مدیرکل امور بندری سازمان بنادر گفت:هرچه زمان رسوب کالا‌های متروکه در بنادر افزایش پیدا کند،مشکلات بیشتری از جمله اشغال محوطه انبار‌ها به وجود می‌آید.

روانبخش بهزادیان در گفت‌وگو با خبرنگار راه و شهرسازی  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص کانتینر‌های دپو شده در بنادر کشور اظهار کرد: هم اکنون ۹۳ هزار و ۷۴۰ کانتینر در بنادر و پایانه‌های مرزی وجود دارد که بیشترین فراوانی مربوط به بندر شهید رجایی با بیش از ۶۸ هزار کانتینر است.

وی افزود: این محموله‌ها شامل کانتینر‌های وارداتی، صادراتی، ترانزیتی است و مقدار کمی از کانتینر‌ها نیز خالی از هر گونه کالا یا محصول هستند.

مدیر کل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی بیان کرد: بر اساس قوانین وضع شده در وزارت راه و شهرسازی و مناطق ویژه، سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان مرجع تحویل گیرنده کالا معرفی شده و وظایف مشخصی برای این سازمان تعریف شده است.

بهزادیان در این خصوص ادامه داد: فقط در بنادری که مالکیت آن‌ها به سازمان بنادر سپرده شده است، این امکان وجود دارد که محموله‌ها و کانتینر‌های دارای مجور در انبار‌ها ذخیره و نگه داری شوند.

وی با اشاره به ضرورت در دست داشتن مجوز تخلیه بار برای واردکنندگان تصریح کرد: کشتی بار‌ها فقط با داشتن مجوز و اظهارنامه از سوی وزارت صمت می‌توانند کانتینر‌های خود را در بنادر تخلیه کنند و در صورتی که کشتی بار‌ها این مجوز‌ها را نداشته باشند، سازمان بنادر از تخلیه بار جلوگیری می‌کند.

مدیر کل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی خاطر نشان کرد: سازمان بنادر و دریانوری بر اساس تبصره ۱ ماده ۱۹ امور گمرکی فقط مسئولیت تحویل و نگه داری کانتینر‌های دریایی را دارد، با این وجود ورود به دسته بندی‌ها و ماهیت کانتینر‌ها هیچ ارتباطی با این سازمان ندارد.

بهزادیان مطرح کرد: کارکنان امور بندری، کانتینر‌ها را بر اساس علامت گذاری‌های موجود دسته بندی می‌کنند و هر کانتینر را در جای مشخص خود قرار می‌دهند به عنوان مثال مواد خوراکی به خصوص میوه‌ها نباید در معرض نور مستقیم آفتاب قرار بگیرند.

وی در خصوص ایجاد هماهنگی میان سازمان بنادر و گمرک توضیح داد: از تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۹۷ به واردکنندگان بار‌هایی که در سازمان بنادر انبار می‌شوند الزام کردیم که کد‌های هماهنگی یا همان (HS CODE) را برای هر کانتینر درج کنند تا میان اطلاعات سازمان بنادر و گمرک هیچ اختلالی به وجود نیاید.

مدیرکل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: به کالا‌هایی که در بنادر ذخیره می‌شوند به اصطلاح رسوب کالا گفته می‌شود و استفاده از این اصطلاح هیچ ارتباطی با زمان وجود کالا در بنادر ندارد.

بهزادیان بیان کرد: از زمانی که کانتینر‌ها از کشتی بار‌ها به بنادر تخلیه می‌شوند، سازمان بنادر قابلیت این را دارد که در زمان حداقل ۵ روزه این کالا‌ها را ترخیص و به دست واردکننده برساند، همچنین سازمان بنادر وظیفه نگه داری از کالا را به مدت سه ماه دارد (دوماه موظف + یک ماه تمدید).

وی افزود: در این بین برخی از کانتینر‌ها به دلایل مختلف مانند عدم تخصیص ارز و مشکلاتی از این قبیل بیشتر از زمان تعیین شده در بنادر ذخیره و نگه داری می‌شوند که همین موضوع نیز به بروز مشکلات جدید دامن می‌زند.

مدیرکل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی گفت: سازمان بنادر به عنوان متولی نگه داری از این کانتینرها، پس از گذشت این سه ماه وظیفه دارد تا به گمرک در جهت ترخیص کالا‌هایی که از مدت قانونی خارج شده اند (کالای متروکه) اخطار دهد تا این سازمان هرچه سریعتر نسبت به این موضوع اقدام کند.

به گفته بهزادیان؛ اول هر ماه لیست کالا‌های متروکه به گمرک ارسال می‌گردد.

وی تصریح کرد: هر چه زمان رسوب کالا‌های متروکه در بنادر افزایش پیدا کند، مشکلات بیشتری برای سازمان بنادر به وجود می‌آید که از جمله آن‌ها می‌توان به اشغال محوطه انبار‌ها اشاره کرد.

مدیرکل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی خاطر نشان کرد: برخی کالا‌ها مانند مواد غذایی و خوراکی پس از گذشت زمان مشخصی خراب شده و محوطه را آلوده می‌کنند، این موضوع یکی دیگر از مشکلاتی است که کالا‌های متروکه برای سلامت انبار‌ها و دیگر کالا‌ها به وجود می‌آورند.


بیشتر بخوانید


بهزادیان ادامه داد: تعیین تکلیف هرچه سریع‌تر کالا‌های متروکه به نفع هر دو طرف سازمان بنادر و گمرک است ضمن اینکه وارد کننده نیز می‌تواند محصول خود را به بازار عرضه کند.

وی ابراز کرد: بخش عمده‌ای از کالا‌هایی که هم اکنون در بنادر دپو شده، کالا‌های اساسی هستند که این موضوع می‌تواند آسیب شدیدی به بازار و قیمت‌ها وارد کند چراکه با وجود کمبود کالا‌های اساسی، قیمت‌ها رشد شدیدی پیدا می‌کند و نظم بازار از بین می‌رود.

مدیر کل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی با ذکر این مطلب که هم اکنون ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تن کالای اساسی توسط ورودی‌های دریایی در بنادر کشور دپو شده اند، گفت: بیشترین حجم این میزان از کالا مربوط به بندر امام خمینی به عنوان بزرگ‌ترین بندر کشور است.

بهزادیان افزود: وارد کنندگان در راستای ترخیص کالا‌های خود باید مجوز‌هایی از سازمان استاندارد، نهاد‌های بازرگانی و تجاری اخذ کنند که انجام این امور زمان زیادی از آن‌ها می‌گیرد بنابراین از نهاد‌های مربوطه خواستاریم تا این مراحل را برای واردکنندگان تسهیل کنند.

وی مطرح کرد: کالا‌های صادراتی نیز از زمان ورود به بنادر تا زمانی که به کشور مقصد صادر شوند، مدت زمان زیادی در انبار‌ها دپو می‌شوند که در این خصوص نیز دولت باید امور صادراتی را تسهیل کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار