بادکا چسبنده روشن و بی بو است و در دو رنگ سفید و زرد شفاف به دست می‌آید که در انواع کیک گز سوهان و شیرینی و شکلات استفاده می‌شود همچنین از بادکا یا گلوکز در تهیه خمیر فوندانت و برای درست کردن گل‌های خوراکی و روکش کیک‌ها هم استفاده می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شربت گلوکز بهترین جایگزین برای شکر در انواع محصولات شیرین است. با تبدیل بخشی از گلوکز موجود در شربت به فروکتوز، محصولات شیرین‌تر فوق فروکتوز نیز تولید می‌شود. گلوکز در شیرینی پزی بیشترین کاربرد را دارد و از آن در تهیه انواع شیرینی استفاده می‌شود.

گلوکز چیست؟

به طور کلی گلوکز خوراکی به دو شکل گلوکز مایع و پودر گلوکز تولید می‌شود. شربت گلوکز، شربت قنادی یا بادکا مایعی شیرین است که در انواع شیرینی از آن استفاده می‌شود. ساختار گلوکز مایع از هیدرولیز ذرت است که در دما و فشار بالا بدست می‌آید و حاوی نوعی پروتئین است. گلوکز از سیب زمینی، گندم و گا‌ها از جو، برنج و آرد مانیوک نیز تهیه می‌شود.

شربت گلوکز بهترین جایگزین برای شکر در انواع محصولات شیرین است. با تبدیل بخشی از گلوکز موجود در شربت به فروکتوز، محصولات شیرین‌تر فوق فروکتوز نیز تولید می‌شود. گلوکز در شیرینی پزی بیشترین کاربرد را دارد و از آن در تهیه انواع شیرینی استفاده می‌شود. تهیه شیرینی با گلوکز مایع بسیار رایج می‌باشد. همچنین روکش شیرینی با گلوکز مایع سبب براق شدن ظاهر شیرینی و کیک می‌شود.


بیشتربخوانید


بادکا چسبنده روشن و بی بو است و در دو رنگ سفید و زرد شفاف به دست می‌آید که در انواع کیک گز سوهان و شیرینی و شکلات استفاده می‌شود از بادکا یا گلوکز در تهیه خمیر فوندانت و برای درست کردن گل‌های خوراکی و روکش کیک‌ها هم استفاده می‌شود.

گلوکز در خیلی از کیک ها، شیرینی ها، گز، سوهان و داخل شهد زولبیا و بامیه و ... استفاده می‌شود.

خاصیت نرم کنندگی دارد.

استفاده از بادکا داخل شهد زولبیا و بامیه سبب زودتر قوام آمدن آن می‌شود و باعث درخشنگی آن‌ها می‌شود.

مواد لازم برای گلوکز خانگی:

شکر ۲ پیمانه
آب سه چهارم پیمانه
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه بادکا:

برای تهیه‌ی گلوکز، یا بادکا، باید شکر را داخل قابلمه بریزید و آب را به آن اضافه کنید و روی گاز قرار بدهید و حرارت را متوسط رو به کم قرار بدهید و لازم نیست هم بزنید زمانی که جوشید و تقریبا نصف شکر‌ها در آب حل شد آن را به آرامی هم بزنید؛ و زیاد به هم زدن احتیاج ندارد اجازه بدهید شکر کاملا حل شود.

زمانی که شکر حل شد حرارت را کم کنید و زمان بگیرید.

حدود ۱۰ دقیقه بعد از تایم گرفتن آبلیمو را به آن اضافه کنید و هم بزنید و بعد از اینکه به غلظت رسید حدود ۱۵ دقیقه یک ظرف آب سرد بردارید و ۱ قاشق از شربت را داخل آب سرد بریزید و اگر توانستید آن شربت را از داخل آب بردارید گلوکز شما آماده است اگر داخل آب حل شد اجازه بدهید هنوز بجوشد. فاصله‌ی بین ۲ تست باید ۲-۳ دقیقه باشد.

زمانی که گلوکز شما آماده شد زیر شعله را خاموش کنید و آن را کنار قرار بدهید. تا سرد شود. اگر گلوکز شما بیشتر بجوشد سفت می‌شود. رنگ گلوکز مهم نیست که زرد است یا سفید و همه یک کاربرد دارند.

رنگ گلوکز به میزان شکر و میزان حرارت شعله بستگی دارد.

این میزان مواد لازم حدودا به شما ۳۶۵ گرم گلوکز می‌دهد. بعد از سرد شدن آن را داخل ظرف دردار تمیز و خشکی بریزید و داخل کابینت قرار بدهید البته اگر سوسک و مورچه ندارید.

لازم نیست بادکا یا گلوکز را داخل یخچال نگهداری کنید، زیرا باعث سفت شدن آن می‌شود.

نکاتی برای تهیه‌ گلوکز خانگی:

• اگر گلوکز شما سفت شد، هنگام مصرف آن را روی حرارت بخار کتری قرار بدهید و به مقدار لازم از آن بردارید و حتی اگر ظرف شما قابلیت قرار دادن داخل مایکروویو قرار بدهید تا نرم شود.

• به جای آبلیمو می‌توانید از سرکه‌ی سفید تا کرم تارتار که به صورت پودر است استفاده کنید. این مواد برای جلوگیری از شکرک زدن بادکا می‌شود.

• برای تهیه‌ی بادکا یا گلوکز می‌توانید از ۱ لیوان آب و ۱ لیوان شکر و ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو استفاده کنید. اما روش بالا زودتر درست می‌شود و قوام می‌آید.

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

برچسب ها: بادکا ، آشپزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۵ ۲۹ شهريور ۱۳۹۹
سلام خوب بود