به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، با پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ و تسخیر سفارت آمریکا (لانه جاسوسی) در تهران، تحریمهای این کشور و متحدان اروپاییش علیه کشورمان آغاز شد. البته در سال ۱۳۹۴ کمی از این تحریمها کاسته شد اما در سال ۱۳۹۷ و با خروج آمریکا از برجام (توافق هستهای ایران، برنامه جامع اقدام مشترک یا به انگلیسی Joint Comprehensive Plan of Action) شدت بسیار بیشتری پیدا کرد.
اما اکنون با گذشت تقریباً دو سال از خروج آمریکا و انواع و اقسام فشارهایی که از سوی واشنگتن بر کشورمان وارد آمده به تازگی دولت ایران خبر رسمی توافقنامهای با چین را منتشر کرده تا نشان دهد به غرب متکی نیست و البته در هر حالتی قادر است دلِ ایالات متحده را به لرزه درآوَرَد.
این سند با عنوان رسمی «برنامه همکاریهای جامع ایران و چین» به ثبت رسیده و حوزههای سیاسی، امنیتی، دفاعی، فرهنگی، کشاورزی، اقتصادی، علمی، جهانگردی، نفت و انرژی، زیرساختهای مخابراتی و فناوری ارتباطات، تجارت، بهداشت و سلامت و دیگر بخشها را شامل میشود.
مهمترین بخش این توافق، تجارت با ارزهای ملی است. همچنین بخش بسیار مهم این سند تاکید موکد چین بر طرحی بزرگ با نام «یک کمربند- یک راه» (طرحی بر بستر مسیر جاده ابریشم) است که ایران میتواند علاوه بر مشارکت فعال در این طرح جهانی، از منافع اقتصادی و صندوق اعطای وام این طرح نیز بهرهمند شود.
بر اساس این توافق چین به وارد کننده ثابت نفت از ایران تبدیل میشود و ایران نیز به چین برای سرمایه گذاری در کشورش حقوقی اعطا میکند.
افزایش همکاری میان بانکی، مالی و بیمهای و افتتاح شعبات بانکهای ایران و تاسیس بانک مشترک ایران و چین از جمله دیگر مفاد این سند است.
به این دلیل که در روزهای گذشته این سند همکاری از سوی رسانههای خارجی آژیر خطری برای آمریکا و متحدانش خوانده شده است، در این گزارش رصدی بر نگاه رسانهها بر برنامه ۲۵ ساله همکاریهای مشترک کشورمان و چین خواهیم داشت.
وال استریت ژورنال و توافق بُرد-بُرد پکن-تهران
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی توافق میان ایران و چین را نشانه شراکت استراتژیکی تعبیر کرد که با آن هر دو کشور نشان میدهند به غرب متکی نبوده و جایگزینی برای آمریکا و متحدانش دارند.
به نوشته والاستریتژورنال بر اساس این سند همکاری، چین از منافع نفتی ایران و تهران نیز از سرمایهگذاری چین سود میبرد. تحلیلگران غربی میگویند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین، ضربشستی مقابل آمریکا و سدی در برابر فشارهای تحریمی علیه دو کشور است و مقامات دو کشور با این اقدام نشان میدهند برای واشنگتن و همپیمانانش جایگزین خواهند داشت.
نیویورک تایمز و زنگ خطر برای آمریکا
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در مقالهای با عنوان «چین و ایران، با ایستادگی و مقاومت در مقابل آمریکا به همکاری تجاری و نظامی نزدیک میشوند» این توافق را قدمی به سوی تضعیف سیاستهای همهجانبه دولت ترامپ علیه ایران موسوم به «فشار حداکثری» دانست.
این روزنامه مدعی شد که نسخهای ۱۸ صفحهای از این توافق ۲۵ ساله میان پکن-تهران را در دست دارد و بر اساس آن چین قادر خواهد بود در بخشهایی مانند انرژی در ایران سرمایهگذاری کند. در این صورت تمام نقشههای ضدایرانی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نقش بر آب خواهد شد.
بر اساس نوشته نیویورک تایمز مطابق این سند، چین مجاز خواهد بود تا در بانکداری، مخابرات، بنادر، راهآهن و دهها پروژه دیگر به شکل گستردهای مشارکت به عمل آورد. درمقابلِ این مشارکت بلند مدت نیز پکن برای مدت ۲۵ سال با تخفیفی ویژه از ایران نفت به کشور خود وارد خواهد کرد.
در نتیجه و بر طبق سند جامع همکاری ۲۵ ساله میان ایران و چین، رزمایشها و تحقیقات مشترک، توسعه تسلیحات و اشتراکگذاری اطلاعات میان دو کشور برای مبارزه با «نبرد بیوقفه با تروریسم، قاچاق انسان و مواد مخدر و جرایم مرزی» نیز افزایش خواهد داشت.
البته در این روزنامه ادعا شده این سند محرمانه بوده که تاکنون هیچ بخشی از آن به شکل محرمانه صورت نگرفته است. به طور مثال، رئیس جمهور چین در دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی، آیتالله خامنهای، نیز این توافق ۲۵ ساله را مطرح کرد که ایشان در پاسخ آن را درست و حکمتآمیز دانستند.
به گزارش نیویورک تایمز، این توافقنامه و همکاری در روابط میان پکن-واشنگتن نیز بیتاثیر نبوده و ضربهای بزرگ به آمریکا وارد خواهد کرد.
در مقابل، ایران نیز که پتانسیل بالایی برای صادرات نفت دارد به دلیل تحریمهای ترامپ و دولتش از انجام این امر محروم بوده است؛ اما با این توافق میتواند صادرات خود را افزایش دهد. در همین راستا چین که ۷۵% واردات نفت به کشورش در سال گذشته را گزارش داده بود اکنون با ایران به این میزان واردات و با تخفیف بالاتر خواهد رسید.
این رسانه آمریکایی در همین راستا اذعان کرد که اکنون چین برخلاف بسیاری از کشورها که جرات قد علم کردن مقابل آمریکا را نداشتند، مقابل این ابرقدرت ایستادگی کرده و از خود مقاومت نشان داده است.
در بخشی که نیویورک تایمز برای ابتدای این سند منتشر کرده است اینطور نوشته شده است که: «دو فرهنگ باستانی آسیا و شریک در تجارت، اقتصاد، سیاست، فرهنگ و امنیت با چشماندازی مشابه و منافع دو جانبه و چندجانبه، یکدیگر را شریک راهبردی میبینند.»
بنابر گفته این روزنامه سرمایهگذاری چین در ایران در طول همکاری، ۴۰۰ میلیارد دلار برآورد شده است.
البته مقامات آمریکا نیز که از این سند همکاری به لرزه در آمدهاند نیز ساکت نماندند و به طور مثال یکی از سخنگویان وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا در این باره گفته است: «آمریکا همچنان تعرفههایی بر شرکتهای چینیِ کمک کننده به ایران تحمیل خواهد کرد. این دولت چین است که با صدور مجوز و ترغیب شرکتهای چینی به انجام فعالیتهای تحریم شده با ایران، هدفی که خود در سر دارد مبنی بر تقویت ثبات و صلح را تضعیف میکند.»
به همین دلیل این روزنامه همکاری میان چین و ایران و گستردگی آن را به زنگ خطری برای روابط آمریکا و چین تعبیر کرده است.
از طرف کشور چین نیز مقامات مختلفی از آن در این باره اظهار نظر داشتهاند، به طور مثال «ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت خارجه چین هفته گذشته درباره این توسعه همکاری گفت: «دوستی میان چین و ایران قدیمی است و توسعه روابط دو جانبه از دیرباز میان این دو کشور بوده است. ما آمادگی همکاری با ایران برای پیشبرد تدریجی همکاریهای عملی را داریم.»
برای توضیحات بیشتر از این توافق نیز این روزنامه آمریکایی پروژههای همکاری میان این دو کشور در توسعه فرودگاهها، قطار و مترو سریعالسیر را نام برد. همچنین پکن مناطقی آزاد و تجاری در «ماکو» شمال غربی ایران، آبادان و جزیره قشم احداث خواهد کرد.
در پیشنویس این سند همکاری جامع پیشنهاد زیرساختی برای شبکه ارتباطات از راه دورِ ۵G نیز مطرح شده است.
در تعبیری دیگر نیز این روزنامه از این همکاری به نشانه بیحوصلگی چین در مقابل آمریکا و قلدرمآبیهایش یاد کرده است و دلیل آن را تکرر تذکرات پکن به واشنگتن به عدم خروج از برجام و تعهد به توافق هستهای با ایران عنوان کرده است.
میدلایست آی، توافق پکن-تهران و جان گرفتن دوباره اقتصاد ایران
در روزنامه انگیسی میدلایست آی این توافق به منزله احیای دوباره اقتصاد ایران و ضربهای کاری بر آمریکا تعبیر شده است. در متن این رسانه در این باره آمده است: «در صورت اجرایی شدن، توافق ایران-چین، اقتصاد ایران را احیا میکند. همچنین سیاست این کشور به ثبات خواهد رسید. با چنین بهبود اقتصادی و سیاسی موقعیت منطقهای ایران نیز بهبود خواهد یافت و دشمنانش نیز انگیزهای برای روی آوردن به تهران و دوری از سیاستهای آمریکا خواهند داشت. در ثانی، کشورهای عربی هم شتاب بیشتری برای عقد قراردادهای خاص با چین پیش خواهند گرفت.»
این رسانه انگلیسی از این توافق به عنوان ابزاری برای ارتقای جایگاه چین در خاورمیانه یاد میکند و مینویسد: «این سند، پایگاهی دائمی برای چین در ایران رقم میزند و با ارتقای موقعیت منطقهای پکن، برتری راهبردی آمریکا در خلیج فارس و منطقه را تضعیف خواهد کرد؛ بنابراین نتیجه آن خواهد بود که سند مورد نظر موقعیت بینالمللی چین را نیز ارتقاء خواهد داد.»
گزارش جروزالم پست از خراب شدن آوار بر سر تلآویو
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست توافق جدید همکاری میان ایران-چین را زنگ خطری برای تلآویو خوانده و نوشت وقتی پکن و تهران بر روی یک معامله چند میلیارد دلاری اقتصادی-امنیتی ۲۵ ساله کار میکنند، به منزله این است که اسرائیل دلایل بسیاری برای مُشَوش شدن دارد.
در بخش ابتدایی این روزنامه صهیونیستی این توافق به عنوان خبری بد برای اسرائیل تعبیر شده و عنوان شده است که سراریزی سرمایه چین به ایران تلاش واشنگتن برای تحریم ایران را بیاثر خواهد کرد.
جروزالم پست در ادامه به اظهارات کاریس ویت، مدیر اندیشکده سیگنال، پایگاه تحلیل مسائل چین و رژیم صهیونیستی، استناد کرده و نوشت هر یک دلاری که وارد سیستم ایران شود، میتواند علیه اسرائیل هزینه شود. بنا به گفته این تحلیلگر، چین از طریق این توافق و با استفاده از ارز دیجیتال خود فرصت دور زدن سیستمهای آمریکایی و کاهش نفوذ دلار را خواهد داشت. این همان پیامد دیگر این توافق است که میتواند به رژیم صهیونیستی هرچند غیرمستقیم آسیب برساند.
ویت در این راستا گفته است توافق جدید میان تهران و پکن، باعث میشود متحد ایران یعنی چین برای حضور در خلیج فارس امکان بیشتری داشته باشد و این یک برگ برنده دیپلماتیک در مقابل آمریکا و متحدان منطقهای او محسوب میشود.
این تحلیلگر باور دارد خطر این توافق برای اسرائیل واضح و روشن است و زمانی که تقویت نظامی ایران به دست کشوری دیگر در میان میآید این خطر به نگرانی بیشتر آنها نیز دامن میزند. او ادعا میکند دولت چین تصور نمیکند ایران خطری برای اسرائیل است و پکن بر این باور است که ایران به معنای واقعی به دنبال نابودی اسرائیل نیست.
در انتها، رسانه صهیونیست اعلام کرد به احتمال فراوان نتانیاهو از این خبر بسیار در تشویش است.
توافق پکن- تهران و لرزهای بر تن مقامات آمریکایی
سند همکاری ۲۵ ساله میان چین و ایران به اندازهای قدرت دو کشور را به رخ کشیده است که مقامات کنونی و اسبق و تحلیلگران برجسته از آمریکا درباره آن صحبت داشته اند.
به طور مثال، نیکی هیلی، سفیر سابق دولت آمریکا در سازمان ملل، این سند را اقدامی در جهت پایان دادن به انزوای جهانی ایران دانسته است.
این مقام آمریکایی که به دلیل ضدیت با ایران بسیار شناخته شده است مطلبی از پایگاه خبری آکسیوس را در توئیتر خود بازنشر کرد. در این مطلب سند همکاری میان ایران و چین «تحول خطرناک» نام برده شده است. هیلی نیز بر آن افزود: «چین برای پایان دادن به انزوای جهانی ایران با آن شریک شد.»
همچنین تحلیلگران برجسته آمرکایی نیز دست به آنالیز این سند زدهاند. به طور مثال، گرت پورتر، تحلیلگر برجسته مسائل امنیتی، از آن به عنوان «پاتک و حملهای غافلگیرانه به اقدامات آمریکا برای فشار بر اقتصاد ایران» نام برد.
در انتها و با توجه به نظرات روزنامههای آمریکایی و خارجی میتوان اینگونه برداشت کرد که توافق میان ایران و چین تنِ آمریکایی که چندین سال با زورگویی و تحریمهای گوناگون سعی در نشان دادن قدرتش به کشورمان داشته را لرزانده است.این کشور که طی سالهای گذشته برای ازپایدرآوردن ایران از هر ابزار و فشاری استفاده کرده، اکنون میبیند مردم ایران علیرغم زورگویی آمریکا و سختیهای تحمیلشده، همچنان مقاوم و استوار ایستادهاند و بعد از بدعهدی آمریکا و غرب در توافق هستهای، هیچ کس در تهران تمایلی به گفتگو و برقراری رابطه با آنها را ندارد و با حفظ منافع و حاکمیت ملی در پی روابط جدید در عرصه بینالملل و ارتقا سطح همکاریها با کشورهای دیگر هستند.
گردآوری و نگارش: سپیده احدپور
انتهای پیام/
1_تنها کشوری که از ایران نفت میخره=چین
2_کشوری که بانک هاش با ایران کار میکنه و پول های ایران را بلوکه نکرده= چین
3_کشوری که تو مجامع بین الملل همیشه از ایران دفاع کرده=چین
کشوری تا چند سال دیگه قطب اقتصاد دنیاست =چین
6_ میزان داد و ستد ایران و چین ۲۰ میلیارد دلار بوده
4_توتال فرانسه در سال ۹۷ از ایران رفت و ضربه بزرگی به صنعت نفت ما وارد کرد
5_بانک های اروپا هیچ کانال مالی با ایران ندارند و پول های ایران را بلوکه کردن
6_شرکت پژو رنو فرانسه سال ۹۷ از ایران رفت
خلاصه که اولا بدون اطلاعات کامل قضاوت الکی نکنیم و به فضای مجازی و چیز هایی که توش میگن اعتماد نکیم
بالاخره هر کشوری مجبوره با کشور های دیگه در ارتباط باشه وگرنه چرخ اقتصاد نمیچرخه
و اینکه قرار داد با چین خوبه به شرطی که قرار دادش خوب باشه نه مثل برجام
امروز خط اینه که چین رو بزنن، یه روز میگفتن دریای خزر رو دادن رفته، یه روز چابهار، یکی هم نرفت یه کم درباش تحقیق کنه و شایعه رو انتشار میده.
در مورد چیزی که اطمینان ندارین حرف نزنین پروفوسورها.
هرجا هم ،کاری و قراردادی، به ضرر مردم و مملکت ما بوده،اونا یا سکوت کردن یا گفتن خوبه باید این کار انجام بشه!!
باز هم امیدواریم که ان شاالله نظر لطف خدا و صاحب امرمون همچنان و در همه حال از ما برنگردد و راه درست رو به برکت خون شهدا ،دستور کار این ملت و نظام قرار بده؛هر چه که باشد
فکر میکنی از داخل امریکا داره کامنت میده؟
خیلی باحالی
یعنی متوجه نیتسی محبورن به خاطر فیلترینگ یه سره با فیلتر شگن توی اینترنت بچرخن؟
دیگه دم به دقیقه فیلترشکن رو قطع نمیکنن واسه سایت باشگاه بیان نظر بدن ای پی ایران بیفته بعد دوباره فیتلر شکنو وصل کنن
مردم مثل مسئولین سه قوه اینترنت بدون فیلتر ندارن
پس چرا برا برجام اینطور شعار اقتصاد و تولید و ترکمان چای و...... ندادید.
حالا این ضد انقلاب ها و رسانه های معاند و مردم گوش به فرمانشان وطن پرست شدن
اف بر مردم نا اگاه
#بصیرت
#دشمن_شناسی
#و...
ولی خدا رو شکر امنیت داریم!
خزر رو که دادن رفت
تازه بعد از به امضا رسیدن باید بره مجلس
ول کنید به جای این کارا از دولت در زمینه اقتصاد توضیح بخواهیم
خب از الان باید مطالبه گر بود دوست عزیز. باید نتیجه افکار عمومی برای مجلس روشن بشه که رای بده یا نده
این یکه که نمیدونیم چیه رو به نظرت اصلا اجازه میدن بره مجلس؟
برجامی که از اولش غلط بود طوری رسانه های خارجی گفتن که حتی ما براش جشن گرفتیم و نتیجه اون محدودیت هسته ای بیش نبود
اگه الانم بگن قراره برجام موشکی با آمریکا بسته بشه رسانه های خارجی طوری تیتر میزنن که فکر کنیم دیگه تموم مشکلات حل شد
اما اگه با چین که همیشه طرفدار ایران بوده قرار داد ببندیم میشه ترکمانچای
چون دیگه تحریم های آمریکا بی معنا میشه پس باید ی کاری کرد که خود مردم نذارن صورت بگیره
یکم فکر کنیم تو رو خدا تا کی باید بازیچه دست امثال بی بی سی و منو و تو و منافع آمریکا و صهیونیست ها باشیم
برجام کاملا حافظ منافع ما بود.
خروج آمریکا از برجام بد بود داداش. فکر کنم همین جمله هم از طرف همفکران شما خیلی تکرار میشه که آمریکا چرا از برجام خارج شد؟
اگر از خروج از توافقی ناراحتید ف لابد اون توافق خوب بوده
مشکل دلواپسانی چون شما این هست که تکلیف خودتونم نمیدونید
یعنی حالا که امریکا اجراش نمیکنه اوضاع ما بهتر از زمان اجرای برجامه دیگه
تکلیفتونو معلوم کنین
همی میگین برجام بده هم میگین چرا دلار شده 25 تومن
بدم میاد ازین ادما که با خودشونم درگیرن
اما ما صنعت هسته ای مون را محدود کردیم و اونا باز هم تحریم کردن
ما به وعده هامون عمل کردیم و اونا هیچ نوردن
هر روزم که فشار های اقتصادی بیشتر میشه
هر روز بیشتر درگیر مسایل اقتصادی
بعد شما میگی برجام خوب بود
اگه خوبه چرا ما تاثیرش را تو زندگی مون ندیدیم
چرا از وقتی برجام اومد نه تنها تحریم ها برداشته نشد بلکه بیشتر شد
چون آمریکا بدون نغز برجام به کلی دلیل از جمله حمایت ما از حزب الله میتونه ما را تحریم کنه بدون اینکه برجام رو نغز کنه
اصلا انقدر که مذاکرات به اونا باج دادیم و بعد اینکه اونا به توافقاتشون عمل نکردن هیچ کاری نکردیم جرات ترور سردار سلیمانی رو پیدا کردن
اگه میگم بده چون ملت هر روز فقیر تر میشین و بعد شما میگی برجام خوب بود اون چند سالی آمرکا توش بود هم اوضاع فرق نداشت
ولی فقط یه سوال دارم
چرا رسانه های خارجی 18 صفحه از 25 صفحه رو باید در اختیار داشته باشند و من ایرانی به یک صفحشم دسترسی نداشته باشم !!!!! ما شدیم غریبه ؟!!!مسئولان عزیز یادشون رفته که باید خادم ملت باشن و باهامون رو راست؟
به تعداد سالش حتما
عجیبه ترامپ که میگه معامله گرخوبیه،چطور جلو فروش 120 فروند بویینگ را به ایران گرفت؟ و به خود آمریکا هم صدمه ی اقتصادی زد!(چون با وقوع کرونا،صنعت هوایی بسیاری از کشورها ورشکسته شد!) و این فروش می توانست خزانه ی ایران را برای آمریکا خالی تر کند!... حالا این دو کشور ،دایه ی مهربان تر از مادر شدتد و میگن ترکمن چای دوم!!!!!
هنوز لکه ننگی بحرین بر پیشانی رژیم حامی غرب و غرب پرستان باقی است.
شما حق حرف زدن ندارید مزدوران .
یک بچه هم میداند چین هم به ایران وابسته است.
ببینید کیا دارن برا مردم دلسوزی میکنن و این قرارداد را مایه ضرر ایران میدونن
ا.آمریکائی ها و اسرائیلیها که میخوان سر به تن ایرانی نباشه دلسوز ما شدن و این قرارداد رو بضرر ایران میدونن
۲.سلطنت طلب هائی که از آمریکا درخواست تحریم ایران را میکردند حالا دلسوز مردم ایران شدن
حالا تو رسانه های وابستشون گوش فلک را پر کردن و دلسوز مردم ایران شدن
احمدی نژاد
روحانی
قالیباف
اونا چیکار کردن؟
چاربها رو به هندی ها
خلیج فارس رو به چینی ها
بعد دم از اقتدار میزنید!!؟
حرف مفت زدن و بیحساب صحبت کردن آسونه ولی ی ذره تحقیق و مطالعه کردن وااااای خیلی سخته
ما فقط امنیت میخوایم!!
ببینید تندروها چجوری جوابشو دادن چه بی ادبانه
چین اکنون هم ابرقدرت است .
همکاری بین کشورهای بزرگ که برد برد است برای همه ما مفید است.
اول وطن فروش های ایرانی نما
دوم آل سعود
وسوسوم ترامپ و نتانیاهوی تروریست
این قضیه رو هم باید در نظر داشت که ایران در سازمان ملل به رای و و گاهی وتوی کشورهای قدرتمند مثل چین نیاز داره و بالاخره جایی براشون جبران میکنه
مردم
این قرارداد مثل برجام بسته واجرا خواهد شد.
ملت عزیز
چاره ای نیست به این قرارداد.چون اقتصادمونو بمبارون کردن.
اما....
چین وامریکا وروسیه
همگی دستشون باهم تویه کاسه است.الان چین نقش پلیس خوبو بازی میکنه.
دعواها شون زرگریه
وگرنه اسرار هم را لو میدادن. برای مثال کلی ناسا دروغ میگه چین هیچکدومشو برملا نمیکنه.
به هرحال چه خوب وچه بد اقازاده های ظریف وغیره به پول نیاز دارن.دیگه درک کنید.
چین جام.چین.اصولگرا
جالبه که اصولگراها موافق قرارداد با چین هستن
من فکر کردم نه شرقی نه غربیه
به شرقی نه غربی
این یکی اصلا اسمش هم توی مجلش اورده نشد
خزر رو بخشیدید به روس...خلیج فارس هم که چینی ها .....دیگه چرا دم از قدرت میزنید؟؟ مردم رو چی فرض کردید؟؟ اگر به نفع مردم بود جزئیات رو منتشر میکردید...25 سال قطع ارتباط با اروپا به نظرتون خوبه؟؟؟ چرا رفتید سمت کمونیست های روس و چین؟ نه شرقی نه غربی چی شد؟
منم موافقم خیر چین به هیچ کس نرسیده
اگر سوخته ایران را تحریم نکنند.
آنها راضیند کل ملت ایران نابود شود البته به کوری چشم آنها این اتفاق نخواهد افتاد
عجیبه ترامپ که میگه معامله گرخوبیه،چطور جلو فروش 120 فروند بویینگ را به ایران گرفت؟ و به خود آمریکا هم صدمه ی اقتصادی زد!(چون با وقوع کرونا،صنعت هوایی بسیاری از کشورها ورشکسته شد!) و این فروش می توانست خزانه ی ایران را برای آمریکا خالی تر کند!... حالا این دو کشور ،دایه ی مهربان تر از مادر شدتد و میگن ترکمن چای دوم!!!!!
چرا امریکا لیست خساب بانکی اقا زاده ها رو منتشر نمیکنه
تحریمش اول به مردم ایران فشار میاره
متن قرارداد را افشا کنید و به همه پرسی بگذارید
ملت حق دارد که در سرنوشت خودش مشارکت کند.
این تعهدات و قرارداد ها را از خود ملت بپرسید=> هم پرسی
حتی نمایندگان موافق آن ننگنامه از مفاد آن که انگلیسی بود خبر نداشتند و آنرا نخوانده بودند.
سوادت معلومه چه قدره
یا جاهلی یا خاين
شما مشتی غربگرای غرب گدا هستید البته غرب به گدایی شما نیز چیزی نمیدهد و نخواهد داد این را تاریخ ثابت کرده است
غرب نوکر میخواهد که امثال شماها دارید خوب نوکری را میکنید و فریبش را می خورید.
نمیشود خود را در زندان گذاشت و ترسو بود.
حق باشماست .دقیقا عین برجام همین حرفها را میزدند.
انشاالله خیره
بعد دم از اقتدار میزنید!!؟
سرچشمه رود هیرمند. اروند رود. بحرین و .....
و الان داری کذبیات میبافی
آلبانی نشین هستی یا....
انشاالله خیره
تاریخ حرف من را ثابت میکند که این قرارداد بدتر از ترکمنچایی و قرارداد ویلتموس هس
من نمیرم و بیام دوباره همینجا پیام بذارم یادتون هست من اینجا این حرفها را زدم
ولی امثال شماها آنموقع ساکت بودید و حتی کاملا با این برجام لعنتی موافق بودید.
بله !!؟؟
برد ،خورد ایرانی هم هست و میتونه بیشتر هم باشه زرنگی و هوش مهم است.
داد و ستد یعنی همین.
چرا اساتید دانشگاه و دانشجویان رشته اقتصاد در ایران صاحب نظریه علمی نیستند و دانشگاههای ما جایی برای تولید نظریات علمی در رشته اقتصاد و... نیست ؟! ما اکنون برای حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور بشدت نیازمند خلق نظریه علمی اقتصادی نو در جهان هستیم اما علت اینکه این همه نخبه و مغز های پر شده از محفوظات با رتبه های یک و تکرقمی وارد دانشگاه میشوند و این همه درس میخوانند چرا تولید نظریه علمی نمیکنند تا مشکلات کشور بر اساس آن حل شود ؟..واقعا مشکل کجاست؟...
حالا یا مردم قبول ندارند یا همکاری باچین یک مخفی واری های دا د
نه شرقی نه غربی
یعنی تا ابد یعنی برای همه چیز
شما رنگ عوض کردید.
دوست و دشمن رو احتمالا شما باید تشخیص بدین؟