به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری دبیر شورای عالی حوزههای علمیه در همایش شکوه کرامت که به منظور تجلیل از خیریان استان قم در سالن همایشهای مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) برگزار شد، گفت: در شهر مقدس قم زندگی میکنیم و، ولی نعمت همه ما حضرت معصومه (س) است.
نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: کرونا سبب مشکلات زیادی شد، چون ظرفیت بیمارستانها محاسبه نشده بود و این موضوع باعث شد در ابتدا با برخی مشکلات روبرو شویم، ولی پیام مقام معظم رهبری که بر کمک مؤمنانه به نیازمندان همایش همدلی تعبیر شد سبب قیامتی در شهر مقدس قم و کل کشور شد و همه به میدان آمدند.
آیت الله حسینی بوشهری افزود: کرونا در این مدت سبب تغییرات زیادی در جهان شده است، ملت ایران در کرونا تحریمهای ناجوانمردانه دشمن را متحمل شده است و آغاز موج شیوع کرونا از قم نبود بلکه در این شهر کشف شد.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه عنوان کرد: در زمینه رزمایش کمک مومنانه همه اقشار وارد این صحنه شدند و احساس کردند مسئولیت اجتماعی عمومی بر عهده همه است، چون مسئولیت اجتماعی به سه بخش تقسیم میشود که گاهی مربوط به خانواده و بستگان و نیز مسئولیت عمومی است و ما در برابر مسئولیت عمومی قرار گرفتیم و اسلام نیز آنچه به جامعه باز میگردند اهتمام ویژهای دارد که مردم در کنار یکدیگر زندگی مسالمت آمیزی داشته باشند و از خودگرایی به دگرگرایی برسند و همه به فکر خود نباشند و به جامعه که نگاه میشود دیگران نیز در غم شادی دیگران شریک باشند که در آموزههای دینی ما وجود دارد که از آن به مساوات تعبیر میشود.
او ادامه داد: در زمینه کمک مومنانه شاهد انفاق و ایثار بودیم و در زمینه رزمایش کمک مومنانه شاهد این موضوع بودیم که برخی از افرادی که نیازمند بودند، ولی وارد صحنه شدند و به افرادی که از نظر مالی بسیار تحت فشار بودند کمک کردند که این موضوع شایسته تقدیر است.
آیت الله حسینی بوشهری تصریح کرد: مواسات فقط در عرصه مالی نیست بلکه ۳ نوع کمک داریم که گاهی به صورت انفاق و صدقه و بخشش است و از این نوع واژهها مطرح میشود، در برخی موارد انسان دیگران را برای کمک به دیگران شریک میکند و این موضوع مواسات نام دارد.
امام جمعه قم با اشاره به آیهای از قرآن کریم گفت: افرادی که وضع مالی خوبی دارند، ولی بخل میورزند که به دیگران کمک کنند روز قیامت متحمل عذاب الهی میشوند، موضوع قابل توجهی که باید مورد تأکید باشد این است که پایههای حکومت اسلامی در مدینه بر اساس مواسات پی ریزی شد.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه افزود: اگر خیرین قمی ۵۰ میلیارد کمک مالی میکنند ریشه در تاریخ اسلام دارد، در زمینه کمک به نیازمندان قرارگاه تشکیل شد و در زمینه کمک به محرومین همه پای کار آمده و شب و روز نشناختند و هنوز باید این موضوع تداوم داشته باشد و نباید تصور شود در زمینه کمک به محرومین کار تمام شده است.
آیت الله حسینی بوشهری افزود: طلاب جهادی برگ زرینی در تاریخ روحانیت ثبت کردند و در جاهایی که بسیاری از افراد حاضر به حضور نبودند وارد شده و کمک کردند.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه تقویت فضائل اخلاقی را از جمله آثار مساوات برشمرد و بیان کرد: خیرین و نیکوکاران و افرادی که وارد صحنه کمک به نیازمندان شدند این موضوع را بدانند که بر اساس روایات الهی دعای دیگران در حق آنها مستجاب میشود و دعای پدر و مادر نیز مستجاب میشود.
او تصریح کرد: امیرالمومنین فرمودند هیچ چیز مثل مواسات نمیتواند برادری را در جامعه اسلامی حفظ کند، اگر به همسایه و نیازمندان توجهی داشته باشیم علاوه بر اینکه مورد لطف خداوند قرار میگیریم فقیری در جامعه باقی نمیماند و همچنین بستر سازی برای ظهور امام زمان (عج) است.
عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: در زمانی که خیران و نیکوکاران برای بیمارستانها امکانات فراهم کرده و بستههای غذایی توزیع کردند دعای این بیماران و محرومان در حق خیران مستجاب است.
آیت الله حسینی بوشهری ادامه داد: اقدامات بسیار خوبی در سطح استان برای مقابله با کرونا انجام شد و بیمارستان امیرالمؤمنین (ع) و بیمارستان مادر به ظرفیت بخش درمانی استان افزوده شد که اقدام بسیار مهمی بود و برخی بیمارستانها از نظر پزشکی تجهیز شدند.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه گفت: بانوان استان در زمینه کمک به بیماران کرونایی نقش کلیدی ایفا کردند و وارد صحنه شده ودر زمینه تولید ماسک اقدامات بسیار شایسته انجام دادند، ظرفیت بانوان بسیار عظیم بود و باید صمیمانه و متواضعانه از مقام معظم رهبری تشکر ویژه کنیم که با مدیریت خود سبب شدند شرایط کشور رو به بهبودی باشد و شرایط کشورمان با دیگر کشورها قابل مقایسه نیست البته نگرانی وجود دارد و باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کرد.
انتهای پیام/ح