امید طهماسبی زاده مدیر جهاد کشاورزی مشهد در گفت وگو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از مساحت مشهد را مناطق خشک و بیابانی تشکیل میدهد پرورش شتر اهمیت دو چندانی دارد.
او افزود: برخی از ویژگیهای شتر مانند توانایی بالای تحمل کم آبی، تغذیه از علوفههای خشک و گیاهان مرتعی و بیابانی، مقاومت بهتر در مقابل بیماریها، هزینههای درمانی کم در مقایسه با سایر دامها، متابولیسم پایین، افزایش وزن روزانه مناسب و دوره پرواربندی کوتاه این حیوان را از منظر اقتصادی جهت پرورش و تولید گوشت و شیر به صرفه میکند.
مدیر جهاد کشاورزی مشهد با بیان اینکه برای پرورش شتر به تاسیسات چندانی نیاز نیست، ادامه داد: روزانه بیش از ۶۵۰ کیلوگرم شیر شتر تولید میشود و با توجه به خواص بالای شیر شتر دانشمندان از آن به عنوان طلای سفید بیابان یاد میکنند.
طهماسبی زاده بیان کرد: شیر شتر حاوی مقادیر زیادی مواد معدنی، آهن، روی، پتاسیم، مس، سدیم و منیزیم است. ۳ برابر شیر گاو ویتامین C دارد و از لحاظ ویتامین A, B۲ و پروتئین غنیتر میباشد و کلسترول آن کمتر است.
او تصریح کرد: شیر شتر خاصیت آنتی باکتریایی و آنتی ویروسی دارد، هضم آن راحتتر و دارای قابلیت مبارزه با بیماریهایی مثل سرطان، آلزایمر، هپاتیت C سل، زخم معده، دیابت، ایدز، کنترل فشار خون، گرفتگی عروق و پوکی استخوان است.
انتهای پیام//ف. ش