حجت‌الاسلام ناصر رفیعی استاد حوزه و دانشگاه در اولین گفت‌وگوی دوستانه خود با جمعی از جوانان به دلایل اجباری بودن حجاب پرداخت.

به گزارش حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت‌الاسلام ناصر رفیعی استاد حوزه و دانشگاه در اولین گفت‌وگوی دوستانه خود با جمعی از جوانان برای پاسخگویی به سؤالات و شبهات آنان به موضوعات مختلف پرداخت که یکی از آن‌ها پاسخ به سوالی در خصوص دلیل اجباری بودن حجاب بود.

وی اظهار داشت: خداوند ما را آفریده است و رها نیستم، اما «لا إِکْراهَ فِی الدِّینِ» به معنای این نیست که نماز نخوانید یا حجاب نداشته باشید؛ بلکه پذیرش دین اجباری نیست. دلیل این هم به دلیل شفافیت دین است که نیازی به اجبار برای پذیرش ندارد.

وی با طرح مثالی افزود: فرض کنید من شما را به کنار دریا ببرم و بعد به شما بگویم این آب است، اجباری هم نیست، خودت امتحان کن. شما برای اینکه ثابت کنید آفتاب وجود دارد، از زور استفاده نمی‌کنید، لذا خدا نیز می‌گوید اگر کسی چند دقیقه فکر کند، می‌پذیرد عالم چگونه درست شده است و خدا را می‌پذیرد.

رفیعی با بیان اینکه در دین اصل پذیرش خدا و پیامبر دارای باید و نباید‌هایی است، تصریح کرد: یکی از این باید‌ها رعایت حجاب و خواندن نماز است و دیگری نخوردن شراب. زمانی فردی می‌گوید من در این دانشگاه ثبت‌نام نمی‌کنم، خب مشکلی ندارد، اما اگر در رشته کارشناسی یک دانشگاه ثبت‌نام کرد، باید ۱۳۰ واحد بگذراند، نمره معدلش زیر ۱۴ نشود والا مشروط می‌شود و یا اگر سه جلسه غیبت کند، حذف می‌شود. برای ثبت نام در دانشگاه اجباری نبود، اما حال که وارد شد باید شرایط را بپذیرد.

این سخنران مذهبی گفت: حجاب در کشور هم‌اکنون قانون است، لذا بی‌حجابی مشکل دارد. من زمانی در هواپیما بودم دو خانم حضور پیدا کردند و بلافاصله حجاب خود را برداشتند. من به آن‌ها گفتم مهماندار همانطور که گفت کمربند را ببندید، رعایت حجاب را هم الزامی اعلام کرد، لذا بی‌قانونی نکنید.

وی در پاسخ به این سوال که چرا حجاب اجباری است، اما نماز و روزه اجباری نیست، تصریح کرد: اگر فردی در طول روز نماز نخواند، شاید دیگران باخبر نشوند، اما حجاب شرایط متفاوتی دارد و به دلیل حضور در جامعه و اینکه عملی اجتماعی است، تفاوت دارد. نماز عملی فردی است و فرد باید پاسخگوی آن باشد، اما حجاب عملی اجتماعی است. البته در خصوص حجاب در جلسه‌ای مفصل صحبت خواهیم کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۹ ۱۸ تير ۱۳۹۹
بسیار زیباو منطقی.متشکرم
آخرین اخبار