پورمردان گفت: "خرس سیاه یا مم بلوچی" از گونه های منحصر بفرد کشور در نیکشهر است که تخریب زیستگاه آن یکی از عمده دلایلی در معرض خطر انقراض قرار گرفتن این گونه است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، وحید پورمردان  مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان  اظهار داشت: مدتی است در منطقه‌ای موسوم به داروکان از توابع نیکشهر و در محدوده زیستگاه خرس سیاه اقدام به فعالیت های معدنی کرده است که بلافاصله بعد از شنیدن این خبر رییس اداره حفاظت محیط زیست این شهرستان به همراه یک گروه به منطقه مورد نظر اعزام و صحت موضوع را مورد تایید قرار دادند.

او  افزود: از سوی دیگر بخشدار بخش مرکزی نیکشهر نیز با ارسال نامه ای به اداره کل حفاظت محیط زیست شکایت اهالی منطقه از فعالیت معدنی فردی در این محدوده را اعلام و خواستار توقف این کار عملیاتی شدند که متعاقب آن در همان مقطع کار متوقف و اعلام کردیم تا زمانیکه بررسی های لازم صورت نگرفته نباید فعالیتی در این معدن انجام شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان افزود: این معدن از سوی سازمان صمت مجوز دریافت کرده اما در محدوده ای اینکار انجام می شود که زیستگاه خرس سیاه است.

او ادامه داد: از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان نامه ای به ریاست سازمان صمت استان ارسال و توضیح داده شده با وجودی که این معدن در مناطق تحت مدیریت محیط زیست است اما استعلامی از این اداره صورت نگرفته و با توجه به اعتراضات مردمی و اینکه محیط زیست نیز به عنوان ضابط خاص قضایی ورود کرده، درخواست می شود کار متوقف و جلسه ای با حضور گروهی از مردم، سرمایه گذار، کارشناسان صمت و محیط زیست برگزار و تصمیم گیری لازم انجام شود.

پورمردان ادامه داد: اما متاسفانه این افراد در این مدت مجدد شروع به فعالیت کردند که با پیگیری های صورت گرفته مقرر شد جلسه هرچه سریعتر برگزار شود زیرا خرس سیاه یا مم بلوچی از گونه های در معرض خطر انقراض کشور و گونه های منحصر بفرد منطقه بلوچستان و نیکشهر است که محیط زیست حساسیت ویژه ای برای حفظ حیات این گونه دارد.

او بیان کرد: البته ادعایی وجود دارد که معدن تنها در حد اکتشاف است و از مواد انفجاری استفاده نمی‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان تاکید کرد: باید در جلسه مشترکی خط و خطوط مشخص و درخواست مردم و الزامات محیط زیست طرح شود تا شاهد انجام روال قانونی موضوع باشیم.

 خرس سیاه بلوچی که به زبان محلی «مم» گفته می شود از جمله‌ گونه‌های پراهمیت، کمیاب، در معرض خطر انقراض و البته ناشناخته که در زیستگاه خود در مناطق کوهستانی جنوب شرقی ایران شامل استان‌های کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان به ندرت دیده می شود و برای جلوگیری از انقراض نیاز به حمایت‌های بیشتر دارد.

خرس سیاه آسیایی یکی از هشت گونه خرس دنیا است که فقط در قاره آسیا از ژاپن تا ایران پراکندگی دارد.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.