فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به عوارض متعدد بیماری های کبدی بر بدن گفت:‌ قبل از آنکه کبد دچار مشکل شود، سلامت آن را جدی بگیرید.

به گزارش خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مهران بابایی فوق تخصص گوارش و کبد در برنامه طبیب درباره مشکلات بیماری سیروز کبدی اظهار کرد: مردم باید توجه داشته باشند که در زمان شیوع کرونا از سایر بیماری‌های بدن و انجام آزمایش غافل نشوند چراکه بیماری‌های کبدی از جمله سیروز  جزو بیماری‌هایی  است که ممکن  افراد زیادی  به آن مبتلا باشند و ندانند.

او ادامه داد:‌ با توجه به اینکه کبد با وزنی حدود ۵/۱ کیلوگرم عضو اساسی بدن و دارای وظایف متعددی  از جمله ساختن پروتئین، دفع سموم، تنظیم قند، چربی و پروتئین، ساختن صفرا و ساختن فاکتور انعقادی است اما اگر به جایی برسد که یکی از این کار‌ها را انجام ندهد متوجه می شویم که شخص تغییر شخصیت پیدا کرده است.

فوق تخصص گوارش و کبد اظهار کرد: اهمیت درمان همه بیماری‌های کبدی که در رأس آن کبد چرب قرار دارد، به دلیل جلوگیری از بروز سیروز است، یعنی همه بیماری‌ها تا زمانی که  به مرحله سیروز نرسیدند و خط قرمز را رد نکرده‌اند بدن را از کار نمی‌اندازد  اما اگر به این مرحله برسد  درمان بسیار دشوار است.

  بابایی ادامه داد: سیروز کبدی به این معناست که بافت غیر طبیعی جای بافت طبیعی کبد را می‌گیرد و بافت را سخت و خشن  می کند  که  به دو شکل جبران نشده و جبران شده بروز می کند.


بیشتر بخوانید


فوق تخصص گوارش، کبد و مجاری صفراوی با اشاره به اینکه  در بسیاری از موارد کبد در حالت فشار است اما همچنان به کار خود ادامه می دهد،  گفت: افراد در بحث بیماری‌های کبدی منتظر نشوند که کبد به شما علامت بدهد شما با آزمایش  و سونوگرافی سراغش بروید.

او درباره علائم بیماری کبدی گفت: کبد قبل از اینکه از کار بیفتد به شکلی بیماری خودش را نشان می‌دهد به طور مثال  فرد دچار خستگی، ضعف و بی‌حالی می‌شود، گاهی ناخن‌ها تغییر شکل می‌دهد و حالت قاشقی پیدا می‌کند، تغییرات استخوانی پیدا در فرد ظاهر می شود، قرمزی در کف دست,  بزرگی سینه ها در آقایان و  تغییر اندازه کبد هم ازدیگر علائم بیماری محسوب می‌شود.

بابایی اضافه کرد: باید توجه داشته باشیم تمام سموم بدن توسط دو عضو کلیه و کبد از بدن خارج می‌شوند، افرادی که دچار مشکل کلیه می‌شوند شاید بتوان با دیالیز مشکل‌شان را برای مدتی حل کرد، اما در خصوص کبد این طور نیست. البته برای تشخیص مشکلات کبدی تنها سونوگرافی کافی نیست.

انتهای پیام/ 

برچسب ها: کبد چرب ، سیروز کبدی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۱ ۲۷ تير ۱۳۹۹
چرا برای جلوگیری از پیدایش چنین ضایعه ای ایشان مطلبی نگفته اند؟