صنعت مد بدون قانون، آینده‌ای نافرجام را برای مدلینگ‌های کودک و زن به همراه دارد اما با جدی گرفتن آن می توان فضای امنی را فراهم کرد.

به گزارش خبرنگار  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، چهره و اندام برایش بسیار مهم است و بیش از حد به ظاهر خود اهمیت می‌دهد. رژیم غذایی، ورزش و زیبایی از مواردی است که در برنامه‌های غذایی و هفتگی او ارزش و اهمیت بسیار بالایی دارد. این‌ها فقط بخشی از مواردی است که زندگی اش را تحت تاثیر خود قرار داده است. صحبت از کسی است که ویژگی‌های ظاهری اش، منبع درآمدش شده است؛مدل. حالا فرقی هم نمی‌کند که زن باشد یا مرد؛ هر کدام در زمینه‌های مختلف فعالیت می‌کنند.

مدلینگ صنعتی است که سال‌های زیادی از آغاز فعالیت آن در کشور‌های مختلف جهان می‌گذرد. صنعتی که از محبوبترین شغل‌های صنعت مد است که زنان و مردان بسیاری می‌توانند در این زمینه فعالیت کنند. چندین سال است که پای این صنعت به کشورمان هم باز شده و مخاطبان خاص خود را دارد. اما موضوعی که باید در صنعت مدلینگ ایران مورد توجه قرار بگیرد این است که در ایران تعریف درستی از مدلینگ ارائه نشده است و قوانین مدونی ندارد. مدلینگ در ایران زیر نظر ارگان و سازمان خاصی قرار نگرفته که طبق ضوابط آن فعالیت کند.

با وجود زیبایی ظاهری صنعت مدلینگ و درآمدزایی آسان، حقایق زننده‌ای در این حرفه وجود دارد که پس از مدتی افرادی که خود مدت‌ها در آرزوی مدل شدن بودند، از آن کنار می ِکشند. حقایقی که در سایه‌ فعالیت اقتصادی و درآمدزایی، آسیب‌های مخرب اجتماعی، فردی وحشتناکی را به بار می‌آورد. بر همین اساس تصمیم گرفتیم تحقیقی در پرونده مد و مدلینگ در ایران انجام دهیم و در این زمینه مصاحبه‌ای با  وحید شالچی جامعه شناس برای بررسی آسیب‌ها و پیامد‌های مخرب مدلینگ در ایران ترتیب دادیم که در ادامه می‌خوانید.

تیتر

مدلینگ را رها کرده‌اند

شالچی در خصوص نظارت روی مدلینگ‌ها گفت: به نظر می رسد یک نوع رهاشدگی در زمینه مدلینگ وجود دارد و این رها شدگی می‌تواند آسیب‌های مختلفی به بار آورد که می‌توان آن‌ را از چند جهت بررسی کرد. یکی از جهت افرادی است که در این حوزه فعالیت می‌کنند و اینکه نمی‌دانیم چه میزان حقوق اخلاقی و معنوی آنها رعایت می‌شود؛ وقتی عرصه‌ای رها شود و کد‌های قانونی و اخلاقی مشخصی وجود نداشته باشد قطعا افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند به خصوص خانم‌ها آسیب بیشتری خواهند دید.

صنعت مدلینگ قانون ندارد

وی ادامه داد: در صنعت مدلینگ نه کد‌های اخلاقی وجود دارد نه حقوق صنفی و نه قوانین ثابت. بنابراین احتمال آسیب‌های متعدد به ویژه برای زنان وجود دارد؛ این یک مشکل جدی و بسیار بزرگ است. زیرا عرصه‌ای است که روی افراد جامعه تاثیرگذاری بسیاری دارد و در غیاب قوانین و ضوابط و کد‌های اخلاقی، می‌تواند فاجعه بار باشد.

تیتر

شالچی تصریح کرد: آن‌هایی که می‌خواهند در این بخش شاغل باشند و یا آن‌هایی که تحت تاثیر قرار می‌گیرند چه آینده‌ای در انتظار آن‌ها خواهد بود؟ آینده‌ کودکان حقوق بسیار مهمی است. به نظر من در این زمینه مشکلات بسیار جدی وجود دارد و باید منشور‌های قانونی و اخلاقی خودمان را به مرحله تدوین برسانیم.

وی ادامه داد: مهم‌ترین اتفاقی که در این زمینه ممکن است بروز دهد و باید نگران آن باشیم این است که با کودک و بدنش به عنوان یک کالا برخورد می‌شود. این نگاه قطعا آثار و پیامد‌های بسیار جدی روحی و روانی برای کودکان به وجود می‌آورد.

تیتر

این جامعه شناس با اشاره به اینکه کودکان بسیار دوست دارند دیده شوند و مورد تحسین همسالان خود قرار بگیرند، اظهار داشت: این نگاه وحشتناک است که کودک به بدن و لباس خود مثل یک کالا نگاه کند و تلاش کند بدنش را با بازار منطبق کند. اگر ما یک منطق مصرفی و سرمایه دارانه را وارد بدن کودک کنیم، او را از یک زندگی سالم که باید معطوف به رشد و بروز ابعاد مختلف وجودی خود باشد، به فردی که خودش را مطابق معیار‌های زیباشناختی بازار می‌کند، تقلیل داده‌ایم و این بدترین کاری است که با کودکان می‌توان کرد. در واقع ما کودکی را از او سلب کردیم و او را به طور روحی و روانی در اختیار بازار قرار داده ایم که بتواند تا آن جایی که می‌شود خودش را با نیاز‌های بازار منطبق کند. اگر خودش را منطبق کند یک زیان بزرگ می‌بیند. اینکه امکان خودشکوفایی و تحقق نفس از او گرفته می‌شود و از ابعاد وجودی مختلفی که یک انسان باید خودش را بارور کند به کالایی برای بازار محدود می‌شود.

اثرات مخرب مدلینگ

وی با اشاره به دیگر اثرات مخرب ورود به عرصه غیرقانونی مدلینگ، بیان کرد: اتفاق مهم دیگر این است که به لحاظ طبقاتی بخش‌های بزرگی از جامعه ما نمی‌توانند به آن درجه از زیبایی که بازار تعیین می‌کند، پاسخ مثبت بدهند. در واقع امکان اقتصادی آن را ندارند و در آن‌ها یک احساس شکست به وجود می‌آید که آن هم مخرب و وحشتناک خواهد بود. از این رو ممکن است به سراغ راه‌های دیگری بروند که جلب توجه کنند. ممکن است در وجودشان انواع احساسات منفی مانند خشم به وجود بیاید. احساس خشم نسبت به خانواده که باید خواسته‌های طبقاتی را برایشان فراهم کنند.بازار متمایل به این است که کودک را به یک مصرف کننده تبدیل کند. به مثابه چیزی که از او بتوان پول درآورد. اگر این مشکلات به وجود بیاید، اتفاقات وحشتناکی خواهد افتاد.

تیتر

طبقات متوسط و پایین جامعه بازنده واقعی مدلینگ

او با بیان اینکه اعتماد به نفس در اینکه شما چه برند و لباسی می‌پوشید حاصل نمی‌شود، تصریح کرد:  همیشه طبقات بالا سعی می‌کنند خودشان و کودکانشان را به وسیله لباس و سایر محصولات از بقیه متمایز کنند. در واقع یک مسابقه‌ای است که طبقات پایین و متوسط بازنده آن خواهند بود. یعنی هرچقدر طبقه متوسط سعی کند از مخارج دیگر خانواده کم کند و خودش را به طبقات بالا نزدیک کند، نمی‌تواند در این مسابقه برنده شود و همواره یک تاخیر وجود دارد که نشانه‌های آن نمایش بازنده بودن آن‌ها است. البته برنده‌ها هم به ظاهر آن‌هایی هستند که خودشان را به کالا تبدیل کردند که در نتیجه عواقب بسیار وحشتناکی برای شکوفایی شخصیت کودکان به بار می آورد.

تیتر

کالا بودن افراد مانع شکوفایی افراد جامعه می‌شود

شالچی در خصوص موانع شکوفایی جوانان در جامعه گفت: نوجوان به ویژه جوان به زیبایی اهمیت می‌دهد به دیده شدن اهمیت می‌دهد. اگر فضای مصرفی به گونه ای باشد که احساس کند جامعه زمانی به او اهمیت می‌دهد و زمانی او را می‌بیند که او بدن و لباس زیبایی داشته باشد این می‌تواند فاجعه بسیار بزرگی به بار آورد. در این جامعه دیگر نمی‌توان افراد را به خلاقیت و فداکاری برای شهر تشویق کرد. در این جامعه بازار تعیین می‌کند که این بدن زیباست، ولی ممکن است ۵ سال بعد بازار یک تعریف دیگری از زیبایی ارائه دهد؛ در نتیجه همه تلاش می‌کنند تا بدن خود را به آن بدنی که معیار بازار است، تبدیل کنند. این وضعیت برای شکوفایی جوانان و نوجوانان مناسب نیست چراکه جوانان ما باید در رشد قابلیت‌های شخصیتی دیده شوند.

وی افزود: اگر کودک در فضایی رشد کند که لباس خوب به تعبیر بازار عامل مهم و تعیین کننده اساسی باشد، تمامی ابعاد وجودی شخصیتش تقلیل می‌یابد. در این میان خانواده‌هایی که حتی متوجه این مسئله هستند با این وجود تلاش می‌کنند که اعتماد به نفس کودک حفظ شود و بچه احساس نکند که از آن تحسین‌های اجتماعی محروم است در نتیجه برایش این امکانات را فراهم می‌کنند؛ اما این یک بازی است که انتها ندارد. یعنی مدام بازار سعی می‌کند نیاز‌های جدید و کاذبی را خلق کند و بین طبقات مختلف جامعه یک مسابقه تمام نشدنی برگزار کند؛ مسابقه‌ای که زنده و پویا است. مسابقه‌ای که برنده‌های محدود و بازنده‌های گسترده خواهد داشت.

تیتر

جامعه نباید تسلیم منطق بازار شود

شالچی در پایان گفت: لباس یک عنصر و نشانه مهم فرهنگی است و اهمیت آن بسیار گسترده است که با انکار آن اتفاقی نمی‌افتد خصوصا که ما در یک فضای جهانی زندگی می‌کنیم یعنی حتی اگر از شهر و خانه و اتاق خود هم خارج نشویم، انواع لباس‌ها را می‌توانیم ببینیم. در چنین وضعیتی وارد مسابقه نشدن، هم به ظاهر باختن مسابقه است. هر فرهنگی نیاز دارد در عرصه‌های نظری مانند فلسفه، کد‌های خود را داشته باشد، نیاز دارد که در عرصه لباس پویا باشد و ضمن اینکه میراث فرهنگی خود را تداوم ببخشد. باید در این عرصه ملاحظاتی را در نظر داشت یعنی جامعه را نباید تسلیم منطق بازار کرد بلکه به موازات آن باید لباس‌هایی متناسب با منطق اقتصادی خوب تولید شود. برای این کار باید کد‌های اخلاقی و قانونی را شفاف و روشن و متناسب با شرایط جدید تعریف کنیم. اگر تعریف نکنیم اتفاقات متعددی رخ می‌دهد.

تیتر

این جامعه شناس خاطرنشان کرد: به هر حال نیاز است که لباس تولید شود و نیاز لباس این است که تولیدکنندگان تلاش کنند تا به مخاطب دسترسی پیدا کنند در این میان حلقه‌ای به نام مدلینگ ضروری به نظر می‌رسد. اگر ما این حلقه را انکار کنیم، وضعیت بی ضابطه‌ کنونی به وجود می‌آید، وضعیتی که نگرانی‌های جدی به دنبال دارد. حتی ما مطمئن نیستیم کسانی که در این صنعت شاغل هستند در واقع در یک محیط امن فعالیت می‌کنند محیطی که حقوق اخلاقی و مادی آن‌ها رعایت می‌شود یا خیر. این عرصه عرصه‌ای است که حقوق زن‌ها در همه جای دنیا حتی غرب هم انکار می‌شود و ما باید حداقل قوانینی داشته باشیم تا کسانی که در این زمینه شاغل هستند و کسانی که از این حوزه تاثیر می‌پذیرند، حقوقشان به طور کامل رعایت می ‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۳ ۲۰ تير ۱۳۹۹
ببینید هم وطن اینا که این کارا را میکنن فک نکم همشون از فقرا باشن خیلیها هستن دررفاع کامل اما خوب دست به هر کاری میزنن واسه دیده شدن حالا چه مدلباس هربی بند باری دیگه اگر انسانی معتقد به خدا باشه به خودش اجازه نمیده که واسه مادیات خود فروشی یا ازین کارا بکنه چون به کراماتش ارزش میده اینا یه مشت ادم بی سواد از لحاظ تفکر غلط هستن که کارای خودشون را قبول دارن در این زمانه باید خود انسان فکر کنه وتصمیم بگیره که کدوم راه درسته یا غلط دستی دستی اب درچاه ریختن فایده نداره چاه بایدخودش اب داشته باشه اینا بهقول خودشون عشق میکن بااین کاراشون حالا بیای به اینا درس اخلاق بدی
Iran (Islamic Republic of)
محمد س
۱۲:۱۶ ۲۰ تير ۱۳۹۹
آخه یک چیزی هم هست و اون اینه که این بندگان خدا (البته بعضی هاشون) از نداری و فقر به این سمت کشیده میشن . خب شما هایی که میاید و اینجوری نظر میدید یک راه بزارید جلو پاشون(ازدواج هم اگه میگید پس بهتره بدونید جهیزیه هم برای ازدواج نیازه که اونم خرج داره پس لطفا یک راه دیگه بگید)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۲ ۲۰ تير ۱۳۹۹
من اصلا اهل ارایش نیستم بنظرم هرجور که خداوند انسان راافریده درسته ما وقتی البوم عکس قدیمیها را نگاه میکنیم بدون ارایش بودن چهره واقعی اونا را می بینیم اما حالا چی اینقد گیریم و ارایش میکنند که نمی شناسیم انگار نقاب میزنند وبه نظر خودشون هم خیلی زیبا شدن کافیه باارایش برن زیر بارون قدم بزنن خخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۲ ۲۰ تير ۱۳۹۹
اینقدر از مد و آرایش بدم میاد. یعنی دختری پیدا میشه که دنبال این چیزها نباشه؟
Iran (Islamic Republic of)
.
۲۰:۴۳ ۲۰ تير ۱۳۹۹
من
Iran (Islamic Republic of)
علیی
۰۹:۴۴ ۲۰ تير ۱۳۹۹
به لطف فضای مجازی فرهنگمون داره نغیر میکنه زنگ خطر بصدا در اومده جوانان بیکار بی الاف گرانی و تورم بی اعتمادی بی اعتقادی ماهواره ها فضای مجازی و اعتیاد و فقر رفاه زیادی یه عده و همچنین نداری و بدبختی فکری کنید ای مدیران بیخیال نباشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۶ ۲۰ تير ۱۳۹۹
برخی به ظاهر پولدار ها آخر بی سلیقگی اند و فقط می خوان بگن ماهم بله....
Iran (Islamic Republic of)
....
۰۵:۵۳ ۲۰ تير ۱۳۹۹
از نظر شما که هر چی زشت تر بهتر !!
کاش مدلینگ افکار هم وجود داشت . زیبایی یک واقعیت قدرتمند هست که مبارز میطلبد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۰ ۲۰ تير ۱۳۹۹
اینا که حجابشون کامل بود. برین توی خیابون ها مدلینگ واقعی اونجاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۷ ۱۹ تير ۱۳۹۹
خیلیا این کارو دوس دارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۰ ۱۹ تير ۱۳۹۹
آهای مد پوشان آخرین مد کفنه. یک پارچه سفید انسان را داخلش می گذارند ومانند شکلات بسته بندی می کنند برای آن دنیا.
Iran (Islamic Republic of)
محدثه
۲۲:۰۶ ۱۹ تير ۱۳۹۹
آقایان و خانمهای کارشناس. شغل درست و مناسبی و البته حقوق خوبی که جوانها بتونن لااقل زندگی مجردی شون رو بچرخونن به جوانان کشورمون معرفی کنین که این شغلهای نامناسب رو برای همیشه کنار بگذارن ...متاسفانه همه فقط حرف میزنن و این جوانان هستن که باید با همه مشکلات معیشتی دست و پنجه نرم میکنن دکتر علی شریعتی :به انسانی که گرسنه است ، از معنویات سخن گفتن و از کمال ارزشهای انسانی حرف زدن فریب و فاجعه است ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۰ ۱۹ تير ۱۳۹۹
سلبریتی هاهم مقصراند به نظرمن ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۷ ۱۹ تير ۱۳۹۹
چرامسئول مربوط کاری نمیکنی مابایدفرهنگ سازی درست کنیم
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۹:۵۲ ۱۹ تير ۱۳۹۹
اگه مدلینگ قانونی بشه تا بحال مشکل با سلبرینیهای حوزه سینما تلویزیون داشتیم الان سلبرینیهای فخرفروش مدلینگ که اکثرا از نظر اجتماعی و مذهبی دچار نقص فرهنگی و روانی هستند هم بهشون اضافه میشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۵ ۲۴ تير ۱۳۹۹
اینها فخرنیست اینها جوان هستن تا چندسال دیگه مگه زنده هسنن بیچارهها !!!
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۹:۴۹ ۱۹ تير ۱۳۹۹
آره همین مونده که این هنجارشکنیها رنگ و بوی قانون بگیره. بی ناموسی تا به کی؟؟؟
Germany
محمد315
۱۹:۱۵ ۱۹ تير ۱۳۹۹
دیگه زدیم رو دست بت پرستا شدیم لاکچری پرست و پول پرست دوست داریم تبرج کنیم مثل برج از دور هم دیده بشیم به هر قیمتی شده
Iran (Islamic Republic of)
ehsan
۱۹:۰۱ ۱۹ تير ۱۳۹۹
خوب بنده های خدا توی این اوضاع دنبال سه لقمه نان هستن چکار میشه کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۴ ۱۹ تير ۱۳۹۹
این همه پول در میارن
چیش اشکال داره؟
تازه معروف هم میشن بعضی هاشون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۶ ۱۹ تير ۱۳۹۹
تن ادمی شریف است به جان ادمیت .....نه همین لباس زیباست نشان ادمیت0 وازخمره همان تراود که دراوست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۶ ۱۹ تير ۱۳۹۹
این زنها ارزش خود را در حد یک کتاب تجارتی پایین آوردند!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۱ ۱۹ تير ۱۳۹۹
مد و تجملات داره کشور رو از پا درمیاره ، وگرنه اگر این چیزا رو نادیده بگیریم، خیلی از مشکلات اقتصادی اصلا وجود ندارند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۷ ۱۹ تير ۱۳۹۹
دلار چنده؟
Iran (Islamic Republic of)
مانی
۱۷:۳۶ ۱۹ تير ۱۳۹۹
جای تاسف داره واقعا !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۱ ۱۹ تير ۱۳۹۹
غرب اين راه رو رفته هم توي اخلاق هم خانواده هم فساد از ما وضع اش بهتره پس دليل نميشه چيز بدي باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۷ ۱۹ تير ۱۳۹۹
چقدر عقده ای و جاهل و بی حیا، اونا خودشون از این راهی که رفتن و گندایی که زدن دارن برمیگردن اونوقت توی نادان میگی وضعشون خوبه و چیز بدی نیس، اصلا تو میدونی فساد و اخلاق ینی چی که حرف میزنی؟؟!!!!!!مدلینگ ینی خود فساد د بی اخلاقی و بی بند و باری
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۹:۵۴ ۱۹ تير ۱۳۹۹
غرب از نظر اخلاق و فساد خانوداه از ما بهتره؟!؟!؟ دقیقا این آمار رو از کجا آوردید شما؟ خودفروختگی هم اندازه داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۰ ۱۹ تير ۱۳۹۹
شما یه چیزی زدی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۲ ۱۹ تير ۱۳۹۹
پس معلومه غرب رو ندیدی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۴ ۲۰ تير ۱۳۹۹
عمو یادگار خوابی یا بیدار
Iran (Islamic Republic of)
Reza
۱۶:۳۲ ۱۹ تير ۱۳۹۹
برعکس اگه بخواهیم تو دنیا حرفی برای زدن داشته باشیم باید مدلینگ قوی بشه

همین حرف ها را زدیم الان نگاه ترکیه کجاست و ما کجاییم
یک زمانی ایران بزرگترین تولید کننده پوشاک تو خاورميانه بود خود ترک ها از ما وارد میکردند ولی الان همه جا الویت با پارچه ترک هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۷ ۱۹ تير ۱۳۹۹
متاسفانه مسائل فرهنگی و اجتماعی نه دغدغه دولته نه مردم فقط پول الویته
فقر و در بی پولی میدونن در حالی که فقر فرهنگی آسیبش خیلی بیشتره
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه.م
۱۵:۵۴ ۱۹ تير ۱۳۹۹
آدم اگر عقل تو سرش باشه
خودشو انقدر خوار و ذلیل نمیکنه
آدمی که خدا دستور داده انس و جن در مقابل او تعظیم کنند
حالا به موجودی پست تبدیل میشه که ارزشش در حد ی لباسه که امروز مد هست و فردا از مد میفته!!!!
واقعا جای تاسف داره!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۳ ۱۹ تير ۱۳۹۹
هر فعالیتی قبل از اینکه زیر زمینی شده و لجام گسیخته و بدون قانون اجرا شود باید به شکل ضابطه مند در بیاید تا آسیب کمتری بزند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۱ ۱۹ تير ۱۳۹۹
بدبخت به زنان و دخترانی که بدن خود را به نمایش میذارن و از عذاب غافلند.!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۲ ۱۹ تير ۱۳۹۹
تمامش حرام است و در این دنیا بی آبرویی و در آخرت آتش و عذاب انتظارشان را می کشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۶ ۱۹ تير ۱۳۹۹
عاقبت انسان که به ظواهر فریبنده دنیا دل می بندد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۰ ۱۹ تير ۱۳۹۹
شما چادر را ارزان بکن کسی سراغ مانتو جلو باز نمیره!
United States of America
ناشناس
۱۴:۵۶ ۱۹ تير ۱۳۹۹
با کار مدلینگ کاری ندارم نمیگم درسته یا غلط ولی دولت با هر چیزی که شادی و نشاط و خوشحالی بیاره به مردم مخالفه فقط میخواد مردم درگیر روزمرگی بشن همینه که کشورمون اینقدر بی روح و خسته کننده شده هیچ چیز شاد و هیچ چیز امیدوار کننده ای نیست آدم از زندگی خسته میشه همه چی تکراری هر روز هم بدتر و سخت تر
لطف منتشر کن هرچند میدونم نمیکنی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۲ ۱۹ تير ۱۳۹۹
آخه به شما ها چه دیگه حالم از این سایت بهم می خوره اه اه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۵ ۱۹ تير ۱۳۹۹
خداوکیلی لباس نپوشی بیای بیرون خیلی سنگینتر میشی تا با این مد لباس مثل مدل شوالیها بتمن دراکولا بیای بیرون