این روز‌ها بازار مسکن از طرح مهمی با نام کارت اعتباری خرید مصالح ساختمانی غفلت کرده است، طرحی که حدود ۱۰ درصد منجر به کاهش حباب مسکن می‌شود.

ساختمان سازیعلاالدین ختایی مدیرعامل بازار تهاتر ایرانیان در گفت‌وگو  تفصیلی با خبرنگار راه و شهرسازی  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به بررسی تاثیر کارت مصالح در قیمت گذاری مسکن و همچنین کاهش نرخ در این بازار پرداختیم.

 

 

 

 

 

باشگاه خبرنگاران جوان: مزیت های خرید متمرکز مصالح توسط تولیدکنندگان و مصرف کنندگان در چیست؟

مدیرعامل بازار تهاتر ایرانیان: بازار تهاتر ایرانیان با ایجاد مزیت های مختلف در تمامی خريدهاى متمركز مصالح ساختمانى از توليدكنندگان و هم چنین انعقاد تفاهم‌نامه با كارخانجات مختلف به موازات نيز نمایندگی هایی را در استان های مختلف در حوزه تهاتر ایجاد کرده است یکی از ظرفیت سازی هایی که در حوزه اقتصادی کشور ایجاد کرده مربوط به عرضه مصالح ساختمانی و تجهيزات ساخت و ساز بصورت اقساط و با قيمت‌هاى پايه توليد به مصرف است.

باشگاه خبرنگاران جوان: وزارت راه و شهرسازی برای تامین مصالح و تجهیزات ساختمانی یک تفاهم نامه ای را امضا کرد. جزئیات این طرح به نفع کدام یک از طرفین بازار مسکن می شود؟

مدیرعامل بازار تهاتر ایرانیان: در سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای با وزارت راه و شهرسازی در حوزه تامین مصالح و تجهيزات ساختمانى از طريق تهاترکارت ثمين شهر براى ١٠٠ هزار واحد مسكونی اقدام ملى منعقد کردیم، در این تفاهم نامه که از طریق آن انبوه سازان و و تعاونى هاى مسكن و متقاضیان مسکن می توانند با تهیه تهاتر کارت مصالح ساختمانى مورد نیاز خود را با شرايط اقساط و نيز تهاتر با آپارتمان تامین کنند و چنانچه تمايل داشته باشند. بجاى بخشى از اقساط خود در مقابل واحدهاى مسکونی احداثى خود در هرنقطه كشور؛ ویا خدمات پيمانكارى خود را واگذار کنند.

۷۰ درصد از ظرفیت کارخانه ها تولید مصالح خالیست!

باشگاه خبرنگاران جوان: اجرای این طرح  چه تاثیر در بازار مصالح ساختمانی خواهد داشت؟

مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان:
با اجرای این طرح و تهاتر کالا به ویژه مصالح ساختمانی تحریم ها و نوسانات اقتصادی اثرات بسيار ناچيزى خواهند داشت و با استفاده از تولیدات داخل بخش عمده‌ای از مواد اولیه مورد نیاز در داخل کشور تامین ميشود و با اجرای این طرح و همچنین خريد از طريق تهاتر کارت مواد اولیه در این بخش تامین می‌شود. همچنین با اجرای این طرح ظرفیت های خالی که کارخانجات فعال می شوند. این اقدامات زمینه ساز کاهش قیمت تمام شده ساخت واحدهای مسکونی می شوند چرا که با استفاده از کارت اعتباری مصالح ساختمانی علاوه بر آنکه حتى تا ۷۰ درصد از ظرفیت های خالی كارخانجات فعال می شود شاهد کاهش قیمت تمام شده ساخت و همچنین ارزان تر شدن مصالح ساختمانی می شود.

باشگاه خبرنگاران جوان: اجرای چنین طرح های آیا باعث می تواند نقشی در جهش تولید مسکن داشته باشد؟ 

مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان: اجرای چنین اقداماتی به جهش تولید مسکن کمک و باعث فعال‌تر شدن بخش عمده‌ای از کارخانجات و در نتيجه جهش توليد در صنعت ساختمان و طيف گسترده اى از صنايع وابسته ساختمان در این حوزه خواهد شد. هدف اصلی ما "جهش توليد" "توسعه اشتغال""مسكن ارزان" در کشور است  و با فعال شدن کارخانجات در حوزه مصالح ساختمانی بخش عمده ای از واردات کالا در این زمينه کاهش می یابد و از سوی دیگر شاهد افزايش اشتغال در تمامی بخش های کشور می شویم. همچنین بازار تهاتر ایرانیان می تواند از طریق انعقاد تفاهم نامه با کارخانجات و تامین كنندگان مصالح ساختمانی مورد نیاز اشتغال را در این بخش ها رونق بخشد.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا تاکنون بازار تهاتر با وزارت راه وشهر سازی درباره تامین مصالح ساختمانی قراردادی منعقد کرده است؟

مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان: تفاهم نامه با وزارت راه و شهرسازی درباره تامین مصالح ساختمانی طرح اقدام ملی مسکن داشته ایم و در این طرح مقرر شده که انبوه سازان و سازندگان این واحدها در قالب کارت اعتباری مصالح ساختمانی يعنى تهاتر کارت ثمين شهر مصالح مورد نياز واحدهای مسکونی را تهيه كنند؛ اما در این طرح نياز به همكارى بانك مسكن برای اعطاى تسهيلات و پرداخت پيش پرداخت مردم به انبوه سازان براى خريد مصالح ساختمانى است.  البته  بخشنامه وزارت راه و شهرسازى به ادارات كل راه و شهرسازى استانها براى خريد از بازار تهاتر ايرانيان صورت گرفته و تلاش سازمان مركزى بازار تهاتر ايرانيان براى آماده سازى پلت فرم تهاتر كارت و نرم افزارها و سخت افزارها و سامانه شبكه محور همه انجام شده و انجام خريدهاى متمركز از كارخانجات صنعت ساختمان به صورت کامل محقق شده و آماده بهره بردارى است.


بیشتر بخوانید


فروش اقساطی مصالح ساختمانی در حال پیگیری است

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا تاکنون  در زمینه فروش اقساطی مصالح ساختمانی اقدامی صورت گرفته است؟

مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان: ايجاد زمينه فروش اقساطى مصالح ساختمانى با قيمت پايه توليد به مصرف و همچنين تلاش هاى نمايندگى هاى بازارتهاترايرانيان براى خريد بومى مصالح و انعقاد قرارداد با انبوه سازان استان ها در حال پيگيرى است. هم اکنون بيرجند، اروميه، شيراز، سارى ،خرم آباد و رشت جلودار هستند. تلاش هاى شبانه روزى ٢٠٠ نفر از مديران و كارشناسان سازمان مركزى و شبكه نمايندگى هاى استانى بازار تهاتر ايرانيان جاى تقدير دار و حدود ۱۰ هزار عضو شبكه بازارتهاترايرانيان و وجود ۳ هزار عضو از كارخانجات و تامين كنندگان و توليدكنندگان و مهندسان مشاور در شبكه حاصل تلاش هاى انجام شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان: نحوه استفاده از کارت مصالح ساختمانی به چه صورت است؟

مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان:  در اجرای این طرح درمقابل دریافت شارژ تهاتركارت باید انبوه ساز و یا سازنده اقساط خود يا واحد مسکونی و یا خدمات خود را به ما بدهند و بانک مسکن هم از انبوه سازان پشتیبانى كنیم .از تمامى كارخانجات صنعت ساختمان دعوت ميشود كه محصولات خود را بصورت انبوه با قرارداد ساليانه به بازارتهاترايرانيان عرضه كنند تا هم شاهد مشاركت در احداث مسكن ارزان شوند و هم شاهد افزايش فروش خود گردند.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا تاکنون قراردادی با انبوه سازان درباره کارت مصالح ساختمانی منعقد شده است؟

مدیر عامل بازار تهارتر ایرانیان: تاکنون انبوه سازان استان‌های مختلف مراجعات بسیار زیادی به نمايندگى هاى بازارتهاترايرانيان داشته اند اما لازم است ادارات كل راه و شهرسازى و بانك مسكن همكارى كنند كه منابع مالی لازم از طريق پرداختهايى كه مردم در طرح اقدام ملى مسكن دارند؛ در اختیار آن ها قرار گيرد و مابقى را از طریق اقساط بتوانند با تضامین لازم بانك مسكن خريد كنند. تلاش کرده ایم برای تعاونی هاى مسكن نيز تهاترکارت هایی را فعال کنیم که خوشبختانه از طریق این اقدام کارخانجات مختلفی در این حوزه فعال شده و ما شاهد کنترل قیمت‌ها در زمینه هايى كه خريد انجام شده؛ هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: قیمت مسکن با اجرای این طرح کنترل و یا مهار می شود؟

مدیرعامل بازار تهاتر ایرانیان: اجرای چنین طرحی می تواند قیمت ها را مهار و یا کنترل کند به شرط آنکه یک منابع حمایتی در این بخش وجود داشته باشد . بايد در این حوزه وزارت راه و شهرسازی حمایت های لازم را از انبوه سازان داشته باشد و تا زمانی که این حوزه فعال نباشد نمی‌توان این طرح را به مرحله اجرایی رساند. باید وزارت راه و شهرسازی تقاضا را در این بخش فعال کند و خریدار را توسعه دهد. نوسانات ارزی در کارت اعتباری مصالح ساختمانی هیچ تاثیری ندارد چر اکه ما بسیاری از سیمان ها مورد نیاز را از طریق منابع و تولیدات داخل کشور تامین می کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: مصالح ساختمانی را چند درصد می توانید ارزان تر تهیه کنید؟

مدیرعامل بازار تهاتر ایران: ۴۰ درصد کاشی و سرامیک و سنگ بسیاری از اقلام در این بخش را می‌توانیم ارزان تر تامین کنیم و اين به نفع مردم است. به شرط آنکه تمامی بخش ها در این زمینه به ما کمک کنند، البته در چند ماه گذشته قیمت بسیاری از مصالح ساختمانی حدود ٣٠٪؜ افزایش یافته است. همین موضوع باعث شده در طی چند ماه گذشته بسیاری از ساخت و ساز های صورت گرفته در حوزه مسکن با افزایش قیمت رو به رو شود.

مصالح ساختمانی انبوه سازان به چه شکلی تهیه می کنید؟ مصالح مورد نیاز انبوه‌سازان در حوزه ساخت و ساز را در قالب یک سبد کالا در اختیار انبوه سازان قرار مى دهیم. قاعده پرداخت را در این بخش به نحوی طراحی کرده ایم که مابقى مبلغ غير از پیش پرداخت بصورت اقساط پرداخت می شود و با توجه به آن که تمامی این مصالح ساختمانی را در قالب اقساط و تهاتر از کارخانجات و تولید کنندگان اصلی بصورت مستقيم تهيه مى کنیم بنابراین اجازه ورود دلالان و یا سوداگران را نمی‌دهیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا تاکنون دستگاهی در این زمینه با شما همکاری داشته است؟

مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان:
خرید به صورت مستقیم بدون ورود دلالان به عنوان یک مزیت بزرگ در حوزه ساخت و ساز به شمار می رود برخی از دستگاه ها از جمله بنیاد مسکن و یا ستاد اجرایی فرمان امام برای اجرای برخی از طرح های خود تاکنون همکاری های بسیار خوبی با بازار تهاتر ایرانیان داشته و اعلام داشته اند مصالح مورد نیاز خود را ارزان تر و با اقساط و تهاتر از بازار تهاتر ايرانيان تهیه خواهند كرد.

بسیاری از قراردادها و تفاهم نامه ها منعقد شده در این زمینه باعث می شود که پای واسطه گران و دلالان در این زمینه حذف شود و از سوی دیگر شاهد کاهش قیمت تمام شده ساخت مسکن هم شویم به طورى که آمارها نشان می دهد که با توجه به افزایش مصالح ساختمانی استفاده از این روش باعث می شود که در مجموع دوره ساخت؛ ۶۵ درصد قيمت تمام شده در این بخش به نفع سازندگان و نهايتاً به نفع مردم و مصرف كنندگان نهايى باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان: برای تهیه این کارت ها چه ضمانت های لازم است؟

مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان: برای اجرای طرح اقدام ملی مسکن هم باید بانک مسکن ضمانت های لازم را در اختیار انبوه سازان بگذارد. بازار تهاتر ایرانیان آماده است مصالح ساختمانی را در اختیار سازندگان قرار دهد. این درحالی است که متقاضیان بسیار زیادی برای دریافت تهاتر کارت مراجعه داشته اند.

باید وزارت راه وشهرسازی ومعاونت مسکن برای جذب بیشتر مردم و متقاضیان مسکن شرایط پذيرش برای طرح اقدام ملی مسکن را سهل تر کنند. بسیاری از مردم و متقاضیانی که در طرح اقدام ملی مسکن ثبت نام کرده اند به دلیل آنکه شرایط مقرر به ویژه شرايط بند "ج" را ندارند؛ از این طرح حذف شده اند در حالی که بسیاری از شرایط این طرح مربوط به ٤٠ سال قبل است که هم اکنون فایده ای برای اجرایی شدن ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا پیشنهادی برای بهبود طرح اقدام ملی مسکن دارید؟

مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان: بله حتما به طور مثال بنیاد مسکن استان تهران در اجرای این طرح از ۱۹۰۰ نفر ثبت‌نام به عمل آورده اما از این تعداد تنها ۴۴ نفر مورد تایید قرار گرفته و بسیاری از آنها به دلیل نداشتن برخى شرايط مقرر، حذف شده اند. با آسان تر شدن شرایط براى متقاضیان در طرح اقدام ملی مسکن تعداد متقاضیان بيشتر شده و در نتيجه و در نتیجه منابع بانك مسكن بهتر تجهيز می شود.

سخن‌آخر

مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان: از تمامى كارخانجات صنعت ساختمان دعوت می شود كه محصولات خود را بصورت انبوه با قرارداد ساليانه به بازار تهاتر ايرانيان عرضه كنند تا هم شاهد مشاركت در احداث مسكن ارزان شوند و هم شاهد افزايش فروش خود باشند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ناشناس
۲۳:۴۵ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
حباااااب است . حباااااااااب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۴ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
سلام تورو خدا یک فکری به حال گرانی مسکن بکنید خودمون رو گول نزنیم تنها راه فقط وفقط وفقط دولت باید خونه بسازد وقسطی با قیمت پایین به مستاجران بدهد تا قیمتهاپایین بیاید ویک راه دیگر که کمی موثر است سود بانکی باید بشود ۳۰درصد تا مردم خونه هاشونرو بفروشن بزارن بانک که ۲۰ درصد شایدم ۵۰ درصد جواب خواهد داد مثل پارسال مردم پولها رو بانک میزاشتن
Iran (Islamic Republic of)
عباس علیزاده
۱۵:۲۶ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
اگر عوارض شهرداری و پروانه ساخت را و برق و گاز و آب را کم کنید چیزی حدود ۲۰ درصد در ساخت مسکن ارزانتر می‌شود امروز حق پروانه ساخت شهرداری‌ها ملت را بیچاره کرده در برخی شهرها صحبت از یک میلیارد پروانه و عوارض شهرداری چه معنی دارد.این باعث بیچارگی مستضعفین شده در شعرهای زیبا که شهرداری‌ها بزور پول گرفتند.
Iran (Islamic Republic of)
حیدرملکشاهی
۱۴:۱۵ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
سلام میشه سرمایه دارها اپارتمان درسایزهای مختلف که دولت زمین رایگان بهشون بده سازندهاپولشونواقساط ازخریدار دریافت کنه مانند ازادراه پل زال خرم اباد اندیمشک که درامدحاصلش به مدت چندین سال به سرمایه گذارداده میشودفقط اقساط اندازه توان خریدار باشه نه مثل مسکن ملی که به علت بااا بودن اقساط استقبال نشد اگه شخص حقیقی نبود اشخاص حقوقی اینکارو بکنن اقاجان سود تسهیلاتش دوبرابر بانکها باشه فقط بی خانه ها روصاحب خونه کنید وجه اقساط هم اندازه درامدباشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۷ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
خسته نباشن آخه ۱۰ درصد چه دردی رو از این مردم کم میکنه چه مشکلی رو حل میکنه ؟؟؟؟؟؟؟؟
راه حل فقط گرفتن ۸۰ درصد مالیات هم بر خانه‌های خالی هم بر عایدی سرمایست و بس همین!
Iran (Islamic Republic of)
ali
۱۱:۵۸ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
ده در صد،،.اپارتمانی که اوایل 98 بوده سیصد میلیون الان یک میلیارد و چهار صد بهت نمیدند.ده در صدش میشه یک صد و چهل میلیون یعنی اپارتمان سیصد میلیونی را برامون زحمت کشیدند اگر طرح کارت اعتباری موفق بشه بسلامتی و دل خوش می خریم یک میلیار د و صد و شصت میلیون تومن.دمشون گرم،،، زوجهای جوان بشتابید دیگه همه میتونند صاحب خونه بشند بشتابید!!!!
Iran (Islamic Republic of)
عبدالحسین زندی
۱۱:۴۰ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
اگر هر ایرانی با یک سر پناه شعارمون باشه ودر عرضه مصالح ساختمانی فردی دارای خانه کلنگی وچند سر عائله که خود نیاز به سرپناه دارند یاری کنیم یا در حین صدور مجوز ساخت توسط راهکارهای خدا پسندانه هیچکس بدون خانه نخواهد ماند شهرداری برای من نوعی نقسه طراحی میکند در همان زمان راهکار تامین مصالح به فیمت دولتی مناسب در اختیارم بگذارد نیازی نیست دلال وانبوه ساز وارد شود خود خانه خویش را با کمک دولت میسازم .یا حق
Netherlands
ناشناس
۱۱:۲۶ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
وای خدای من شوخی می کنی؟ ده درصد؟ مگه داریم ؟ مگه می شه؟
داداش بگو چند درصد گرون شده که حالا قرار ده درصد کم بشه؟!
Netherlands
ناشناس
۱۱:۲۶ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
وای خدای من شوخی می کنی؟ ده درصد؟ مگه داریم ؟ مگه می شه؟
داداش بگو چند درصد گرون شده که حالا قرار ده درصد کم بشه؟!
Iran (Islamic Republic of)
شورايار
۱۱:۱۱ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
آهن و سيمان و اجراي آسانسور جز اصلي ترين مصالح ساخت و ساز و ساختمان است اگر اين مصالح گران شود قيمت مسكن هيچ وقت كاهشي نخواهد شد . مجلس و شوراي شهر و شهرداري ها بايد تامين مصالح را براي مجوز داران تخريب و نوسازي و حتي بازسازي تسهيل و قيمت را بر اساس قيمت تمام شده درب كارخانه مصوب و حتي بخشي را بصورت يارانه توليد اختصاص دهد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۵ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
مصالح الان گرونه برای ساخت ملک جدید اما ملکهای قدیمی که سال های قبل ساخته شده که با این مصالح ساخته نشده پس چرا گرونه؟
چاره کنن میتونن قیمت کم شود
Iran (Islamic Republic of)
عبدالحسین زندی
۱۰:۱۳ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
این بهترین روش در کمک به مردم است بدون دخالت دلال با مجوز هرایرانی یک سرپناه یا طبق پروانه مصالح بدهند یا هر راهی که دست دلال بسته باشه این اقدام خداپسندانه است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۳ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
نابود شدیم خدایا به داد ما برس
Iran (Islamic Republic of)
نادر
۰۹:۴۴ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
تا مصتلح ساختمانی بخصوص آهن و میلگرد به قیمت تعادل نرسد مسکن گران و گرانتر میشود آهن ۱۳ بیست وز پیش یک پانصد بود الان دوسیصد پنجاه خداوند به داد ما برسد باداین بی نظارتی مگر اینها از خارج وارد میشوند کارخانه جات همه زیر نظ دولت هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۵ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
باشگاه خبرنگاران جوان خداییش پیگیر قیمت میلگرد بشین چرا از سال گذشته که میلگرد16 80هزار تومن بوده الان رسیده به 240هزار تومن
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۶:۵۷ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
هنوز هم معتقدین که حبابه؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۱۴ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
تنها راه ساماندهی یازار مسکن و سایر بازارها تصویب و اجرای فوری قانون مالیات بر عایدی سرمایه با نرخ موثر ۷۰ الی ۸۰ درصد است که باعث می شود سود دلالی از سود تولید کمتر و دست دلالان و سوداگران از بازار قطع و نقدینگی به سمت تولید هدایت شود مثل تمام دنیا که این قانون ۱۰۰ ساله را اجرا بازارهای خود را از تلاطم دور نگه داشته و مردم را به سمت تولید هدایت کرده اند کافیست فقط قانون آنها ترجمه و از تجربیات آنها استفاده کرد در حال حاضر کسی که سازنده بوده به علت اینکه سود دلالی و احتکار بیشتر است پروژه جدید شروع نمی کند و واحدهای قبلی را احتکار می کند و چند برابر سودی که قرار است از تولید به دست آورد از احتکار و دلالی به دست می اورد . ای کاش مجلس قبل و دولت همان ۲ سال پیش این قانون را اجرا می کردند هرچند که اکنون نیز هیچ چشم انداز خوبی به علت نفوذ مافیای دلالها و سوداگران و تعارض منافع تصمیم گیرندگان برای این قانون متصور نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۵۴ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
هنوزنمیدونید بازارمسکن.بورس.طلا.خودرو.ارز و...بازارهای موازی هستن؟یعنی اگ یکیشون گرون بشه اون یکی هم گرون میشه.امکانش نیس باقی بازارهاصعودکنه ومسکن کاهش پیدا کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۹ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
ده درصد کم میشه ؟؟؟!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۳ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
یکی از راه های کاهش مسکن فروش تراکم در مناطق توسعه یافته در سقف مجاز طرح تفضیلی است مثلا در تهران خیلی از زمینهای زیر ۲۰۰ متر جواز ۴ طبقه داده میشود که بهانه پارکینگ را دارند همینطوری هم هر خانواده ۴ نفره حداقل دو خودرو دارند ولذا وقتی در شهر وارد میشوی با نبود جای پارک مواجه ای حالا اگر طرح ساخت بناهای پارکینگ طبقاطی را شهداری کلید بزند تعدادی در هر منطقه پارکینگ طبقاطی احداث میشود و مشکل پارکینگ رفع میشود و بنا های دو و سه طبقه قدیمی با مساحت ۱۲۰ متر تا ۲۰۰ مترمیتوانند تا ۵ طبقه در تهران ایجاد گردد چرا که در تهران اکثر آپاتمانها بین ۶۰ تا ۷۰ متر ساخته میشود و اینجوری با توجه به زیر ساختهای شهری هزینه کمتری برده و با افزایش تولید مسکن قیمتها تا حدودی کاهش خواهد یافت .
آخرین اخبار