با توجه به پیامد‌های سیاسی و امنیتی ترور هشام الهاشمی در عراق و نگاهی به سلسله توطئه‌های آمریکا در این کشور علیه حشد شعبی به خوبی می‌توان دریافت که سودبرندگان واقعی این اتفاق چه کسانی هستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،«هشام الهاشمی» کارشناس سیاسی و امنیتی عراق دوشنبه شب هفته جاری نزدیک منزلش در بغداد به دست افراد ناشناسی ترور شد. صبح روز بعد این اتفاق با موجی از محکومیت‌ها در سطح نهاد و شخصیت‌های رسمی و سیاسی عراق همراه بود. دولت عراق نیز بر ضرورت شفاف‌سازی در این زمینه و مشخص شدن عاملان اصلی جنایت ترور الهاشمی تاکید کرد.

ساعاتی بعد عناصر گروه تروریستی داعش از طریق شبکه‌های مجازی اعلام کردند که این ترور کار آن‌ها بوده است. برادر الهاشمی نیز حین تشییع پیکر هشام طی یک گفتگو ابراز داشت که تروریست‌های داعش بار‌ها برادرش را تهدید به قتل کرده بودند و به احتمال زیاد این گروه تکفیری مسئول ترور کارشناس عراقی باشد.

البته اینکه داعش مسئولیت یک جنایت تروریستی را بر عهده گرفته باشد موضوع عجیبی نیست و این روش٬ سازوکار استراتژی این گروه تروریستی است.

برندگان و بازندگان یک بازی سیاسی در عراق/ سرنخ ترور الهاشمی کجاست؟

اما نکته قابل توجه در این میان٬ حوادث و تحولات سریع و مبهمی است که اخیراً در عراق اتفاق می‌افتد. با نگاهی به سریال اتفاقات سؤال‌برانگیز عراق طی هفته‌های گذشته از حمله معنادار نیرو‌های موسوم به ائتلاف مبارزه با تروریسم در این کشور علیه مواضع حشد شعبی تا اهانت گستاخانه رسانه سعودی علیه مرجعیت عالی شیعیان و پس از آن مانور نظامی غیرقانونی آمریکا در مرکز بغداد که نقض آشکار حاکمیت عراق محسوب می‌شود و اکنون ترور یک فعال سیاسی٬ شاید بتوانیم ارتباط میان آن‌ها را از هدف مشترکی که دنبال می‌کنند بیابیم.


بیشتر بخوانید


بعد از این اتفاق٬ رسانه‌های معارض و متخاصم با گروه‌های مقاومت در عراق تلاش کردند از همان ابتدا با فرافکنی و نشر اکاذیب انگشت اتهام را به سمت این گروه‌ها بگیرند. البته اینگونه جنجال‌های رسانه‌ای جزءسازوکار اصلی این رسانه‌هاست جای تعجب نیست.

اما هر شخصی که با اوضاع امنیتی و سیاسی عراق آشنایی داشته باشد متوجه می‌شود که سودبرندگان واقعی از مرگ یک شخصیتی همانند الهاشمی گروه‌های مقاومت نیستند.

بدیهی است که مقاومت عراق و حشد شعبی مهم‌ترین مانع اجرای پروژه‌های آمریکا در این کشور هستند و دشمنی واشنگتن با آن‌ها موضوع پوشیده‌ای نیست؛ به ویژه در این بازه زمانی و در فضای مذاکرات استراتژیک ایالات متحده با عراق. گروه‌های مردمی عراق و حشد شعبی همواره به تیم عراقی در این مذاکرات تاکید می‌کنند که اولویت بغداد اخراج آمریکایی‌ها بر اساس مصوبه پارلمان است؛ مصوبه‌ای که آمریکا با دور زدن آن در صدد ادامه حضور خود در عراق است؛ بنابراین هدف اصلی آشکار ایالات متحده از بازی‌های اخیر در عراق٬ حشد شعبی است.

واقعیت این است که سلسله توطئه‌های اخیر واشنگتن در بغداد همگی با هدف تحریک حشد شعبی و آغاز یک درگیری میان نیرو‌های آن با ائتلاف آمریکایی موسوم به مبارزه با تروریسم صورت گرفت تا آمریکا در نهایت بتواند مقاومت را عامل ایجاد ناامنی در عراق معرفی کند.

اما به هرحال حشد شعبی به لطف تدابیر فرماندهان و رهبران آگاه خود تاکنون اسیر هیچ یک از این فتنه‌های آمریکا نشده است و شاید واشنگتن قصد داشته باشد همین استراتژی تحریک را ادامه دهد یا به راهکار تازه‌ای برای مورد هدف قرار دادن حشد شعبی روی بیاورد.

اما در رابطه با موضوع ترور الهاشمی می‌خواهیم این مسئله را که چرا مخالفان حشد شعبی و سفارت آمریکا خیلی سریع این جنایت را متوجه مقاومت دانست مورد بررسی قرار دهیم. در این میان توجه به چند نکته ضروری است:

اول اینکه الهاشمی بر خلاف افکار تکفیری گذشته خود٬ از این گروه‌ها جدا شده و با دولت عراق روابط خوبی برقرار و اقدام به رسوا کردن گروه‌های تروریستی و تکفیری کرده بود.

هشام الهاشمی روابط خوبی با رهبران احزاب شیعه و حشد شعبی داشت و همواره ترور و هرگونه اقدام ضد آن‌ها را محکوم می‌کرد.

درست است که گاهی مواضع و تحلیل‌های الهاشمی بر خلاف نظرات رهبران حشد شعبی بود؛ اما آن‌ها با اعتقاد به آزادی بیان همواره روابطشان را با وی حفظ می‌کردند.

اما صرف نظر از اینکه هشام الهاشمی چه کسی بود و چه رویکرد‌هایی داشت و با توجه به اینکه ترور او می‌تواند تنش‌های جدیدی را در فضای سیاسی و امنیتی عراق ایجاد کند چه کسانی از این اتفاق سود می‌برند؟ و چرا آمریکا تا این حد در محکوم کردن ترور یک نویسنده و کارشناسی که جزءمقامات رسمی دولتی به شمار نمی‌آید عجله کرد؟

پاسخ این سوال خیلی سخت نیست؛ کسی که می‌خواهد عراق را از یک فتنه خارج و وارد یک فتنه جدید و درگیری‌های داخلی و قرار دادن ملت در مقابل گروه‌های مردمی کند٬ آمریکا و وابستگان آن هستند. طرف‌هایی که از آشوب و درگیری‌های عراق سود می‌برند.

نیرو‌های حشد شعبی همواره به ویژه در زمان هجوم تروریست‌ها به عراق٬ خیرخواهی و ملی بودن خود را به مردم این کشور ثابت کرده و هر اقدامی که انجام می‌دادند در راستای منافع ملت و دولت عراق بوده است. اکنون نیز مقاومت عراق قاطعانه در برابر اشغالگری‌های آمریکا ایستاده؛ زیرا حضور آمریکایی‌ها را در عراق مانع اصلی توسعه و تحقق منافع ملی این کشور می‌داند؛ همانطور که واشنگتن در عمل ثابت کرده هیچگاه به دنبال آرامش عراق نیست و احترام به حاکمیت این کشور هیچ معنایی برای آن ندارد.

آنچه بارز است سریال فتنه‌های آمریکایی در عراق تا زمان حضور آن در این کشور تمامی ندارد و عراقی‌ها باید در مقابله با آن‌ها محتاط و هوشیارانه عمل کنند.

منبع:تسنیم

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محقق
۲۱:۰۶ ۱۹ تير ۱۳۹۹
خاشقچی جدیدبه راه افتاد
Iran (Islamic Republic of)
پارسا
۲۰:۴۱ ۱۹ تير ۱۳۹۹
میگن مخالف سرسخت حضور ایران در عراق بود...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۰ ۱۹ تير ۱۳۹۹
سر نخش امريکاست
Iran (Islamic Republic of)
مصمم
۱۹:۱۴ ۱۹ تير ۱۳۹۹
آمریکا یک هدف استراتژیک دارد و آن سلطه و غارت تمام جهان و برای رسیدن به این هدف شیطانی از هیچ جنایتی دریغ نکرده و نخواهد کرد ولو کشتن کسانی که به نوعی در گذشته و حال از همپیمانان او محسوب شده و می شوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۶ ۱۹ تير ۱۳۹۹
صلوات خدا بر مومنین و مومنات و لعنت بر هر ستمگری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۵ ۱۹ تير ۱۳۹۹
ملت عراق بدانند هرگز هرگز ارتش آمریکا برای نجات ملتی یاگروهی وارد آن کشور نشده مردم عراق وضعیت کشورافغانستان راخوب ببینند.ماملت ایران نتیجه حمایت خودمان ازدولت وملت عراق رادیدیم.سرداران ایرانی داعش را درعراق زمینگیرکردیم همان داعشی که هزاران جوان عراقی رادر تکریت سربریدن تیرباران کردن جنازه آنان رابه رودخانه انداخته بودن ماملت ایران حلوی قتل عام وسربریدن ها راگرفتیم اما حق ما وآمریکا درعراق برعکس شد آمریکایی که داعش رابرملت عراق مسلط کرد همچنان مورد علاقه بعضی سیاسیون وگروهای عراقی است سردار قهرمان مبارز باداعش رابه کشورخود دعوت میکنند با موشک وپهباد برای ترورش آنگونه ازمهمان خود پذیرایی کردن هنوز پیگیر اخراج آنان نیستند هنوزبا تحریک آمریکایی‌ها جوانان حشد الشعبی رابایورش به پایگاه آنان بازداشت دراختیار آمریکایی‌ها میزارن.هنوز حاضر نیستند زنده بودن خودرا مدیون فرزندان حشدالشعبی بدانند ماملت ایران سردار خودرا از نیرو‌های ضدتروریسم عراق میخواهیم.امیدوارم دولت وملت عراق اعم ازشیعه واهل تسنن حق هم کیش بودن هم دین بودن برادر بودن رابرای ملت ایران محترم شمرده نسبت به اندک خواسته همگان آمریکا رااز عراق اخراج نمایند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۹ ۱۹ تير ۱۳۹۹
بنظر نمیاد که داعش باشه بیشتر بازی بین ایران و آمریکا میاد نه داعش