محققان دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر آلاینده‌های نفتی در آب زیرزمین را با بهره گیری از کربن فعال، حذف کردند.

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، امیرحسین حسینعلی زاده خراسانی، فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص طرح خود با عنوان «بررسی حذف آلاینده نفتی از آب زیرزمینی با استفاده از موانع نفوذپذیر واکنش دهنده» اظهار کرد: با توجه به آلوده شدن آب‌های زیرزمینی پالایشگاه تهران به مواد نفتی و احتمال انتشار آلودگی به آب‌های کشاورزی جنوب تهران این پژوهش به منظور جلوگیری و بهبود شرایط آب آن منطقه انجام شد.

این فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به فرایند اجرای این کار گفت: روش کار در این پروژه بر مبنای قرار دادن یک سری موانع پر شده از مواد جاذب و واکنش دهنده بر سر جریان طبیعی آب زیرزمینی است که با عبور آب با جریان طبیعی خود از این موانع آلودگی جذب و یا به مواد بی ضرر یا کم ضرر تبدیل می‌شود.

خراسانی افزود: کار در این پژوهش در قالب آزمایشگاهی شروع و جاذب‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفتند که در نهایت جاذب کربن فعال بهترین عملکرد را از خود نشان داد.

فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اینکه در راستای تحقیقات و ازمایشات این جاذب توانست تا ۹۵ درصد از COD آب آلوده را حذف کند، بیان کرد: نتیجه این کار در صنایع نفت و گاز و هر صنعت وابسته به ترکیبات نفتی که باعث آلوده شدن آب‌های زیرزمینی می‌شود، قابل استفاده است.

خراسانی با اشاره به پیچیدگی‌های کار توضیح داد: پیچیدگی در انجام پژوهش بیشتر مربوط به تهیه مواد اولیه جهت انجام تست‌های COD بود که به علت تحریم‌ها ورود این مواد با مشکل روربه رو بود و از طرفی برای تهیه، هزینه‌های بالایی را در پی داشت و گا‌ها مواد تقلبی یا تاریخ گذشته در بازار به عنوان نمونه‌ی اصل ارائه می‌شد.

او بیان کرد: ادامه این کار طراحی نمونه واقعی سیستم در مکان چاه آلوده به مواد نفتی است که نیازمند همکاری با متخصصان عمران جهت احداث آن در داخل چاه است.

خراسانی گفت: ویژگی این طرح کم هزینه بودن و عدم نیاز این سیستم به هیچ گونه منبع انرژی است چرا که آب با جریان طبیعی خود از بستر واکنشی عبور می‌کند و هیچ گونه پمپ و یا هدایت کننده خارجی لازم نیست.

فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: همچنین کربن فعال که به عنوان ماده واکنش دهنده در این سیستم استفاده شده ماده کم قیمت و ساخته شده از پسماند گیاهان و میوه جات (مانند پوست گردو) است.

خراسانی با بیان اینکه نمونه ایرانی این سیستم برای حذف آلاینده‌های نفتی وجود ندارد، بیان کرد: نمونه خارجی این پژوهش فقط برای حذف نفتالین از آب مورد بررسی قرار گرفته، اما در این پژوهش روی طیف کامل آلاینده‌های نفتی (تمام برش‌های نفتی) تحقیقات صورت گرفته است.


بیشتر بخوانید


او با بیان اینکه مزیت رقابتی طرح کم هزینه بودن آن در مقایسه با تمام روش‌های درجای تصفیه آب زیرزمینی است، تصریح کرد: کاربرد‌های پروژه در زمینه حذف طیف گسترده‌ای از آلاینده‌ها از آب‌های زیرزمینی است.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.