به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری امروز خود با اصحاب رسانه اظهار کرد: دولت در خط مقدم مقابله با تهدیدهای اقتصادی و سخت شدن زندگی مردم قرار دارد؛ همچنین عملیات روانی گستردهای در کشور صورت گرفته و عبور از این مقطع وظیفه ملی همه است.
ربیعی تصریح کرد: بنای دولت همکاری صمیمانه با همه قوا و نهادهای مختلف برای عبور از شرایط دشوار و حل مشکلات مردم است؛ امروزه آثار تخریبی تحریم بیسابقه بوده و هم پوشانی آن با شیوع بیماری کرونا بر هیچ کس پوشیده نیست.
سخنگوی دولت ادامه داد: امروز باید بیش از گذشته تمامی نهادها، قوا و مردم در کنار یکدیگر قرار بگیرند؛ چندین بار در همین نشستهای خبری در پاسخ به سوالهای شما درباره قیمت گازوئیل گفتم که دولت هیچ بنایی برای افزایش قیمت گازوئیل ندارد، اما متاسفانه میبینیم که تعدادی از کشاورزان و کسانی که در حوزه حمل و نقل مشغول هستند، مداوم در این خصوص شایعه پراکنی میکنند.
او بیان کرد: سختی اقتصادی مردم را دچار مشکل کرده و ما در جریان این وضعیت هستیم؛ اما دولت برای مقابله با این فشارها تمام قد ایستاده است.
سخنگوی دولت یادآور شد: هوشیاری رسانهها و اتحاد همه جانبه مسیر جدیدی است که در پیش گرفتهایم؛ البته اعتماد جامعه و دولت باید بیش از پیش افزایش یابد.
سخنگوی دولت افزود: چند روز قبل در فضای مجازی درباره برخورد با دلالان فیلم هایی منتشر شد که متعلق به سالهای قبل بود البته در هفته صدها متن و فیلم تولید میشود که به روان مردم فشار وارد میکند.
ربیعی گفت: با وجود فشارهای تحریم، صنعت کشورمان رونق جدیدی پیدا کرده و با ممنوع کردن ۲ هزار قلم کالای وارداتی، شرکتهای دانش بنیان پیشرفت کردهاند و رشد صنعت و معدن ما آینده نوید بخشی برای حوزه اشتغال دارد.
او بیان کرد: بحثهای مفصلی برای جهش تولید، مقابله با واردات و افزایش تولیدات داخلی در دولت مطرح میشود؛ همچنین امسال برای ما موضوع صنعت بسیار متفاوتتر از گذشته است.
ربیعی ادامه داد: طبق برنامه ریزیهایی که داشتیم در سال ۹۹، ۱۰ درصد در فولاد، ۱۲ درصد در مس و ۷۵ درصد در آلومینیوم باید به رشد برسیم که در فصل اول سال پایه ریزیهای خوبی در این خصوص صورت گرفته است.
او افزود: امسال در مجموع ۲ میلیارد دلار طرح افتتاح خواهیم کرد؛ یکی از این طرحها بحث انتقال آب خلیج فارس به استانهای هرمزگان، کرمان و یزد است که توسط دولت دنبال میشود؛ ۷ طرح فولاد سازی در حال تکمیل است و ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره و ۱۵.۵ میلیون گندله در سنگان از جمله پروژههایی است که در سال ۹۹ به بهره برداری خواهد رسید.
سخنگوی دولت ادامه داد: خوشبختانه وقتی ما را از صادرات نفت محروم کردند، صادرات ما در حوزه صنعت و معدن رشد خوبی داشته است و اهداف صادراتی ما محقق شده است و با وجود همه فشارهایی که داشتیم، در سال ۹۹ نگرانی از بابت تامین ارز نخواهیم داشت.
او با اشاره به برنامههای افتتاحی دولت گفت: امسال ۲۰۰ طرح با مبلغ ۱۷۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری به همراه ۴۰ هزار شغل مستقیم در سال جهش تولید خواهیم داشت و آن را اجرا خواهیم کرد که هم هدف جایگزینی واردات دارد و هم زنجیره ارزش را تکمیل میکند و افزایش صادرات غیرنفتی را به دنبال خواهد داشت و جهت گیری خوبی داشته است.
ربیعی ادامه داد: ۲۶ درصد سرمایه گذاریها در مناطق محروم و کم برخوردار صورت گرفته است که به جهت عادلانه کردن رشد و تولید در کشور بوده است. الکتروگرافیکی یکی از مشکلات ما در صنعت فولاد بوده که به سمت تولید آن حرکت کردهایم.
سخنگوی دولت با اشاره به حرکت دولت به سمت داروهای نوترکیب گفت: در داروهای سرطان موفقیتهایی به دست آوردهایم و در ساخت واکسن کرونا هم گامهای موفقی برداشتیم و مراحل اول را موفقیت آمیز طی کردیم. ۷۱ هزار و ۲۰۰ طرح در دستور کار داریم که نوید بیش از ۲ میلیون شغل را تا ۱۴۰۰ دارد.
او در ادامه گفت: مسئله کرونا را در سه کمیته فرعی و یک کمیته اصلی دنبال کردهایم که براساس گزارشهای ارائه شده استانهایی که وارد پیک کرونا شدهاند آمار جان باختههای کشور را افزایش دادهاند؛ استان خوزستان به ثبات نسبی رسیده است، اما شرایط آن کاملا بازگشت پذیر است.
سخنگوی دولت در ادامه درباره علت افزایش شیوع کرونا در کشور افزود: براساس بررسیهایی که در ستاد کرونا صورت گرفت مهمترین عامل پیکهای جدید، عادی شدن کرونا برای مردم، رفتارهای غیربهداشتی و عدم مراعات در برخی واحدهای ارائه دهنده خدمات عمومی بود؛ بررسیها نشان میدهد در برخی از شهرستانها و محلهها، پنهان کردن بیماری یکی از علل افزایش ابتلای افراد به این بیماری بوده است؛ همچنین برچسب زنی در مورد بیماران سبب پنهان کردن بیماری شده است که در این خصوص باید به رسانهها کمک کنیم.
او ادامه داد: همکاران ما در وزارت بهداشت آگهی را نشان دادند که فرد به خاطر اجتناب از برچسب زنی، علت فوت را در آگهی ترحیم ذکر کرده است که نیازمند فرهنگ سازی در این زمینه هستیم.
ربیعی تصریح کرد: متوسط همکاری ما در اردیبهشت ماه ۸۸ درصد بوده است که این موضوع امروز ۲۰ درصد تنزل پیدا کرده است و در برخی از مناطق بسیار پایین آمده است که در این مرحله ناچاریم برای اجباری کردن پروتکلها و نظارت بیشتر، تصمیمات جدید اتخاذ کنیم.
او با اشاره به تصمیمات دولت برای مقابله با ویروس کرونا گفت: از ۱۵ تیرماه استفاده از ماسک در اماکن سرپوشیده عمومی و در مناطق قرمز و نارنجی اجباری است. در مشاغل قرمز و نارنجی که در گروههای ۳ و ۴ تعریف شدهاند در مناطق سفید با تشخیص وزارت بهداشت استفاده از ماسک اجباری خواهد بود.
سخنگوی دولت عنوان کرد: توزیع ماسک ارزان قیمت با همکاری شهرداریها و وزارت صمت در دستورکار داریم که عملیاتی شده است و باید گسترش پیدا کند.
ربیعی پایان با اشاره به تلاشهای دولت برای تامین ماسک مورد نیاز کشور گفت: خوشبختانه امروز ظرفیت تولید ماسک صنعتی در کشور به ۵ میلیون رسیده است، این رقم فارغ از ماسکهای کارگاهی است.
سخنگوی دولت گفت: برای جلوگیری از قاچاق و کمک به وضعیت معیشتی مرزنشینان به آنها اجازه داده شد از فراوردههای نفتی، صادرات داشته باشند. بر این اساس ۴۵۰ میلیون لیتر توسط وزارت نفت به روستاهای مرزنشین تا شعاع ۲۰ کیلومتر اختصاص داده میشود.
او ادامه داد: ۲۰ درصد ارزش ریالی صادرات را به مرزنشینان خواهیم داد که از این ۲۰ درصد، ۸۰ درصد آن به حساب مستقیم خانوارها اختصاص خواهد یافت و باقی آن برای اشتغال و توسعه در این مناطق استفاده میشود.
ربیعی در ادامه از اصلاح آیین نامه اجرایی قانون حمایت از تولید وعرضه مسکن خبر داد و گفت: زمین برای واحدهای مسکونی، تجاری و اداری به صورت ۹۹ ساله واگذار میشود و برای صنعتی سازی مسکن، پرداختیها از ۵ سال به ۱۰ سال افزایش خواهد یافت.
او گفت: هفته گذشته همچنین تصمیم گرفته شد که از دوم تیرماه برای گرفتن پروانه کسب و استعلام از اماکن، دولت الکترونیک وارد عمل شود که با این اقدام، مدت زمان این فرایند از ۵۶ روز به ۴ روز کاهش یافت و حدود ۸۰۰ هزار رفت و آمد کم شد.
ربیعی گفت: در کشاورزی تا امروز بیش از ۴ میلیون تن گندم خریداری شده و ۹۸ درصد مطالبات گندم کاران نیز پرداخت شده است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه در مسکن ملی افراد واجد شرایط شناسایی شدند، گفت: از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر که ثبت نام کردند، حدود ۹۲۸ هزار نفر با معدل سنی ۳۴ سال غربالگری شدند و زمین مورد نیاز برای این افراد وجود دارد. در ماههای آینده هم واحدهای آماده بهره برداری تحویل میشود
او افزود: به افرادی که در این موضوع پیشگام بودند، واحدهای قابل بهرهبرداری داده خواهد شد، البته تامین مالی مهمترین مسئله بود که این موضوع از طریق وام تامین مالی میشود.
ربیعی در ادامه از تصمیم دولت برای نیروگاه سیکل ترکیبی اهواز خبرداد و گفت: در باره این نیروگاه خوبی گرفته شد تا مردم استان خاموشی برق نداشته و از برق بیشتر استفاده کنند.
ربیعی در پاسخ به سوالی درباره برنامههای دولت در خصوص مسکن و حمایت از مستاجران گفت: در این زمینه دو تصمیم گرفته شد که بخشی از آن عملیاتی شد و هنوز ادامه دارد. ما تصمیم گرفتیم تمام قراردادهای اجاره مربوط به املاک مسکونی استیجاری را که مدت آنها تا پایان مهر بود در صورتی که توافقی بین موجر و مستاجر صورت نگرفت یک سال دیگر تمدید شود.
سخنگوی دولت افزود: همچنین تصمیم گرفته شد میزان اجاره بها برای تهران ۲۵ درصد، کلان شهرها که لیست آنها مشخص است ۲۰ درصد و سایر شهرها ۱۵ درصد بیشتر از آن افزایش پیدا نکند که البته این سقف است نه اینکه حتما ۲۵ درصد بلکه به هر اندازه دو طرف تفاهم کنند.
او ادامه داد: نظارت بر بازار مسکن و خرید و فروش آن مانند بازار ارز است که عرضه میشود، ولی خریداری ندارد که این امر گاهی وقتها اثر روانی دارد در مسکن هم با چنین پدیدهای روبرو شدیم؛ بنابراین الزامی شد که تمام معاملات خرید، فروش، پیش خرید و پیش فروش و اجاره خانه در سامانه ثبت املاک و مستغلات ثبت شود و افراد کد رهگیری بگیرند.
سخنگوی دولت یادآورشد: تصمیمات دیگری هم داریم که منوط به تامین منابع است. به هر صورت وامهای حمایتی برای بعضی مستاجران را پیگیری میکنیم که منابع بانکی باید تامین شود و در قالب بستههای حمایتی این کار انجام میشود که برای این شرایط سخت است.
ربیعی تکمیل مسکن مهر را برنامه دیگر دولت عنوان کرد و گفت: بر اساس گزارش وزیر راه و شهرسازی فقط واحدهایی که مشکل حقوقی دارند باقی مانده که تقریبا حدود ۸۰ هزار واحد است و ما تا پایان سال ۹۹ به سمت تکمیل مسکن مهر میرویم.
سخنگوی دولت ادامه داد: به هیچ وجه هیچ وقت برای مسکن سازی کسی نقد نداشت نقد ما برای آماده نبودن زیر ساختها بود. گاهی وقتی در برخی شهرها هزینه تامین زیرساختها بیشتر بود و باید بخشی از منابع دولت برای تکمیل آنها میرفت.
او یادآورشد: بنابراین طرحهای مختلفی در دستور کار است که بتوانیم فشار را کم کنیم و افرادی که درآمد پایین دارند فاصله صاحبخانه شدن آنها را کم کنیم که با سیاستهای پولی و ساخت مسکن تا قبل از ۱۴۰۰ نهادینه کنیم.
ربیعی در پاسخ به سوالی درباره آغاز عملیات اجرایی لوله گذاری هزار کیلومتری گوره - جاسک گفت: این پروژه هم وجه اقتصادی دارد و هم وجه ژئوپلتیکی و امنیتی و هم آثار اجتماعی دارد.
او با بیان اینکه این خط لوله روزانه یک میلیون بشکه نفت را منتقل خواهد کرد، افزود: ما حتما نفت خود را در آینده نه چندان دور صادر خواهیم کرد. در این طرح ۵ ایستگاه تلمبه زنی عظیم بهکار گرفته شده است. تاسیسات بارگیری و صادرات نفت در غرب جاسک احداث میشود و ظرفیت مخازن ذخیره کشور به ۱۰ میلیون بشکه میرسد.
ربیعی حجم سرمایه گذاری در این طرح نفتی را یک و نیم میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: فاز اول این طرح تا پایان امسال آغاز خواهد شد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه این پروژه جاسک را به کانون توسعه تبدیل میکند، افزود: دو پالایشگاه جدید و چند پروژه پتروشیمی در منطقه جاسک اجرا میشود که این طرحها به محرومیت زدایی و اشتغال در منطقه کمک خواهد کرد.
ربیعی یادآور شد: ۹۵ درصد از تجهیزات این پروژه را در داخل خواهیم ساخت یعنی درصد بسیار بالایی از این پروژه توسط شرکتهای داخلی که با آنها صحبت شده ساخته خواهد شد. این طرح برای ما فرصتی ایجاد میکند که از پایانههای صادراتی متنوع به بازارها دسترسی داشته باشیم. همچنین موقعیت ما این اجازه را میدهد که بتوانیم یک امکان منحصر به فرد داشته باشیم و امنیت اقتصادی خود را بیشتر تضمین کنیم.
او اضافه کرد: این طرح باعث میشود که عملیات انتقال نفت به نفتکشها از نظر سرعت و هزینه کمتری انجام شود و همین مزیتی برای خریداران است.
ربیعی در پاسخ به سوالی درباره نامه یکی از اعضای هیئت دولت به پژوهشگاه صنعت نفت برای عضویت کامبیز مهدی زاده داماد رییس جمهوری به عنوان عضو پژوهشگاه صنعت نفت و اینکه آیا این اتفاق خارج از سیستم بوده یا این که مراحل مربوط را طی کرده است، افزود: من اطلاعی ندارم، ولی به نظرم میآید ایشان قبل از ازدواج نیز با آنجا همکاری داشته است این مربوط به قبل است، ولی چیزی که شما میگویید، اطلاعی ندارم.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره برنامه دولت برای راه اندازی بورس املاک گفت: چند اقدام مهم در این راستا صورت گرفته است. نخست اینکه شرایط پذیرش در بورس و کاهش زمان پذیرش به حداقل یک ماه رسید و این زمان از یک ماه فراتر نخواهد رفت.
او با بیان اینکه در گام دوم به سمت واگذاری صندلیهای مدیریتی خواهیم رفت، اظهار کرد: در این راستا عرضه بلوکی پالایشگاه تبریز و همچنین عرضه بلوکی یک صندلی مدیریتی شرکت سرمایه گذاری امید وابسته به بانک سپه هرکدام به میزان یک صندلی مدیریتی را در آینده خواهیم داشت.
سخنگوی دولت ادامه داد: صحبتی که با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی داشتم، عرضه اولیه هلدینگ سیمانی تامین اجتماعی در روز چهارشنبه یعنی فردا صورت خواهد گرفت.
او گفت: روز یکشنبه هم نخستین جلسه تاسیس بورس املاک تشکیل شد و قرار است از همین ماه آغاز به کار کند و افراد میتوانند بر اساس سرمایههای خود را حتی متری خریداری کنند و در بورس سرمایه گذاری کنند.
سخنگوی دولت اضافه کرد: این اقدام به جمع آوری نقدینگیها کمک میکند و باید همه کمک کنیم تا از آسیبهای روانی که به بورس زده میشود اجتناب شود. بحث اقتصادی آن هم بر عهده دولت است تا بورس را شاداب نگه دارد.
او در پاسخ به سوالی درباره برنامه دولت برای اخذ مالیات از واحدهای مسکونی خالی گفت: نسبت به واگذاری اطلاعات مورد نیاز به وزارت راه و شهرسازی اقدام کردیم و موانعی که وجود داشت، برطرف شد. اقدامات لازم برای راه اندازی سامانه مربوط در وزارت راه و شهرسازی به اتمام رسیده و به اداره مالیات نیز متصل شده است و در آینده نزدیک اخذ مالیات را اجرایی خواهیم کرد.
ربیعی گفت: این طرح مشکلات و پیچیدگیهایی داشت که یکی از مشکلات آن مربوط به مقاومتهای دستگاهها درباره ارائه دادن اطلاعات بود که با کار کارشناسی در دولت، مشکلات تقریبا برطرف شد.
سخنگوی دولت عنوان کرد: با مدل ارتباطی که بهوجود آمد، پیشبینی ما این است که از ماه آتی این سامانه عملیاتی شود.
سخنگوی دولت در خصوص نگرانیهای اخیر بابت افزایش فوت شدگان کرونا و برنامه دولت در این باره بیان کرد: ما نظارت را افزایش میدهیم و تیمهای سیار نظارتی با حضور نیروهای قضایی و بهداشتی در حال گشت زنی هستند که همان جا جریمههای سنگین اعمال میکنند.
او افزود: این اختیار به استانها داده شد که در صورت نیاز شهرها به قبل و تعطیلیها بازگردد. ما باید این نظریه را که این همه گیری باید در کل کشور صورت بگیرد تا اپیدمی انجام شود نیز در نظر بگیریم، اما تختهای ما نباید تحت فشار باشد و اصل دیگر این است که باید مردم همکاری و مراعات کنند.
ربیعی ادامه داد: ما در آموزش و پرورش بهترین تصمیم را گرفتهایم و درباره دانشگاهها نیز تصمیم مناسبی داشتیم و نمیتوانستیم در تعطیلی بزرگ کشور بمانیم اکنون این سیاست در دنیا نیز قابل قبول نیست، اما باید بتوانیم ضمن این که تولید و جامعه را حفظ میکنیم سلامت را نیز حفظ کنیم.
سخنگوی دولت مجدد درباره اعمال مقررات سختگیرانه برای افرادی که از ۱۵ تیرماه به بعد ماسک نزنند و وضع جریمه و برخورد قضایی با این افراد گفت: از تیرماه افراد از ماسک استفاده نکرده باشند به مراکز عمومی و خرید راه نمیدهند و به این افراد خدمات داده نمیشود، اما برای جریمه کردن باید تصمیمات قضایی گرفته و اعلام شود.
ربیعی در پاسخ به سوالی درباره گرانیهای اخیر از جمله افزایش قیمت مسکن و مرغ گفت: مدام دولت درگیر این چالش بوده و تصمیمات مختلفی برای آن گرفته است. تحریمهای ۱۳۹۲ تا سال ۱۳۹۴ قابل مقایسه با شرایط فعلی نیست و نمیتوانیم آن را نادیده بگیریم و این فشار حداکثری تولید را دچار مشکل کرده است و همه مبادی پولی و مالی کشور را تحت تاثیر قرار داده است.
او افزود: خیلی از کشورها تحریم را مراعات نمیکردند، ولی الان به شدت کنترل میشوند؛ بنابراین ریشه علمی این موضوع به کاهش درآمدهای کشور برمیگردد.
سخنگوی دولت افزود: سالانه ۵۰ میلیارد دلار در کشور درآمد داشتیم که ۱۴ میلیارد دلار به کالاهای اساسی اختصاص میدادیم، اما نمیتوانیم واقعیت را نبینیم. زمانی که درآمد کاهش مییابد باید کشور را مقاوم و با استقامت نگه داریم و بتوانیم با سیاست قیمتها را کنترل کنیم، ولی در هر صورت آثار خود را خواهد گذاشت.
ربیعی درباره افزایش قیمت مرغ هم گفت: در مورد کنترل قیمت مرغ برنامهریزی کردیم و ستاد تنظیم بازار هم قیمت را اعلام کرد و کنترل هم صورت خواهد گرفت. طبق گزارشهایی رسیده از کشتارگاهها، قیمتها با همان منوال که پیشبینی شده صورت میگیرد.
او افزود: در حال حاضر با قیمتهایی که نهادههای مختلف دارند، آن هم به صرفه نیست، اما بانک مرکزی هم همه تلاش خود را برای کنترل نقدینگی و تورم انجام داده است.
سخنگوی دولت اظهار کرد: خیلیها پیش بینی میکردند ما تورم ابر ونزوئلایی داشته باشیم و آن را ناشی از فشار آمریکا و کاهش صادرات نفت دانستند در حالی که ما تمام تلاش خود را برای تأمین کالاهای اساسی انجام دادیم و ستاد تنظیم بازار همه تلاش خود را برای کاهش قیمتها انجام میدهد، اما بعضی وقتها این افزایش قیمت خودسرانه، افسارگسیخته و متاسفانه بخشی هم سوداگرایانه است.
او افزود: برغم این مشکلات به هیچ وجه سراغ بانک مرکزی نرفتیم و از آنها استقراض نکردیم، هزینههای دولت را کاهش دادیم و از طریق سهام دارایی و فروش اوراق خزانه اقدام کردیم تا کسری بودجه به زندگی مردم فشاری وارد نکند. با این حال میدانیم این افزایشها مردم را به فشار انداخته است و ما نیز در رنج هستیم.
سخنگوی دولت با بیان اینکه باید از تمام ابزارهای مدیریتی و سیاستی استفاده کنیم، گفت: در این زمینه اقداماتی در زمینه ارز و صادرات انجام میدهیم و اگر نیاز باشد آن را توضیح خواهیم داد. همچنین قادر خواهیم بود با سیاستهای تهاتر نهادهها را به داخل آورده و هزینهها را پایین بیاوریم.
انتهای پیام/