به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در حوزه نبردهای جهانی چند عامل اهمیت دارند یکی از این عوامل دارابودن تجهیزات و تسلیحات مدرن نظیر هواپیماهای جنگی یا جنگندههاست. از ابتدای ورود هواپیماها به عرصه نبردهای مختلف تاکنون ۵ نسل از این تجهیزات معرفی شده که ایران نیز با ساخت هواپیماهای نسل سوم و نسل پنجم به این عرصه وارد شده است.
دکترین نظامی ایران بر اساس یک برنامه جامع دفاعی طراحی شده و هدف آن پاسخ کوبنده به هر نوع تجاوز است. بر این اساس میتوان نظام دفاعی ایران را یک نظام دفاعی واقعی و براساس توان بومی دانست که مولفههای قدرت خود را نه از واردات صنایع نظامی، که از فناوری بومی دریافت میکند. دوران ۸ سال دفاع مقدس و خروج مستشاران نظامی که در دوران طاغوت شاکله ارتش شاهنشاهی را شکل داده بودند، هنوز در خاطر استراتژیستهای دفاعی ایران مانده است و به عنوان یکی از نمونههای واقعی در دنیای نظامیگری مثال زده میشود.
بیشتر بخوانید
ایران که پیش از انقلاب اسلامی یکی از بزرگترین خریدار تسلیحات در جهان بود، پس از انقلاب اسلامی با دو رویداد مهم یعنی تحریم های ایالات متحده آمریکا و آغاز جنگ تحمیلی روبرو شد. ایران در طول این دوران به سختی نیازهای خود را در همه حوزه های دفاعی به خصوص اورهال و بازآماد جنگنده ها تامین می کرد تا اینکه مسئولان دفاعی کشور به تصمیم مهمی رسیدند و آن هم خودکفایی در صنایع نظامی بود.
سرلشکر شهید منصور ستاری بنیانگذار خودکفایی در نیروی هوایی ارتش که این کار را با تاسیس مرکز خودکفایی اوج به نهایت رساند. این محل در ابتدا برای نوسازی و تعمیرات قطعات هواپیماها تاسیس شد، اما در سال های بعد به محلی برای طراحی و نوسازی هواپیماها تبدیل شد.
با اتمام جنگ تحمیلی، طراحی و ساخت جنگندههای «صاعقه» و «آذرخش» آغاز و نمونههای اولیه و نهایی آنها طراحی و ساخته شد. این طراحیها نشان داد که همه تلاشهایی که تا کنون برای ساخت و طراحی جنگنده در ارتش و وزارت دفاع انجام شده بیهوده نبوده و در مراکز فنی این مجموعهها کارهای مهمی در حال انجام است.
دهه ۷۰ شمسی بود که یکی از مقامات بلندپایه ارتش جمهوری اسلامی ایران از طراحی و ساخت نخستین جنگنده بومی خود با نام آذرخش خبرداد. این جنگنده در واقع یک نمونه از جنگنده اف ۵ تایگر بود که در صنایع دفاعی کشورمان بومی سازی شده بود و در خط تولید قرار گرفت. دهه ۷۰ که از نیمه گذشت آذرخش رونمایی و در سال ۸۰ به ناوگان نیروی هوایی ارتش الحاق شد.
شهریورماه سال ۸۵ بود که جنگنده بمبافکن «صاعقه» با پرواز موفق در رزمایش «ضربت ذوالفقار» رسما به ناوگان هوایی ارتش پیوست و در رژه هفته دفاع مقدس سال ۱۳۸۶ از آن رونمایی شد.
پیش طراحی جنگنده صاعقه، در مرکز طراحی و تحقیق دانشگاه هوایی شهید ستاری طراحی و ساخته شد. این جنگنده با طول بیش از ۱۴ متر و پهنای بال پیش از ۸ متری خود دو سکان عمودی دارد. ارتفاع این جنگنده در حدود ۴ متر و ۳۰ سانتی متر و بیشینه سرعت آن بیش از ۲ ماخ است.
اواخر دهه ۸۰ شمسی بود که خبری در رسانهها منتشر شد؛ این خبر حاکی از آن بود که ایران به فناوری طراحی و ساخت جنگندههای نسل پنجم دست یافته است. اما خبر دقیقتر مربوط به روز ۱۴ بهمن ماه سال ۹۱ بود که نمونه اولیه این جنگنده با حضور محمود احمدی نژاد رئیس جمهور و سردار احمد وحیدی وزیر دفاع به طور رسمی رونمایی شد.
طراحی و ساخت جنگنده نسل پنجم توسط ایران پیام مهمی برای کشورهایی مانند آمریکا و روسیه دارد که در واقع صاحب و دارنده اصلی این تکنولوژی هستند. این یعنی که دیگر این کشورها به طور انحصاری صاحب این تکنولوژی نیستند و کشور قدرتمند دیگری به نام جمهوری اسلامی ایران هم به این تکنولوژی دست پیداکرده و در حال کامل کردن چرخه این تکنولوژی است.
طول جنگنده قاهر ۳۱۳ با دو موتور بومی خود در حدود ۱۴ متر، پهنای بال در حدود ۸ متر و ارتفاع آن نیز در حدود ۳/۵ متر تخمین زده میشود. این جنگنده توانایی حمل تسلیحات پیشرفته بومی مانند بمبهای لیزری و کروزهای هواپایه را دارد و از قدرت تهاجمی بالایی برخوردار است. یکی از ویژگیهای تهاجمی این جنگنده این است که میتواند ۴ موشک و یا بمب جنگی را در محفظه داخلی خود جای دهد.
سامانه اپتیکی زیردماغه یکی دیگر از تجهیزات موثر این جنگنده است که این امکان را به آن میدهد که به خوبی منطقه موردنظر خود را رصد و پایش کند.
قابلیت نشست و برخاست با طول باند کوتاه و تعمیر و نگهداری آسان و سریع از دیگر ویژگیهای این جنگنده بومی است. سامانههای الکترو اویونیک، سطح مقطع راداری بسیار کم، توانایی پرواز در ارتفاع پست و رادارگریزی این جنگنده بومی را به یک نمونه بسیار عالی و ارزشمند در سطح جهان تبدیل کرده است. البته اگر این جنگنده برحسب دانش روز ارتقا پیداکند میتواند مانند جنگنده اف ۳۵ به صورت عمودپرواز نیز به پرواز درآید.
کارشناسان چه میگویند...
بسیاری از کارشناسان دفاعی در سطح جهان میگویند که اگر ایران واقعا به این تکنولوژی دست پیداکرده باشد، یعنی مرزهای دانش هوایی را به طور کامل درنوردیده و بر لبه تکنولوژی جهانی قدم برمیدارد.
سایت (Military Factory) در مقاله تحلیلی خود درباره این جنگنده نوشته است که جنگنده قاهر ۳۱۳ به صورت بومی در صنایعی همچون هسا، پنها، صها ساخته شده که قابلیت رادار گریزی را دارد.
شبکه فاکسنیوز نیز میگوید که دانش طراحی و ساخت این جنگنده به طور کامل ایرانی است و در اختیار دانشمندان ایرانی قرار دارد.
خبرگزاری اسپوتنیک روسیه هم در گزارشی که با محوریت بررسی جنگندههای نسل پنجم نوشته جنگنده قاهر ۳۱۳ را یک جنگنده نسل پنجم دانسته است.
روزنامه گاردین پرواز جنگنده قاهر ۳۱۳ را نشاندهنده خودکفایی ایران در زمینه فناوری نظامی دانسته است.
کلام آخر...
نباید این نکته مهم را نادیده گرفت که هیچ گروهی اعم از نظامی و حتی غیرنظامی، ابزارهای حیاتی و استراتژیهای محرمانه خود را به عرصه نمایش عمومی نخواهد گذاشت و تنها بخشی از توان دفاعی که محرمانگی خود را از دست داده برای عموم منتشر میشود. توجه به این نکته شاید بخشی از گستره فعالیتهای توسعه دفاعی کشور را بیش از پیش نمایان سازد که نمایش قاهر ۳۱۳ تنها بخشی از فعالیتهایی است که امروزه محرمانگی خود را از دست داده و ضرورتی برای اختفای آن وجود ندارد.
انتهای پیام/
از یه طرف دوس دارم واقعا اون چیزیه که وزارت دفاع میگه اگه راست باشه که باعث افتخاره ومارو خیلی خوش حال میکنه
فک هم میکنم شاید واقعا مثل مستعان مسخره بازی باشه
و پایگاه شما آمریکایی ها رو در آمریکا زدیم
ان شاء الله این جنگنده هم بزودی در آسمان دیده خواهد شد
امیدوارم پرواز هم بکنه
این نسل پنجم از جنگنده های فوق پیشرفته هستش که حتی از اف ۳۵ و سوخو۴۷ و جی ۲۰ هم سرتره هزینه اونا بیشتر ۸۰ میلیون دلاره اما ما با بومی سازی تونستیم بار بیست و یک میلیون پونصد هزار تومن سر و تهش رو جمع کنم تازه یه لاستیک زاپاس هم داریم موقع پنچری سریع اقدام به تعویض لاستیک کنیم
این قاهر ۳۱۳ است که خاری بر چشم آمریکا ملعون و اسرائیل غاصب است ،بدانید و آگاه باشید که قاهر ۳۱۳ قهر خداوند بر شماست ای شیاطین .
این منافق آلبانی برای تمسخر این جملات رو نوشته
ولی
فقط ساخت هر جنگنده کوثر (F5) دقیقا 8 میلیون دلار معادل 240 میلیارد تومن هزینه داره
حتی مشکل در حد یک پیچ ساده ممکنه که جنگنده در کف دریا پیدا شود
خب دیگه فکر نکنم حرفی باقی مونده باشه
انشالله ادامه راه ساخت جنگنده نسل ۵ باشه
سیستم جنگ الکترونیک و رادار هوشمند قوی هم نداره
برای ساخت هر فروندش نهایت 7 میلیون دلار هزینه نیاز داره و به 80 میلیون دلار فروخته میشه!!!!!
کاربران این هواپیمای اسقاطیلی F16، فهمیدند به درد سطل زباله میخوره حالا به فکر خرید جنگنده های بهتر افتادند اما غافل از اینکه حتی جنگنده بدردنخور J10 چین هم 2 برابر نسبت به f16 برتری داره
تایوان حدود 180 تا 220 فروند از این هواپیمای f16 قدیمی و مزخرف رو خریده
درسته f16 یک مشت آهن قراضه بیش نیست
حالا ببینید که چه قدر زیبا توسط ناوگان هوایی چین این f16 های اسقاطیلی قدیمی تبدیل به خاکستر خواهند شد
و جنگنده های نسل پنجمش (یعنی F35) مشکلات خیلی زیادی داره و چند تاش سقوط کرد که خب شما بهتر خبر دارید
خط تولید جنگنده در ایران تازه 5 ساله که شروع شده (الحمدالله اینکه اول کاری جنگنده ای در حد نسل 4 ساختیم واقعا عالی است) و همین تقدیر و تشکر داره
ان شاء الله با تلاش و امید بزودی جنگنده نسل پنجم خودمون رو هم در آسمان ایران خواهیم دید
با غرغر و آیه یاس خوندن هیچی جز حس بدبختی و نا امیدی بی دلیل شیطانی نصیبتون نخواهد شد
اولا اینکه شما منافقین همیشه دنبال بهانه هستید که در ذات شماست
وقتی 14 سال پیش موشک شهاب 3 با برد 3 هزار کیلومتر آزمایش شد و به تولید انبوه رسید از ترس رونمایی از سایر موشک ها مثل شهاب 5 و 6 دیگه لال شدید
ایران سریع ترین اژدر جهان رو هم در اختیار داره
(100 متر در ثانیه)
خودرو؟؟!! همه رو مثل خودت.. فرض کردی؟ مثلا میخوای با سانتافه بری دفاع کنی؟؟ خخخخخ
اوکراین هم از این حرف های مفد زیاد میزد و خلع سلاح شد
تولید پراید هم 3 سال پیش که تموم شده
پژو 207 و جک و شاهین و K132 و..... تولید ملی نیست
ضعف ما در خودرو سازی بخاطر مستعمره بودن صنعت خودروی ما توسط کشور هایی مثل فرانسه است
اما تاکید دوباره : خودرو هیچ ربطی به تسلیحات دفاعی نداره
سوم :ساخت جنگنده F35 بیش از 16 سال طول کشید (با اینکه 4 کشور در ساختش شریک بودند)
و همین امسال 3 فروند F35 اسقاطیلی به ته دریا سقوط کرد
ضعف و ناکارآمدی این جنگنده آمریکایی کاملا مشخصه
ماستا رو چرا میریزی رو قیمه ؟
و کلیپ 10 ثانیه ای از پرواز قاهر 313 در رسانه ها پخش شده میتونید ببینید
و رادار ها و سرعت قاهر از اف 14 بسیار پیشرفته تره
همون آمریکا آمریکا که اسمش تو دنیاست. از ساخت هواپیماهای مزخرف 100 سال پیش شروع کرد.
و در 50 سال پیش اف 4 رو ساخت که ما الحمدالله در 10 سال پیش به این تکنولوژی اف 4 و اف 5 رسیدیم.
در 30 سال پیش اف 16 توسط امریکا ساخته شد که به اون هم خواهم رسید.
صلوات
ولی جنگنده های اف 16 و اف 18 حدود 40 سال پیش ساخته شده
بالاخره با تلاش و کوشش از اف 16 هم بهتر خواهیم ساخت.
امیدوارم امکاناتش هم عالی باشه
قاهر 313 جنگنده ای برتر از اف 22 هستش.
و در نمایشگاه نیروی هوایی روسیه ماکس 2021 پرواز خواهد کرد.
روز های فوریه.
ببینید وقتی ایران جنگنده اف 5 و اف 4 و اف 14 رو داره بومی سازی میکنه. از ساخت اف 18 و اف 22 هم عاجز نیست.
حتما یه چیزی هست که شما ها این طور آتیش گرفتید و به وحشت افتادید و برای ایجاد تفکرات روانی و گفتن دروغ اومدید تو این سایت
به کوری دشمنان جنگنده های کوثر و سوخو 35 و قاهر 313 و جی 10 به ناوگان هوایی ایران اضافه خواهد شد
کافر فاسد.
از اف 35 های اسقاطیلی که دیگه بهتره.
انشاالله سریعتر بتونه پرواز کنه
اقا یه خبر از قاهر بدین حداقل
از اوایل دهه 80تا الان یه عمر گذشته، یه گزارشی چیزی تهییه کنید ما مردیم از این سردرگمی!!
امیدورام
زودتر
عملیاتی
بشه
نمونه اولیه هم سال ۱۴۰۰ با موتور های کلیموف روسی پرواز می کنن اما نمونه نهایی با موتور های توربوفن بومی ۳۵۰۰۰ پوندی عملیاتی می شن .
میگی نه مثل اون دری قابلمه کرونا یاب
مثل ناو جنگی ک کشتی باری ایتالیایی۲۵سال ساخت بود
۱۱سال قاهر میخواد بپره این همه بودجه (بودجه سپاه از ارتش با این همه تجهیزات و نیرو بیشتره)نفله میکنید آخرشم معلومه
یه عده چنان نقد و بررسی میکنن که آدم فکر میکنه خودشون هواپیما ساز هستن
یارو از ارابه فرود و ضخامت بال ایراد میگیره
ببینم تویی که اینو میگی چقد در این رشته تحصیل کردی؟ اون کسی که اینو طراحی کرده متخصص هست و تحصیلات آکادمیک این رشته رو دیده و کلی سابقه داره مثل تو نیست که اطلاعاتت رو از ویکیپدیا میاری
و اینکه اینا ماکت هستن و برای سالها پیش هستن و داره روشون کار میشه
مثلا همون دماغه که میگید توش رادار جا نمیشه خودش تو دو تا عکس اولی سایزش با عکسای بعدی خیلی متفاوته
درباره زمان رونمایی هم باید بگم که ساخت یه جنگنده نسل ۵ خیلی زیاد طول میکشه و همین اف۳۵ و سوخو۵۷ هم سالهای خیلی زیادی ساختشون طول کشید
سوخو۵۷ تازه همین چند روز پیش بود که رسما وارد خدمت شد
درباره زمان رونمایی قاهر هم شایعات خیلی زیادی پخش شد ولی تنها خبر معتبری که اومده از وزارت دفاع هست که امسال اعلام کرده که قاهر سال ۱۴۰۰ قراره پرواز کنه
یه عده هم این پایین نوشتن که قراره عید پرواز کنه که این حرف تایید نشده و فقط گفتن سال ۱۴۰۰
یکی از دوستان گفته تا عید منتظر بشید ما تا عید منتظر میشیم ولی مطمئنم اشتباه می کنی مگر اینکه شما از افراد حساس باشید
امیدوارم زودتر رونمایی بشه ، خیلی خوب میشه حداقل می تونیم به این ببیالیم که جنگنده نسل 5 داریم
فقط موندم این ماکتا عجب ماکت های باحالی اند میرن عین الاسد رو عین الجسد میکنن ، آرامکو را دقیق می زنن ، 170 تا داعشی رو تو دیرالزور نابود می کنن
حرف در قابلمه هم زدی ، اشتباه نکن در قابلمه فقط رادار پاتریوت هایی که تو آرامکو زاییدن ، در قابلمه فقط اینه و بس
تو چند سایت و مقاله دیدم که قاهر ۳۱۳ رو اومدن با F35 مقایسه کردن
واقعا آدم شاخ درمیاره! طبق ماموریت قاهر که پشتیبان نزدیک از نیرو های
زمینی میکنه باید با جنگنده های مثل A10 تاتدربولت مقایسه بشه نه F35,
هرچند خبری از قاهر نیست که یا از ادامه تحقیقات صرف نظر شده یا به خاطر حساسیتش محرمانه مونده که نظر نن اولی هست.
قاهر اگر جنگنده ای سبک و برای پشتیبانی باشد باز هم باعث افتخار و رشد بسیار زیادی است و راه را برای ساخت جنگنده های قوی تر و بهتر فراهم میکند
کشور ما چهل ساله انقلاب شده و سی ساله از جنگ رها شده انتظار نداشته باشید راهی رو که آمریکا و روسیه در ۱۰۰ سال طی کردن تا اینی که الان هستند شدن رو ما در ۲۰ سال طی کنیم
با این حال سرعت رشد ما بسیار بالاست
عزیزانم با هر نگرش و سلیقه ای که باشد دوستتان دارم
این هواپیما به قول بعضی از برادران و خواهرانم اگر هم ماکت باشه ولی مایه افتخار ایران ما هست.
درود بر همه شما و ایران سر بلند
وقتی اینقدر ما دوچار فقر فرهنگی هستیم که وقتی یک نفر مخالف ما حرف بزند میزنیم تو دهانش ....چی بگم.
به نظر من وقتی ما تو خودرو سازی اینقدر نقص وکاستی داریم،از بابت ساخت هواپیما خدا بخیر کند.
خوبه آدم آرزوهای بزرگ داشته باشه ولی همیشه باید از پله پایین شروع کرد تا دیوار سست نباشه.
انشا الله که حتما همین طور هم هست.
درهر صورت دست همه زحمت کشای صنایع کشوری و لشکری درد نکنه حتما چیزی هست ولی خوب بالاخره کم کاستی هم دارد که انشاالله به مدد ویاری جان بر کفان حل خواهد شد.
ای عشق و جان من
فرزندان حقیقی تو با جان و دل عاشق تو هستن
بعداز نزدیک دو قرن استعمارت ای ایران، تعدادی گرایش به استعمارگران پیدا کرده اند؛ ناراحت نباش ؛ این هم می گذرد و تاریخ قضاوت خواهد کرد
ولی یه نکته ای هست، هیچ خبر تازه ای از قاهر 313 نیست و آخرین بار هم فقط عملیات فَست تاکسی رو انجام داده، الان یکی بگه میتونه عملیات واقعی انجام بده یا نه؟
ورودی هوا هم کوچک به نظر میرسد
خدا قوت
رونمایی کنید قاهرو
یکی به مسئولین بگه اینکارو انجام بدن دیگه
محرمانه نگاه داشتن چیه ؟
یک روز هم دیر خبر رو رسوندن اشتباهه