به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در آموزههای قرآنی، پروردگار برای انسان کار و تلاش را مقرر داشته است.
خوشبختانه اخلاق داد و ستد در فقه اسلامی جایگاهی شایسته دارد و پیوستگی میان اخلاق و اقتصاد را در این حوزه به سهولت میتوان در احکام اسلامی یافت.
مسئله خرید و فروش همچون سایر فعالیتها باید در محدوده مقررات اسلامی باشد. از این رو رعایت اخلاق و یادگیری احکام خرید و فروش، پیش شرط داد و ستد صحیح و درست است.
اسلام مالکیت خصوصی و فردی را که ریشه و زیربنای اصلی آن کار است، محترم شمرده و اساس مالکیت در اسلام احترام به حقوق فرد و حفظ انگیزه وی برای تلاش و کوشش آزادانه است.
حجت الاسلام سید احمد حسینی سخنران و کارشناس مذهبی، در گفتوگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: یکی از موانع کسب و کار سالم حرص و طمع است؛ حرص و طمع ورزی از دیدگاه دین اسلام دو خصیصه ناپسند و حالت نفسانیه قبیح و ضد ارزشهای دینی است. در روایات اسلامی این دو صفت ناپسند به سختی مذمت و عواقب خطرناک و زیان بار آن بیان شده است. در روایتی رسول خدا (ص) فرمودند: «یشیب ابن آدم و یشبّ فیه خصلتان: الحرص و طول الامل؛ فرزند آدم در حالی که به تدریج پیر میشود، دو صفت در او جوان میشود، یکی حرص و دیگری آرزوی طولانی».
در نتیجه باید توجه داشت که در مسئله کسب و کار بسیار زیبنده است انسان دندان طمع و حرص را بکشد و در نتیجه و سود کار طمع نکند.
شما میتوانید فیلم کامل توضیحات حجت الاسلام و المسلمین سید احمد حسینی در این زمینه را در ویدئوی زیر مشاهده کنید:
انتهای پیام/
والسلام و صلوات التماس دعا .
نقش ستون ۵ رو ایفا میکنند