به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، تحقیقات جدید دانشمندان استرالیایی نشان میدهد که ورزش به طور منظم میتواند از ایجاد شایعترین شکل سرطان کبد جلوگیری کند.
سرطان کبد چهارمین علت شایع مرگ و میر در سراسر جهان است و شیوع آن به دلیل وخیمتر شدن و افزایش دیابت، در سراسر جهان به سرعت در حال رشد است. چاقی و دیابت در بین مبتلایان به بیماری کبد چرب متداول است.
سالانه بیش از ۸۰۰ هزار نفر در سراسر جهان به سرطان کبد مبتلا میشوند. این بیماری همچنین عامل اصلی مرگ و میر بیش از ۷۰۰ هزار نفر در سراسر جهان است.
دکتر جفری فارل از دانشکده پزشکی دانشگاه ملی استرالیا که از محققان این مطالعه است میگوید: هنوز تعداد بسیار کمی از روشهای درمانی مؤثر برای سرطان کبد وجود دارد و میزان مرگ و میر بسیار بالا است؛ بنابراین روشهایی برای جلوگیری از سرطان کبد به شدت مورد نیاز است.
برخی از اطلاعات جمعیت نشان میدهد که احتمال ابتلا به سرطان کبد در افرادی که به طور مرتب ورزش میکنند وجود ندارد، اما مطالعاتی باید در مورد اینکه آیا این مبنای بیولوژیک واقعیت دارد یا خیر انجام شود.
بنابراین، به منظور بررسی تأثیر ورزش منظم بر کسانی که بیشتر در معرض ابتلا به سرطان کبد هستند، تیم استرالیایی چگونگی تأثیر میزان ورزش را در موشهای چاق و دیابتی بررسی کردند.
بیشتربخوانید
در این تحقیق از جمعیت موشهایی استفاده شده است که از نظر ژنتیکی تغیر یافته اند و در بلوغ سنی خود چاق و به دیابت نوع ۲ مبتلا میشوند. همچنین در اوایل زندگی به این موشها یک عامل ایجاد کننده سرطان با دوز کم تزریق شد.
سپس به نیمی از موشها اجازه دسترسی منظم به یک چرخ متحرک داده شد و به نیمه دیگر فرصت ورزش داده نشد و بی تحرک ماندند.
پس از شش ماه، محققان این دو جمعیت را آزمایش کردند و دریافتند که بیشتر موشهای بی تحرک مبتلا به سرطان کبد بودند و هیچ یک از موشهای ورزش کننده علائم سرطان کبد را ندارند اما هر دو گروه در پایان شش ماه چاق بودند.
موشهای تمرینی در بازه زمانی این آزمایشات به دلیل ورزش مستمر کاملاً در برابر رشد سرطان کبد محافظت میشدند.
به گفته محققان این آزمایش نشان میدهد ورزش میتواند پیشرفت سرطان کبد در انسانهایی که به بیماری کبد چرب و دیابت نوع ۲ مبتلا هستند را متوقف کند.
انتهای پیام/