نمایشگاهی با عنوان «یاد یاران» و «علی معتمد کیست؟» در جوار مقبره شهدای هفتم تیر برپاست.

به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، انجمن دفاع از قربانیان تروریسم با همکاری شهرداری تهران به منظور ترویج حقوق بشر شهدای هفتم تیر و تبیین سوءاستفاده مجرم تروریستی از بستر پناهندگی، نمایشگاهی را با عنوان «یاد یاران» و «علی معتمد کیست؟» مقارن با سی و نهمین سالگرد آن فاجعه بزرگ با حضور خانواده‌های شهدا و شخصیت‌های فرهنگی و سیاسی و حقوق بشری و مقامات قضائی، در جوار قبور آن شهیدان برپا کرد.

نمایشگاه «علی معتمد کیست؟» روایتی است از اختفای تروریست در بستر پناهندگی در کشور هلند. محمدرضا کلاهی صمدی عامل انفجار هفتم تیر سال‌ها با نام جعلی علی معتمد در کشور هلند سکونت داشته که اقدام دولت هلند در اعطای پناهندگی به این مجرم تروریستی مغایر صریح قوانین پناهندگی است.

همچنین تابلوئی با نام "هلند در شرمندگی" که چگونگی ماجرای جنایت و فرار و اختفا با نام جعلی در کشور هلند را تحلیل می‌کند، در ضلع جنوبی مزار شهدا نصب شد.


بیشتر بخوانید


حجت الاسلام اژه‌ای معاون اول قوه قضائیه در سخنانی به چگونگی فاجعه هفتم تیر و خاطرات آن شهدای گرانقدر پرداخت ودر خصوص شهید بهشتی بیان کرد که ایشان در انجام وظایف خود از هیچ شماتتی هراس نداشت.

در آیین افتتاح نمایشگاه، اسلامی فرزند یکی از شهدای هفتم تیر، بیانیه با عنوان " حق بر دانستن حقیقت" را خطاب به وزیر دادگستری و دادستان هلند قرائت کرد.

برگزاری نمایشگاه یاد یاران در بهشت زهرا

در بخشی از این بیانیه آمده است: انسان‌هایی که در این جنایت عظیم به ملکوت اعلی پیوستند جملگی از نخبگان و شخصیت‌های علمی و سیاسی کم نظیری بودند که بواسطه انقلاب اسلامی و سقوط نظام دوهزار و پانصد ساله شاهنشاهی اولین گام‌های تجربه مردم سالاری را در مجمع حزبی سپری می‌کنند. تا چاره‌ای برای مشکلات جامعه بیابند و به جز اعتلای کشور استکبارزده در قرون متمادی آرزوی دیگری نداشتند و به حق مصداق‌های واقعی شیفتگان خدمت بودند.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: سردمداران آمریکا و طراح جنایت یک ماه بعد از روز واقعه یعنی ۷ مرداد با ربایش هواپیمایی نظامی با چهره و لباسی مبدل به نحوی فضاحت بار متواری و به فرانسه می‌گریزند و پس از چند سال فرماندهی و هدایت توطئه و اقدامات تروریستی علیه ملت ایران در بستر پناهندگی با دعوت رسمی جانی منطقه به عراق رفته و با همدستی این دیکاتور سابق عراق، جنایات دیگری را علیه مردم ایران طراحی و هدایت می‌کنند.

در بخش دیگر از بیانیه می‌خوانیم: محمدرضا کلاهی صمدی عامل اصلی اقدام تروریستی نیز که ساعاتی قبل از انفجار دفتر حزب را ترک کرده بود پس از چند ماه زندگی مخفی به عراق متواری و در رادیو مجاهد با نام مستعار کریم فعالیت داشت نیز به آن‌ها پیوسته و در بخش عارفی (روابط با دولت عراق) با همان نام مستعار کریم فعالیت می‌کرد. تا اوایل دهه هفتاد که ظاهرا به دلیل مشکلات روحی و سرخوردگی، ابتدا به آلمان و سپس هلند منتقل و با هویت جعلی علی معتمد به اتفاق همسر دومش در کشور هلند زندگی می‌کرد که در اواخر سال ۹۴ دو تبهکار هلندی او را به قتل می‌رسانند.

در ادامه بیانیه عنوان شد: قرائن و شواهد گوناگون بیانگر آن است که این موضوع یک قتل ساده نیست، بلکه با یک پرونده بین المللی تروریستی پیچیده مواجهیم، که بایستی همه ابعاد آن با دقت بررسی شده و مورد تحقیق قرار گیرد؛ که مهمترین وجه آن پیشینه تشکیلاتی مقتول است؛ که چه بسا دلیل قتل هم باشد. یکی از اجزاب اصلی پرونده قتل این تروریست بازماندگان فاجعه هفتم تیر هستند که بایستی هر چه سریعتر از سوی دادگاه مربوط مورد شناسایی قرار گرفته و فرصتی برای مشارکت آن‌ها در فرآیند دادرسی فراهم شود.

در انتهای بیانیه نیز آمده است: انجمن دفاع از قربانیان تروریسم در سی و نهمین سالگرد فاجعه هفتم تیر و از محل مزار شهدای گرانقدر آن فاجعه بزرگ از مقامات قضایی به ویژه وزیر دادگستری و دادستان هلند می‌خواهد فرصتی را برای بازماندگان فاجعه هفتم تیر به عنوان ذینفع در این پرونده فراهم کرده تا با شناسایی دیگر همدستان این جانی، حق بر دانستن حقیقت و دسترسی به عدالت برای این بازماندگان فراهم شود.

در انتهای مراسم خانواده‌های شهدا با نثار گل به مزار شهدای عالیقدر هفتم تیر یاد و خاطره آن‌ها را گرامی داشتند.

نمایشگاه «علی معتمد کیست؟» و «یاد یاران»، تا روز شنبه هفتم تیرماه در محل یادمان هفتاد و دو تن در بهشت زهرا برقرار است.

همچنین انجمن دفاع از قربانیان تروریسم مسابقه‌ای را در خصوص تصویر قبر علی معتمد در قبرستان المیره شهر هلند برگزار می‌کند که مخاطبان بایستی پاسخ خود را در خصوص «علی معتمد کیست؟» به صورت مکتوب یا در قالب نوشته، عکس، فیلم و یا مستند به انجمن ارسال کنند. در روز هفتم تیر، به هفت نفر از کسانی که پاسخ درست را بیان کنند، به قید قرعه جوایزی اهدا می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: هفتم تیر ، شهید بهشتی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار