به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نفقه با یکی از سببهای سهگانه زوجیت، قرابت و مالکیت بر انسان واجب میشود؛ بنابراین پرداخت نفقه به همسر (زن) به سبب زوجیت، فرزندان (و فرزندان آنها) و پدر و مادر به سبب قرابت و حتی حیوانات خانگی به سبب مالکیت بر انسان واجب است.
اهمیت این امر باعث شده موضوع سوالهای شرعی این هفته را در همین باب مطرح کنیم؛ اینکه نفقه بر اساس چه معیار شرعی پرداخت میشود؟، آیا فرد از نظر شرعی میتواند از پرداخت نفقه امتناع کند؟، در چه زمانی پرداخت نفقه از گردن فرد ساقط میشود؟ و ناشزه کیست و به چه دلیلی نفقه به او تعلق نمیگیرد؟
بیشتر بخوانید
شما مخاطبان محترم میتوانید دیگر سوالهای خود در زمینه احکام و مسائل شرعی مربوط به «نفقه» را در بخش نظرات همین گزارش مطرح کنید.
پاسخ سوالهای شما روز جمعه (۲۰ مرداد) با توجه به فتوای مراجع تقلید در سایت باشگاه خبرنگاران جوان منتشر خواهد شد.
انتهای پیام/
آیا حضرت رسول الله ص محمد مصطفی ص به همسر شان حضرت خدیجه س که ثروتمندترین زن اعراب عربستان حجاز محسوب می شده نفقه می پرداخته ؟ و آیا حضرت خدیجه س اصلا نیازی به نفقه رسول الله ص داشته ؟ .
والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .
آیا در اسلام ناب محمدی ص زنانی که اهل رعایت کردن حجاب و عفاف نیستند و جلوی نامحرمانشان اصلا حجاب نمی گیرند و اهل نماز خواندن و روزه گرفتن و در کل اهل عبادات نیستند و از شوهرشان هم برای بیرون رفتن از خانه به هر دلیلی اذن و اجازه نمیگیرند و تمکین هم نمی کنند و فقط به اسم شناسنامه ای مسلمان زاده هستند باید مرد شوهرش که فقط به اسمش اینکه شوهر داره در شناسنامه شوهرش است واجب است و باید به این چونین زنانی نفقه بدهند ؟ و یا باید فقط به فرزندانشان نفقه بدهند ؟ و اگر شوهر بیکار و بی درآمد باشد باید چکار کند ؟ و اگر زن درآمد از کارکردش داشته باشد تکلیف چیست ؟ ایا تا زمانی که شوهرش بیکار است پول زن بر مرد حلال است یا حرام است ؟ و آیا حق الناس گردن مرد شوهر اینچونین زنانی است ؟ لطفا پاسخ را شفاف و منطقی و خردمندانه و اصولی بیان کنید .
والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .
آیا به سبب علاقه مفرط به همسر ،
می توان بیشتر از حد معمول و عرف به ایشان نفقه داد ،
با توجه به اینکه آیه مبارکه می فرماید :
.....و جعلنا بینکم الموده و رحمه .
شوهر من مدتی است من را از خانه بیرون کرده و به من نفقه هم نمی دهد و می گوید چون زمان عقد من بدون اذن پدرم ازدواج کرده ام از این قضیه سو استفاده کرده و چون الان پدرم با من زندگی نمی کند می خواهد با تحریک پدرم من را از نفقه محروم کند ،لطفا راهنمایی بفرمائید
در چه شرایطی مرد می تواند از نفقه دادن امتناع ورزد؟