مصرف الکل را کاهش دهید.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/